• möjligt

    Hans ex vill inte att jag träffar sonen

    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-10 09:02:54 följande:

    Vi kan absolut vara ifrån varandra en vecka, och det är vi ofta. Pga att jag reser en del i arbetet, och har mina barn på ett ganska krångligt schema, så försöker vi pussla ihop livet så gott vi kan.

    Jag tänkte precis som du innan, att jag skulle vänta ett år innan jag blandar in mina barn i något förhållande. Sen började jag träffa en man som visade sig vara min stora kärlek, och vi vill båda två vara en del av varandras liv på alla sätt och tidpunkter vi kan. Kärlek är både fantastiskt och jobbigt ibland


    Tänker att det kan vara vettigt att de det från sonens sida. Du utgår direkt ifrån att exet har fel men samtidigt ser du själv indikationer hos sonen som säger lite samma, som känslighet och klängighet. Och det låter som att ni lägger väldigt mycket på honom, att han blir tillfrågad om han tycker det är ok och du sedan får ta del av svaret kan nog bli väldigt jobbigt för honom tänker jag. Skitjobbigt för honom att säga nej då ju! Varför inte testa tvärtom och backa och sedan låta sonen och pappan bara hålla det emellan dem, så att det får komma i sonens eget tempo.

    Du säger även att du egentligen tänkt vänta med att blanda in barnen men NU när du hittat din kärlek har du ändrat dig. De allra flesta vuxna(troligtvis inkluderande dig) vet att man inte har samma realism och konsekvenstänkande när man är kär och de där rationella besluten verkar plötsligt så tråkiga och onödiga. Allt är lite rosenskimrande och du och mannen har båda en stor motivator och drivkraft att gå framåt i detta, nämligen att ni är kära. Sonen har inte den drivkraften. Hans föräldrar har gått isär, han behöver säkert tid att sörja och bearbeta och hitta en vardag i detta nya liv. Det är jättefint att du snabbt vill skapa en relation till sonen och bli en stöttande extra vuxen och ha ett liv och vardag tillsammans allihop men ert förhållande är väldigt nytt och det blir ju bara värre för sonen om det visar sig att ni också går isär när förälskelsen gått över efter ett år. Man kan aldrig garantera att ett förhållande håller för evigt men som vuxen vet man att förstå 6-12 mån egentligen säger väldigt lite då man är mitt uppe i förälskelsen, då är det vettigt att hålla fast vid konkreta beslut man tog tidigare innan man hade kärleksglasögon på
  • möjligt
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-10 09:26:07 följande:

    Nu tror jag att du har missuppfattat mig. Jag tycker sonen är helt underbar! Vi har en början på en fin relation.

    När jag skrev att han är känslig, så menar jag inte på ett negativt sätt. Menar mer att han visar väldigt mycket känslor, och är en orolig kille. Som t.ex. så är han väldigt rädd för döden. Ser han någon som dör på tv så kan han börja gråta och börja tänka att hans pappa dör. Som jag också skrev är han väldigt pappig. Han ringer till pappa flera gånger om dagen när han är hos mamma, han vill alltid sova i pappas säng, han vill i princip sitta i pappas knä när vi ser på tv. Det är likadant om jag inte är där. Han har helt enkelt ett stort behov av närhet.

    När jag jämför med mina barn och skriver att de inte är lika känsliga och krävande, menar jag inte att det är bättre att inte visa känslor, utan att jag inte har behövt att tänka och hantera så mycket känslor tidigare.

    När jag ber om råd för hur jag ska hantera alla tänker jag utifrån mig, hur jag ska tänka med mina känslor, åsikter och allt annat. Hur pojkvännen beslutar om allt är hans val. Han är vuxen och kan bestämma själv.

    Ber om ursäkt för att jag inte var tillräckligt tydlig.


