Inlägg från: Anonym (say what?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (say what?)

    22 år o en enorm barnlängtan

    Vadå för ålderns skull? Har vi fått en lag som säger att det är förbjudet att skaffa barn innan man är 25?

    Hade det varit så förödande för mänskligheten att skaffa barn innan 25 hade vi inte varit här idag. Att sedan samhället gjort ett bra jobb med att tuta i människor osunda ideal är en annan sak. Skaffa barn ni. Att gå emot samhällets ideal är en del i revolutionen.

    Min fru var 17 år när våra äldsta föddes. Tyckte hennes föräldrar att de var för tidigt? Ja. Älskar de sina barnbarn för det? Ja.

  • Anonym (say what?)
    Hanjon97 skrev 2019-10-13 22:43:25 följande:

    Vad är de jag inte förstår?

    Ja jag fattar att jag inte kan träna exakt när jag vill? Men man löser väll de?


    Visst, första tiden är ju en annan sak, men klart att du kan träna eller göra annat du gillar när du har barn. Att ha barn ses idag som ett handikapp och att livet tar slut i och med barn. Det är i själva verket tvärtom. Men allt detta är en del i propagandan att inte skaffa barn.

    Att du inte vill plugga är helt normalt. Idealet att alla ska läsa universitet är osunt och dessutom inte samhällsnyttig. Att lyx blivit standard är inte heller sunt. ATt ha ett helt vanligt jobb med en helt vanlig lön är bra. Tänk förr, det var knappt ens så att medelklassen slösade så som arbetarklassen förväntas göra idag. Men att konsumera ska vara vår främsta uppgift, det är också del av planen...
  • Anonym (say what?)
    Anonym (25) skrev 2019-10-14 06:46:46 följande:

    Inte förbjudet. Men det finns tydlig statistik på att unga mödrar i högre grad blir ensamstående och har sämre ekonomi. Även så långt upp som vid 30. Det ger i sin tur en låg pension sen när de blir gamla.

    Eftersom vi inte känner ts får vi utgå från generella antaganden och faktum är att generellt går det sämre i livet för kvinnor som tidigt blir mödrar. Det är inget vi hittar på. Bara att läsa info från SCB.


    Vilket beror på att familjevärderingarna är ganska utplånade och bägge parter inte riktigt vet hur man ska ta ansvar, det beror på att vi förväntas leka ungdomar upp i 30-årsåldern och behandlas därefter, det beror på att samhället gjort det svårt att gå utanför normen för hur saker och ting ska göras.
  • Anonym (say what?)
    Anonym (25) skrev 2019-10-14 17:49:10 följande:

    Det kan vara en del av förklaringen. Men oavsett vad det beror på så ökar det risken för ensamt föräldraskap och dålig ekonomi om man som kvinna får barn före 24/25-års ålder. Det är inget jag hittar på utan ren och skär statistik - eller samlad erfarenhet, som man också kan kalla det.


    Att vända utvecklingen i samhället gör man inte genom att dansa efter dess pipa. Man revolterar.
  • Anonym (say what?)
    Anonym (Emelie) skrev 2019-10-14 18:10:54 följande:

    Jag har aldrig påstått att inga förhållanden håller en längre tid, bara att inga tonårsförhållanden gör det. Och visst, kul att det gick bra för dig men du är verkligen undantaget. De flesta som får barn vid 35-45 går det dock mycket bättre för i genomsnitt än när man får barn runt 20-25.


    Min fru var 14 när vi blev tillsammans. Jag var 18(och nej, vi hade faktiskt inte sex när hon var 14 år). Det är nu 23 år sedan.
  • Anonym (say what?)
    Anonym (Lisen) skrev 2019-10-15 06:32:18 följande:

    Du bör hitta dig själv, vem du är? Innan du skaffar barn. Din längtan efter barn kan vara en längtan efter en identitet och roll i livet. Det bör du hitta själv före barn.


    Tänk vad märkligt att mänskligheten fortfarande är här trots att majoriteten av föräldrar inte ögnade 20 år åt navelskådning och festande innan de fick barn....
Svar på tråden 22 år o en enorm barnlängtan