Inlägg från: Anonym (Hepp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hepp)

    han gör allt för att jag ska göra abort!!

    Anonym (mamma) skrev 2019-10-21 21:03:41 följande:
    Tack!!

    Jag sparar allt och allt har skett skriftligt också. Tycker bara att det är obehagligt hur synen på en annan person kan ändras så fort.. såg verkligen inte detta komma!

    Nu blir man ju fundersam. Du ska alltså behålla barnet. 


    Innebär att du ska ha barnet 100%?
    Barnets pappa är en dåre som du ska mer eller mindre dras med resten av livet?

    Hur gamla är ni?

    Hoppas du känner att du tänkt igenom detta noggrant. 

  • Anonym (Hepp)
    Anonym (mamma) skrev 2019-10-22 08:53:03 följande:

    Där har vi delade meningar, ska jag göra abort mot min vilja? Och leva med sorg över det barn jag kunde haft men inte fick? 

    Ena stunden vill pappan ha barnet, andra inte, tredje vilja ha det på heltid.. Barnet kommer bli otroligt älskat av många och jag tror och hoppas att pappan kommer till insikt han med.


    Ok, men då tror du ju ändå att allt ordnar sig med pappan.

    Då finns det ju inte så mycket mer att diskutera.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Agnes) skrev 2019-10-22 16:42:14 följande:

    Blir så less på sånt här. Bara för att en person använder preventivmedel betyder inte det att man lovat att göra abort om det blir en graviditet. Det är inget "svek" att behålla eller att man inte "står fast vid sitt ord". Ingen blir påtvingad någonting. Herregud. Väx upp.

    Har en man sex med en kvinna finns för det mesta risken att det blir en graviditet, oavsett om skydd används eller inte. Kvinnan har ju oftast möjlighet till abort om hon absolut inte vill ha barn, men det har ju såklart inte mannen. Vill en man absolut inte ha barn bör han därför ta extra ansvar för sina spermier. Är han helt och hållet färdig med barn är ju sterilisering praktiskt, är han inte det är det ju smart att dra på en kondom även om kvinnan använder ex. spiral och köra med dubbla skydd.

    Det fungerar inte att bara lita kallt på att ens partner kommer göra en abort vid en oplanerad graviditet och sen börja stampa med foten och tjura när hon inte lyder.


    Så är det förstås. Jag tycker dock att det är ett spännande väl av kvinnan att behålla ett barn som blir till på detta sättet där mannen absolut inte vill.

    Förutsättningarna för en lycklig graviditet och framtid känns lite tveksamma.

    Och ett barn som var helt oönskat av sin pappa.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Maria76) skrev 2019-10-24 16:21:33 följande:

    Jag är inte i en identisk men i en liknande sits. I Maj förra året träffade jag en 32-årig kille och vi inledde en kk-relation som höll i 3 månader. Han hade 3 barn med sin fru som han låg i en infekterad skilsmässa med när vi träffades.

    Jag klargjorde för honom att jag är oskyddad och att ville han att något preventivmedel skulle användas så var det upp till honom att bära kondom under våra samlag. Det gjorde han aldrig. Jag förklarade även innan vi ens hade börjat ha sex att jag hade försökt få barn planerat i flera års tid med båda mina ex men lyckades inte så skulle jag bli oplanerat gravid med honom så skulle jag behålla för det skulle vara min sista chans att bli Mamma. Efter 3 månader upptäckte jag att jag var gravid och då bröt helvetet loss. Han hotade att misshandla mig, kontakta hela min familj och mina kollegor och berätta vilken jävla fitta jag är om jag inte gjorde abort. När han började fatta att det inte skulle bli abort oavsett vad han försökte med så skulle han också ta barnet ifrån mig och ha det på heltid för jag var livsfarlig och fullständigt olämplig som mamma etc etc etc etc.... Våran dotter föddes i slutet av Februari. Först skulle han inte erkänna faderskapet och inte betala en jävla spänn för något jag lurat honom på och han aldrig velat ha med mig. Jag fick tvinga honom till det med hjälp av rättsliga åtgärder. Jag gjorde det inte för min skull utan för vår dotters skull som har rätt att iallafall få veta hela sitt biologiska ursprung och inte bara halva. Nu är hon 8 månader och han har träffat henne 3 gånger. Han säger att han känner absolut ingenting för henne och mot mig känner han bara isande kyla, bitterhet och gränslöst hat över att ha "förstört hans liv och hans familj".......vi har det bättre utan honom !


    Men alltså.. vill man få ett barn på det här sättet?

    Ett barn ska väl vara frukten av en lycklig och kärleksfull relation.

