• Anonym (J)

    Min man kräver att jag arbetar!

    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 11:15:26 följande:
    Han är ju med barnen all ledig tid när han kommer hem och leker med dem osv. Jag tror inte han förstår hur mycket arbete det är att gå hemma, med 3 barn.
    Han kanske har tröttnat på  att jobba mycket, att vara huvudförsörjare? Det är ingen dans på rosor att vara hemmafru med 3 barn, men vad säger att vara på ett jobb och ensam ta det ekonomiska ansvaret är lättare?

    Varför är hans önskemålet så obekvämt för dig?
  • Anonym (J)
    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 11:20:08 följande:

    Vi har ju bestämt att jag ska vara hemma. Och alla har varit nöjda med det upplägget.


    Sådana beslut är inte för evigt. Nu är han inte nöjd längre. Nytt läge.
    Är du utan utbildning och står långt från arbetsmarknaden? Är det detta som är problemet?
  • Anonym (J)
    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 11:35:41 följande:

    En undran: varför skulle det vara jobbigare att dra det ekonomiska lasset en hemarbete med allt vad det innebär samt ta hand om barn?


    Du säger att du inte tror att han förstår vad hemarbete med 3 barn innebär. Men förstår du vad det innebär att ensam dra det ekonomiska lasset? Men en person hemma som hamnar längre och längre från arbetsmarknaden. Att hålla sig anställningsbar, kanske jobba långa dagar. Han kanske helt enkelt vill downsiza? Släppa lite press? Får mer tid hemma.

    Att han måste ta större del av hemarbetet om du tar anställning är dock en självklarhet. Att han inte fattar det tyder på att ni lever i separata världar i er vardag.
  • Anonym (J)
    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 11:38:12 följande:
    Dessutom så rör han inte ett finger hemma! Jag gör allt som har med hushållsarbete att göra.
    Varför det? Om han nu ska vara hemma mer får han köra prao på att laga mat och tömma diskmaskinen. Och allt annat.
  • Anonym (J)
    Anonym (50/50) skrev 2019-10-09 12:09:05 följande:

    Ni gjorde en överenskommelse för många år sedan. Den har ni levt efter i 10 år och er äldsta är nu 6 år.

    Nu har han i tid aviserat att han vill byta prioriteringar. Då han inte har någon skyldighet att försörja dig är det bara för dig att gilla läget. Jag kan fullt förstå dig att det verkar skrämmande, jobbigt och svårt att släppa hemmalivet. MEN! Du behöver inte vara det minsta orolig. Att jobba är ett sätt för dig att stå på egna ben, försörja dig själv och skapa dig ditt eget kontaktnät. Se det som ett nytt kapitel i ditt liv.

    Dock är det några fler saker som ska till att förändras. Samma dag som du skaffar dig en annan sysselsättning ska ni dela allt hemarbetet 50/50. Det finns inget annat alternativ. Om det är någon utbildning som du ser fram emot så hoppa på den så snart du kan. Studier är också sysselsättning, I det fallet får du vara beredd på att ta studielån för att du ska ha din egna försörjning. Men redan nu kan du studera på ca 20-25 % för att förbereda dig för arbetslivet. Den tiden är då din studietid och då får din man ta lite mer ansvar genom att städa badrum, tvätta, klippa gräs eller vad som nu finns behov av.

    Sträck på dig och sätt igång och planera för den nya tiden i ditt liv! Om du är orolig för att din man inte tror att det är något jobb med ett hushåll så lär han ju fatta det så snart du inte går i huset och plockar dagarna i ända. Sluta serva din man, han är vuxen och vill ha mer tid med era barn, se det som positivt.


    Superbra formulerat!
  • Anonym (J)
    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 12:03:35 följande:

    Just det, egoistisk också. Bara för att jag inte drar in en lön.


    Den slutsatsen drog du själv och är felaktig. Egoismen består i att vägra ändra sig och inte lyssna in vad din man önskar.

    Låt honom brottas med uppgifterna i hemmet. Är han bildbar kommer han klara det också.
  • Anonym (J)
    Storkäft skrev 2019-10-09 13:23:29 följande:

    Är det någon som tänkt på att mannen har kunnat göra karriär tack vare ts? Hon skriver att de har det gott ställt, så nog tjänar mannen bra.


    De är lika beroende av varandra i den här överenskommelsen.

    Det går att tjäna stora pengar utan en hemmafru.
  • Anonym (J)
    Storkäft skrev 2019-10-09 13:41:44 följande:
    Jag sätter mig inte emot det. Jag sätter mig emot att folk rent av är elaka mot ts när det faktiskt är lika mycket ts mans beslut om att ts skulle vara hemmafru. Och då behövde inte mannen göra något hemma och kunde satsa allt på sin karriär.
    Det finns ingen anledning att vara elak. Att TS och hennes man hade denna överenskommelse är liksom deras sak.

