Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Fråga till er kvinnor? Hur upplevde ni mäns blickar när ni var tonåringar?

    Anonym (Kvinna 52 år) skrev 2019-10-22 14:14:56 följande:

    Lång,smal,långt blont lockigt hår ....inga problem till jag blev 14 år.

    Delade ut reklam för att tjäna egna pengar. I en trappuppgång blev jag fasthållen och tafsad på av två vuxna män. Det sista de sa var:

    -Ser man ut som du får du skylla dig själv.

    Gick rakt hem och klippte av mig mitt långs hår. Färgade håret svart dagen efter... har alltid varit kortklippt efter den dagen.


    Oh, fy fan vad sorgligt och hemskt!!! JAG BEKLAGAR TILL ALLA ER KVINNOR SOM RÅKAT UT FÖR BÅDE DET ENA OCH DET ANDRA!!

    En fråga: Är det därför många kvinnor finner det lite halvt otrevligt när kvinnorna får komplimanger så som ''Snygg och/elller ''Du är fin''.

    Jag har noterat att många kvinnor blir lite kalla när de får komplimanger för deras klädsel eller utseende. Jag har sedan länge struntat i att ge komplimanger till kvinnor jag är på G med eller dejtat i längre tid med. För jag har noterat att de finner det obehag, känns det som. När jag får komplimanger så ger jag nästan detsamma komplimanger tillbaks. Antingen direkt eller kanske någon dag eller veckor framåt. För då tror jag att vi är på den banan. Men de blir alltid lika ställda, som om de fann komplimangen obehaglig. Så jag har slutat att ge komplimanger så som ''Snygg'' och så.

    Tack för svar!
  • Anonym (.)
    Anonym (Kvinna 52 år) skrev 2019-10-23 15:51:49 följande:
    Personligen har jag svårt att ta komplimanger som gäller mitt utseende från män i allmänhet.

    Men gillar komplimanger från män jag haft förhållande med.

    Svår balansgång där för dig förmodar jag.
    Vad menar du med svår balansgång i det här sammanhanget?

    Jag har noterat detta själv och själv slutat upp med dessa komplimanger om utseende. Inom förhållande kan jag begripa att man kan ge sådana komplimanger.

    Men kvinnor jag är på G med och så, ger jag inga komplimanger om klädsel eller utseende.

    Eller hur menar du? Jag frågade för att bli mer klokare.
  • Anonym (.)
    Anonym (Kvinna 52 år) skrev 2019-10-23 18:32:06 följande:
    Jag kan ju bara svara för mig själv.

    Och jag tycker du gör rätt som inte ger komplimanger om just utseende. Finns ju andra komplimanger du kan ge...klädsel är jag personligen bekväm med... jag har ju valt kläderna själv för att jag gillar dem. Dock vill jag inte höra att jag är typ sexig i just den där röda klänningen... däremot blir jag glad om du säger att jag klär i rött.
    Av en egen erfarenhet så tror jag att du är en av många. Jag har märkt utifrån de kvinnor jag har varit på G med eller bara av rent allmänt märkt ifrån de kvinnor man har varit nära vän med mer eller mindre. De blir alltid detsamma, ett tyst och kallt tackande. Inkl har jag stött på de kvinnor som blivit knäpptysta som om de inte hörde vad jag sa. Så jag har slutat helt med de kvinnor jag har dejtat med, spelar ingen roll hur långt vi har kommit med våran dejt, jag har totalt slutat. Dejt, sexkompis, vad som. Jag har bara lagt av. För jag har märkt att det finns någonting obekvämt i det.

    Utifrån den sortens erfarenheten så kan jag inte låta bli hur de flesta kvinnor har haft det. Av denna tråden så har det bara resulterat till att jag har haft rätt och valt helt korrekt att inte ge komplimanger om utseende.

    Precis så som du säger, så finns det andra komplimanger att ge. Jag har dock även lagt av att inte ge komplimanger för klädseln. Men det kanske ändå är bekvämt och uppskattade att höra ändå?
Svar på tråden Fråga till er kvinnor? Hur upplevde ni mäns blickar när ni var tonåringar?