    Det här låter så jävla trist.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (mamma) skrev 2019-10-24 19:57:34 följande:

    Kärleken till ens barn är så mycket starkare och klart att det kan bli hur bra som helst utan en negativ grinolle u bilden!

    Din åsikt om trist kan vara någon annans dröm så sluta dömma!


    Jag dömmer inte. Det låter trist att veta att pappan aldrig ville det här och att ungen växer upp oönskad av pappan. Dessutom behöva ta till rättsliga åtgärder för att tvinga barnets far erkänna faderskapet för att i förlängningen tvinga honom betala underhåll.

    Vilken tragisk soppa.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Maria76) skrev 2019-10-24 20:16:23 följande:

    Nej det ville inte jag heller och det var absolut inget jag planerade för med honom. Utsatte mig för risken med men inget jag planerade. Som jag skrev hade jag försökt i många års tid med båda mina ex att bli planerat gravid men misslyckats. Trodde verkligen inte att jag kunde få biologiska barn men så blev jag gravid vid 42 med mitt enda barn. Då var abort inget alternativ för mig. Något jag upplyste honom om redan innan vi började ha sex.

    Hade jag fått välja Pappa till min dotter så hade jag naturligtvis valt något av mina ex som jag hade en stabil och sund kärleksrelation med och aktivt försökte skaffa barn med. Men livet ville annorlunda


    Jag är ledsen, men jag köper det inte.

    Du hade ju kunnat hoppa i säng med någon som faktiskt ville ha barn.

    Eftersom du skiter i den här pappan så verkar ju valet av far till barnet inte vara så viktigt. Du blev dessutom gravid efter 3 månader och på så kort tid hinner man ju inte lära känna någon på ett djupare plan.

    Du hade ju kunnat dra ner till Danmark och inseminera dig så hade du aldrig behövt dra in någon i din barnstress.

    Nu fick du en knäppgök till pappa som du ska dras med resten av livet på ett eller annat sätt.

    En dag kanske han ändrar sig och vill ha delad vårdnad med sitt knepiga beteende.

    Knasigt..
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Maria76) skrev 2019-10-24 21:02:50 följande:
    Ibland händer saker och ting oplanerat och fort. Det kan det väl göra för vem som helst som nån gång haft sex ? På dig låter det som att jag är ett krogluder som hoppar isäng med vem som helst

    Kondom ska man naturlgtvis helst alltid kräva och det skyddar mot mycket oönskat men ungar kan bli till även om man använder det rigoröst så jag köper inte den här moraliseringen.. sorry

    Att ha sex är riskfyllt och en vuxen akt som kan resultera i livsförändrande konsekvenser för både henne och honom. Det har jag vetat sen tonåren men det är inte alltid helt lätt att veta att den man dejtar förstår det förrän det är för sent. Min dotters pappa sa till och med rakt ut flera gånger att han accepterade den risken. Vad mer kan man göra ? Ibland visar sig inte människors riktiga sidor förrän det är för sent.
    Jag har inte påstått att du hoppar i säng med vem som helst. 

    Hade ni haft kondom så hade det ju varit tydligt att han inte ville bli pappa och då hade detta varit en hel annan sak att diskutera. 

    Vad mer kan man göra undrar du? Det du kan göra är väl att vara en ansvarsfull kvinna och välja pappa till ditt barn med omsorg. Inte någon snubbe du knappt känner som "accepterar risken" att bli pappa. 
    Även om han är en idiot som inte förstod bättre och självklart har ansvar i det hela så har ju du också din del av ansvaret. Det är ett barn ni ska sätta till världen.
    Han misslyckades med sitt ansvar men jag tycker att du misslyckades lika mycket. Nu har ni ett barn som är oönskat av pappan.. vilket barnet ska hantera en dag samt att du har varit tvungen att tvinga pappan till sin del ansvaret medelst rättsliga åtgärder.
    Familjen är trasig redan innan start. 

    Barnstress kan säkert vara skitjobbigt men jag tycker inte att det är stabilt att skaffa barn med första som gör en gravid. Då kan det bli en nitlott till pappa/mamma som i det här fallet.   
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Maria76) skrev 2019-10-24 22:39:15 följande:
    Nyligen tyckte jag det var någon som skrev att hen inte dömde mig ? Det är ju precis det du sitter och håller på med ! Sitter och mästrar och moraliserar om mina val och vad jag borde göra trots att du inte har en blekaste om vem jag är, vem han är och allt som gjorts och sagts mer än det lilla jag skrivit här... Tror inte att du och jag kommer så mycket längre i denna diskussion än såhär.

