• mompan

    Ertåring med nattskräck (varje natt!)

    Har inget tips för nattningen tyvärr. Vad gäller nattskräcken blev det bättre för min då ettåring att jag nästan väckte honom precis innan den brukade slå till. Upotäckte att han brukade skrika vid 23 på kvällen så tio minuter innan störde jag honom så pass att hans sömnkurva (eller vad det heter) rubbades och han fick ytligare sömn. Ni kanske kan testa det? Gjorde så en vecka eller två (minns inte, det är 8 år sedan)

    Jobbigt för er att inte få sova. Försök avlasta varandra och tänk att det är en fas. Och se till att få sova en stund på dagen.

  • mompan
    Aschi skrev 2019-10-12 08:38:24 följande:

    Tack för bra tips, det ska jag testa! Läst om andra som försökt med det också och det verkar funka för många. Vår son brukar också vakna vid 23. Vad gjorde du för att störa sömnen, räckte det med att stoppa om och klappa lite på eller var du tvungen att typ plocka upp honom i famnen och sen ner i sängen igen?


    Jag gjorde som Aschi ungefär. Lyfte upp och kramade, pratade lite lugnt om han fortfarande sov djupt, sedan la ner igen i sängen. Jag upplevde också att det gick över oväntat snabbt, efter en vecka kanske (minns lite dåligt).

    Jag upplevde inte heller att sonen påverkades av nattskräcken på dagen eller att nattningarna under den perioden var svårare än annars.

    Lycka till!
Svar på tråden Ertåring med nattskräck (varje natt!)