    Beteendet du beskriver tyder för mig på att sonen inte alls bearbetat de stora förändringarna och hur hans liv blivit upp och ner. Han är osäker på sin trygghet I sina föräldrar och har en stor rädsla för att de ska försvinna. Låter som att pappan borde sakta ner med dig och att skapa ett nytt liv och ny familj och istället fokusera på sin son och att hitta en bra vardag med bara de två. Så att sonen kan få hitta balans, trygghet och må bra innan några nya personer kommer in i hushållet
  • möjligt
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-10-10 11:14:53 följande:

    Sonens beteende var likadant innan skilsmässan. Jag tror ändå att du har rätt. Han är nog osäker på sin trygghet. Med tanke på hur hans föräldrars relation såg ut de sista 5 åren så är det inte konstigt. Att hans mamma sen gapar, skriker och gör allt för att trycka ner hans pappa och hotar med att hon ska ha ensam vårdnad gör det såklart inte bättre. Och ja, hon gör allt detta när sonen hör på. Så det är faktiskt inte konstigt om han är rädd att förlora sin högt älskade pappa. Detta har jag såklart vetat om, men har nog mer tänkt att om mamman ändrar sitt beteende så blir det bättre för sonen. Jag har nog inte tänkt att han kan vara otrygg i sin relation till pappa. Men det är klart att han är livrädd att han inte ska få vara med pappa. Även om det är oerhört liten chans att mamma får sin vilja igenom. Han hör ju bara mammas ord i det läget, och det spelar ingen roll hur mycket kärlek pappa ger honom.

    Tack för dina kloka ord.


    Tycker inte att exet alls ska få diktera när han träffar någon ny men om det ni har är äkta och ni verkligen tror på det så är det heller ingen brådska. Att räkna från att de först separerade blir konstigt eftersom det var just en separation och då är det inget slutgiltigt uppbrott. Många tänker några månader och sedan blir de tillsammans igen.

    Även om det inte är lätt eller rättvist så kan nog de flesta de hur det skaver för exet, det är dels ganska kort efter skiljsmässan, dels med en arbetskamrat och dels i hennes tidigare hem.

    En kombination av den jobbiga känslan och kanske genuin oro för sonen verkar ju ge att hon agerar på ett kontraproduktivt sätt. För även om ni inte ska tassa på tå så blir ju verkligheten att det är sonen som hamnar i skort linjen om det blir konflikter. Så jag säger som de andra, låt inte henne diktera men väck inte den björn som sover, framförallt när det inte direkt finns någon anledning. Ni kan ju vara hos dig och du kan träffa sonen ute i sammanhang och hemma hos dig etc. Är det något riktigt ni har så har ni tiden för er och det går inte sönder bara för att ni inte sover tillsammans i hans hus just nu.

    Angående sonen så kan han ha en massa jobbiga känslor även om han inte uttrycker dem och även om de inte är relaterade till dig heller. Att de funnits sen innan är bara ännu mer skäl att låta honom hitta en stabil ny tillvaro med sin pappa innan han börkar ty sig starkt till någon ny partner
  • möjligt

    Även om ni inte gjort något fel alls och inte började ses förrän 9 mån senare så verkar det ju med de här informations tillskotten som att xfrun verkligen tror att ni haft något ihop sedan de fortfarande var gifta. Jag säger inte att det ä sant det vet bara du men det blir ju högst relevant för denna diskussion. Då handlar ju exets attityd sannolikt inte om att mannen har någon ny Eller att denne är i huset etc det handlar om att hon tror att denne person hade en otrohetsaffär med hennes man och därför även skadade äktenskapet. Det ändrar ju helt råd för att förbättra situationen, då beror det helt på hur exet är och om det är sant. Är hon normalt sett vettig och ni inte har gjort fel så kanske mannen och exet kan sitta ned och tala om detta med någon de båda gillar och liter på. Om antingen exet generellt är lite knäpp även i vanliga fall alternativt om ni faktiskt gjort något fel i början så är det nog bättre att försöka bara undvika situationerna en tid. Låt henne inte få veta era planer, tänk lite längre än att sonen i denna infekterade situation blir ofrivillig budbärare, och vänta med att umgås hemma hos honom tills de bodelat och sålt huset.

    Nej hon kan inte vinna någon vårdnadstvist och bodelningen kommer för eller senare att bli gjord men hon kan genom systemet göra hela bodelningsprocessen till en mardröm och hon kan sätta igång en helt onödig vårdnadstvist som kommer att bli extremt nedbrytande för alla, framförallt sonen. Och det enda ni vinner är att ni kunde gå fortare fram i ert förhållande detta halvår. Det är det inte värt

Svar på tråden Hans ex vill inte att jag träffar sonen