Inlägg från: Anonym (förstår ts) |Visa alla inlägg
  • Anonym (förstår ts)

    Känner mig trängd av bonusbarnet

    stylo skrev 2019-10-13 13:40:34 följande:

    Folk är väldigt snabba på att uttala sig om bonusmorsor som inte är helt bekväma.

    Som bonusförälder får du ge dubbelt så mycket men får inget tillbaka. Den villkorslösa kärleken barnet har till sin riktiga förälder kommer alltid finnas där, men om du säger ifrån är du en häxa.

    Med det sagt så är det aldrig ett barns fel, men klassiskt är ju den skilda farsan som curlar ungen till max för han är rädd att få påhopp om sitt föräldraskap av ungens mamma. J


    Håller med fullständigt. Det är alldeles för mycket daltande med ungar idag och bonusföräldrar ska bara serva bonusbarnen och har inget att säga till om i sitt eget hem. Jag tycker ts ska säga till sambon att han måste sätta ner foten mot ungen, annars kommer inte förhållandet att fungera i längden.
  • Anonym (förstår ts)
    Mrs Moneybags skrev 2019-10-14 14:43:32 följande:
    Lycka till med att sätta ner foten mot en 3-åring, haha. 
    En treåring som envisas med att avbryta de vuxna genom att slå näven i bordet förtjänar en rejäl åthutning om man inte vill att han ska bli en odräglig snorunge som inte går att ha i möblerade rum.
  • Anonym (förstår ts)
    Anonym (Minus Bonus) skrev 2019-10-13 19:09:47 följande:
    Men buhuhu, det blir ju så mycket bättre att låta ungen styra vad de vuxna får göra och inte göra. En unge som växer upp i tron att det är synd om hen p.g.a att hens föräldrarna är skilda utvecklas därefter. De blir fullblodsegoister och extremt osympatiska som vuxna.
    Anonym (Minus Bonus) skrev 2019-10-14 06:53:26 följande:
    Att pojken behöver närhet och trygghet innebär inte att han ska bestämma över de vuxna. Killen tar en ledarroll och talar om för de vuxna att de inte får sitta bredvid varandra och hindrar dem från att tala. Barn är inte dumma. Han dominerar i hemmet eftersom ingen sätter stopp för dumheterna. Om du tror att man visar barnet kärlek genom att göra honom till en envåldshärskare så tror du fel.
    Anonym (Minus Bonus) skrev 2019-10-14 07:16:32 följande:
    Så många namn på en vuxen som inte fick rätt uppfostran som barn. Även skilsmässobarn behöver veta var gränserna går.
    Anonym (Minus Bonus) skrev 2019-10-14 08:13:50 följande:
    ...glöm inte: att sonen drämmer näven i bordet när de vuxna inte är tysta. Begriper man inte när ett barn går över gränsen utan daltar med dess oacceptabla beteende så formas barnet därefter. Självklart måste de vuxna sätta gränser! Det är en förälders skyldighet. Det låter ju fantastiskt om de vuxna kan förekomma situationen. Tydlighet i vilket beteende som är acceptabelt och inte är en grundförutsättning.

    +1 på alla dessa inlägg.


  • Anonym (förstår ts)
    Mrs Moneybags skrev 2019-10-14 15:31:13 följande:

    Ja, men försök med det. En åthutning räcker säkert. 

    Lycka till. 


    Ja ja, fortsätt att curla ungarna men bli inte förvånad över att andra ser dem som en belastning och att eventuella bonusföräldrar tappar tålamodet med dem. Jag börjar mer och mer förstå s.k. elaka styvmammor som i själva verket inte alls är elaka utan bara frustrerade över mannens ouppfostrade barn.
  • Anonym (förstår ts)
    Anonym (Nina) skrev 2019-10-14 17:18:38 följande:

    Ett halvår är bara några månader...

    Klart att du har ett ansvar här också. Eller var du inte medveten om att pappan och sonen skulle flytta in hos dig? Du är en vuxen människa och du lät ett barn att börja bo i ditt hem. Givetvis har även du ett ansvar att se till att det barnet mår bra.

    Ni ser ju redan att det här inte fungerar, både för dig och för sonen, så bästa lösningen vore ju att dom flyttar till något eget. Ni gick för fort fram.


    Det är föräldrarnas ansvar att ta hand om sitt barn, inte ts.
  • Anonym (förstår ts)

    Så barn med separerade föräldrar ska få frikort för att vara oförskämda. Undrar hur de sedan kommer att klara sig i vuxenlivet om de lärt sig att skylla allt på sin jobbiga barndom.

  • Anonym (förstår ts)
    nernu skrev 2019-10-14 20:28:40 följande:

    Nej men hjälp. Ni har varit tillsammans ett drygt halvår och hunnit flytta ihop och nu klagar du över att en treåring vill ha uppmärksamhet och att pappan inte tar ansvar. Du verkar inte tillräckligt mogen för den relationen. Låt det stackars barnet ha sin pappa ifred.


    Det är ts sambo som inte verkar mogen för relationen eftersom han inte bryr sig om att uppfostra sitt barn.
Svar på tråden Känner mig trängd av bonusbarnet