    Det finns dock så många andra lösningar för att kombinera hemarbete och karriär. Att bägge arbetar och delar på hemarbetet (inte nödvändigtvis 50/50). Många jobbar heltid och gör hemarbetet på övrig tid, ibland kombinerat med städhjälp.
    Argumentet att vilja ha barnen hemma på heltid köper jag mer än övrigt hemarbete. Så frågan är snarare vad man lägger in i begreppet hemarbete :).

  • Anonym (J)

    Ibland önskar jag att man kunde ta någon annans plats för en dag. Eller en vecka. Och att man på något magiskt vis hade nödvändiga skills på plats på någon rimlig nivå. Det känns som TS man inte förstår vad det innebär att vara hemma på heltid och sköta hela hemmet inkl kidsen. Nu vet vi inte vad TS man jobbar med. Men har han ett välbetalt chefsjobb som vissa chefer har t ex på min arbetsplats, det är sannerligen ingen lek det heller. Otrolig press från högre chefer, aktieägare, kunder och personal.

  • Anonym (J)
    GGN skrev 2019-10-10 14:52:37 följande:

    Många verkar missa att TS nu ska förvärvsarbeta OCH göra allt hushållsarbete...


    Det står ingenstans att hon ska jobba heltid. Att henna man skyller på att hon gör hemarbetet bättre och noggrannare ska han inte komma undan med. Låt det bli skitigt så fattar han säkert till slut. Det gäller också att sluta curla i det nya läget.
  • Anonym (J)
    Anonym (Ö) skrev 2019-10-10 15:25:17 följande:
    Läs TS inlägg. Han vill inte göra nånting hemma.
    Hans ord är inte lag, såvida de inte lever i ett strikt patriarkat eller att han är helt obildbar. Låter i så fall inte som någon vidare partner.
  • Anonym (J)
    Anonym (Ö) skrev 2019-10-10 15:25:17 följande:
    Läs TS inlägg. Han vill inte göra nånting hemma.
    ... och TS tjänar på att skriva så. Ytterligare att hinder att förändra den situation hon så gärna vill behålla.
  • Anonym (J)
    nihka skrev 2019-10-10 16:46:09 följande:

    Nej, han är i nuläget inte intresserad av att umgås med sina barn på heltid utan vill lalla runt på kontoret och lata sig hemma i drygt ETT ÅR till.


    Var står det var han jobbar med?
  • Anonym (J)
    nihka skrev 2019-10-10 17:09:59 följande:

    Det står inte vad han jobbar med.


    Du skrivet att han lallar runt på ett kontor.
  • Anonym (J)
    Anonym (Lfldldld) skrev 2019-10-11 11:43:31 följande:
    Nej okej då får hon väl börja jobba och inte göra så mkt hemma ändå. Så blir han tvungen till det. Om han vill hon också ska börja jobba igen för hon väl ta det liksom.
    Men varför acceptera argument som liknar från en 12-åring?
  • Anonym (J)
    Anonym (T) skrev 2019-10-11 20:18:50 följande:

    Förstår om du upplever det som en behaglig livsstil att vara hemmafru men tycker att du ska tänka dig för. I Sverige har du inte samma rättigheter som i vissa andra länder som gift, dvs vill din man skiljas så går du ur relationen helt tomhänt sånär som på det som räknas som giftorättsgods om ni nu inte har äktenskapsförord. Du kommer inte att få något månatligt underhåll av honom och om han avlider före dig så kommer din pension att bli mycket låg. För att sen ha rätt till försörjningsstöd som pensionär måste du först göra dig av med alla tillgångar du eventuellt ärver efter honom först. I längden blir det väldigt tråkigt att leva med en person som bara är hemma, utbytet av varandra blir väldigt lågt och ni riskerar att växa ifrån varandra. Om du ska vara hemmafru borde egentligen din man betala lön och sociala avgifter för dig så att du inte hamnar helt utanför socialförsäkringssystemet.


    Den sista meningen är det få som tänker på. Att t ex bli långtidssjuk utan SGI ger väldigt låg ersättning.
  • Anonym (J)
    Anonym (Calle) skrev 2019-10-15 06:52:29 följande:
    I en annan tråd talar han om sina extrema problem att ens få en tjej och allmänna tillkortakommanden på det sociala planet . Jag tror att vi kan utgå ifrån att ångermanlänning inte har så mycket erfarenheter från verkligheten...
    Lägg till att allt ont kommer från Stockholm. Parkbänken utanför Själevad pizzeria verkar inte ge någon högre inspiration.
  • Anonym (J)
    Anonym (ångermanlänning) skrev 2019-10-15 19:53:10 följande:

    Kd driver att få tillbaka sitt bidrag. Sen är det bara hemmafruar med män som tjänar mycket som kan leva som det. Hade som jag skrev tidigare en kompis när jag växte upp vars morsa vara hemmafru och hon fick det att gå runt genom att fixa alla möjliga bidrag.


    Men sluta svamla och specificera vilka bidrag du menar.
Svar på tråden Min man kräver att jag arbetar!