    Sorry att jag kapade din tråd TS. Ville bara berätta om min upplevelse och kanske kunna ge lite stöd. Det var en dum idé fattar jag nu.
    Du får kalla det vad du vill.
    Men dom här gnälltrådarna på FL alltså.. 
    Barn väljer inte sina föräldrar.. men vuxna kan välja vilka de skaffar barn med. 
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Maria76) skrev 2019-10-24 23:47:20 följande:
    Sen kan barns liv bli bra ändå. Vuxna idioter som aldrig borde blivit föräldrar och barn som far mycket illa finns det gott om även i många så kallade "stabila" äktenskap.

    Jag kan bar hitta en enda person som "gnäller" i den här tråden. Vi andra försöker stötta TS att klara en mycket pressande och utsatt sits oavsett vad hon väljer.

    Stabila äktenskap består väl inte av vuxna idioter och barn som far illa?


    Vi har nog olika definition på vad som är stabilt.. 

  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Har gått igenom detta) skrev 2019-10-25 12:00:48 följande:

    Seriöst?!  Vilken stöttande personlighet du har.


    Varför ska man stötta oansvarigt beteende?

    Han var en idiot visst, men var hon mycket bättre?

    Hon kände honom inte, hon kunde lika gärna som honom kräva skydd.

    Hade hon lärt känna honom så kanske hon förstått att det inte var en person hon ville skaffa barn med.
  • Anonym (Hepp)
    molly50 skrev 2019-10-25 15:14:14 följande:

    Hon gav honom förutsättningarna och var väldigt tydlig.

    Så han hade alla chanser i världen att själv se till att använda kondom eller sterilisera sig om han inte ville ha fler barn.

    Han är väl en vuxen människa med egen tankeförmåga.

    Det är klart att förutsättningarna inte var de bästa.

    Men det är inte så "bara" att göra en abort heller.


    molly50 skrev 2019-10-25 15:14:14 följande:

    Hon gav honom förutsättningarna och var väldigt tydlig.

    Så han hade alla chanser i världen att själv se till att använda kondom eller sterilisera sig om han inte ville ha fler barn.

    Han är väl en vuxen människa med egen tankeförmåga.

    Det är klart att förutsättningarna inte var de bästa.

    Men det är inte så "bara" att göra en abort heller.


    Jag tycker inte ett dugg synd om honom.

    Han kunde ha skyddat sig om han velat och hon med. Hon valde att riskera att sätta ett barn till världen med en kille hon knappt kände. Det visade sig såklart att han var en idiot.

    Det kan väl inte vara rocket science att välja sin medförälder med omsorg? Lär känna varann, se om man har samma värderingar, ser på barnuppfostran på samma sätt, trivs ihop, älskar varann.
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (Har gått igenom detta) skrev 2019-10-25 16:28:24 följande:

    Saken är den att det har hänt. Spelar ingen roll vad du anser man borde göra. Saker händer och då måste man ta ställning till vad man ska göra. Att sitta med pekpinnar och kalla folk för idioter och tycka att det borde sett annorlunda ut kommer man inte långt med. Det uppfattas bara som elakt och otroligt icke-stöttande. Försök istället sätta dig in i den situation som råder och praktisera lite ödmjukhet inför livet och andra männsiskor Allt är säkert inte perfekt i ditt liv heller. Ingens är. Men att sitta och döma andra på nätet - det gör varken dig eller någon annan gott. Hoppas du kan fundera över din approach lite. Världen blir trevligare att vistas i om vi försöker förstå varandra.


    Tyvärr, det blir inga peppkramar. Det får nära och kära sköta.

    Det är så många andra som stryker såna här människor medhårs så det behövs någon som säger den kalla hårda sanningen.

    Det daltas alldeles för mycket.
  • Anonym (Hepp)
    molly50 skrev 2019-10-26 12:27:40 följande:

    Som jag förstod det så trodde hon att det var något mer mellan dem än det var.

    Och han sa väl själv att han var beredd att ta den risken.

    Då kan han inte komma och klaga sen.


    Fast det handlar inte om att han klagar. Att har gjort fel är klart hos alla. Jag påpekar att mamman skulle ha lärt känna hon först innan hos skaffar barn med honom. Då hade hon kanske hunnit förstå att han inte är rätt att skaffa barn med och sluppit allt elände.

    Nej jag förväntar mig inte att budskapet ska gå fram då jag snarare är övertygad om att kvinnan skulle ha barn kosta vad det kosta vill. Hon VILL ha barn då ska hon också få ett barn. Allt annat (som en aktivt villig, ansvarstagande pappa)är sekundärt.
Svar på tråden han gör allt för att jag ska göra abort!!