Inlägg från: Anonym (J) |Visa alla inlägg
  • Anonym (J)

    BF JULI 2020

    summergirl1188 skrev 2019-12-09 16:13:06 följande:

    Har åkt på magsjuka nu (gick precis in i vecka 8) och är ju såklart rädd för missfall. Har läst att det inte ska vara någon fara, men man vet ju aldrig...

    Ultraljud nästa vecka så det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa!


    Det är ingen fara med magsjuka som gravid! :) Det man oroar sig över i infektionsväg är influensan som i vissa fall kan göra den gravida väldigt sjuk och i vissa fall barnet. :) 
  • Anonym (J)
    Lunne skrev 2019-12-09 08:04:05 följande:
    Jag med, då vet man liksom i alla fall, känns mycket värre att gå runt och inte veta att nåt är fel =/ Det blev av olika anledningar (som inte var att man trodde att något var fel) så att jag gjorde två VUL med 4 dagars mellanrum sist, på det första slog hjärtat, på det andra inte. Så jag är väldigt glad att jag fick veta det då och inte 4 veckor senare på KUB i alla fall... Men man kan ju knappast gå och testa varje vecka, så det är väl bara att hålla tummarna denna gång antar jag... Skönt att kunna lyssna på hjärtslagen hemma även om det blir först lite senare!
    Förstår! Jag vill också ha ett till VUL innan KUB men jag förstår ju som dig att det är sjukt överdrivet. Men nojan alltså.. Kram på dig! Det ska nog gå bra denna gång! <3 
  • Anonym (J)
    feliciamaria24 skrev 2019-12-10 06:32:19 följande:

    @ barntokigg : va härligt! <3

    jag har varit på ett ultraljud redan och sett hjärtat för två veckor sen, är nu i vecka 9 och nästa ultraljud är inbokat vecka 12 .. ska dock på jul/nyår semester där emellan och skulle vilja boka in ett ultraljud innan vi åker så att man kan vara lugn på resan..

    Jag tränade styrketräning på gym 5-6 dagar i veckan innan jag blev gravid, har nu inte tränat på typ 4 veckor(är i vecka 9). Känner mig seg och svag för träning men skulle ju kunna pusha mig till att köra men jag vill inte pressa kroppen till de så att den behöver energi till att återhämta musklerna - vill ju att all energi ska gå till att bygga bebis. Hur har ni gjort med träning ? Är ni också rädda ? Tänkte börja köra lite lätt igen efter v 12 när de kritiska veckorna är över..

    Har varit galet sugen på riktig stark mat senaste dagarna, typ thai mat som bränner i hela munnen! Haha, någon annan ?


    Ja! Beställde stark, röd curry häromdagen när vi hämtade thaimat. Jag suktar efter det nu med! Cool
  • Anonym (J)
    Solros2 skrev 2019-12-10 10:33:00 följande:

    Uppdatering!

    Jag har varit på vul idag där visade sig att jag hade fått missfall! :( jag är så ledsen skulle va i v 8+0 idag ! De tog urinprov som vissar positiv och blodprov! Jag ska ditt nästa fredag för att testas på nytt!!

    Blöder än men som vanlig menstration!

    Jag håller tummarna och önskar er alla lycka till och hoppas det går bra för er!

    God Jul och gott nytt år !!


    Jag beklagar. <3 Vet exakt hur det känns! Gick igenom detta i somras. Kram <3
  • Anonym (J)

    Har haft mindre illamående i typ tre dagar.. Tänkte att det kanske minskat för att jag ändå är i vecka 10 och det är inte ovanligt att spökveckorna träder in där någonstans.. Men icke sa Nicke, idag är jag heeeelt sjukt illamående igen! Jag har varit mycket illamående på morgonen och under dagarna sedan jag plussade, men jag har aldrig kräkts, men idag känns det nästan som att min frukost ska komma upp.. 

  • Anonym (J)

    Idag kunde hjärtljuden höras med doppler hemma! :D Vilken fröjd :)

  • Anonym (J)
    barntokiggg skrev 2019-12-10 19:37:09 följande:

    Från vilken vecka kan man använda en sådan och vilken har du? :)


    Jag har en Angelsounds men under förra grav. hade jag både Babyplans egna och Caremaxx från Teknikmagasinet (jag hade två då den ena gick sönder för att jag tappade den i vatten, haha). Babyplans är rätt tyst av sig så jag tycker inte om den. Jag gillar min Angelsounds och Caremaxx?en funkar lika bra! :) Det är jättesvårt att hitta hjärtljud innan åtminstone vecka 12-14, men på Youtube finns det flera som hittat hjärtljuden redan i 8+0.. Det gjorde dock inte jag. Jag provade då och har provat då och då sen dess men jag hittade inte hjärtljuden förrän idag (9+2). Det verkar dock ha varit en slump! Har försökt hitta hjärtljuden igen nu ikväll för att visa sambon men jag hittade ingenting. :) Man kan inte ha så stora förväntningar, hehe. Bebisen är ju bara 2,5 centimeter just nu så den är väldigt lätt att missa!

    Med dottern köpte jag en doppler i vecka 14 och hörde hjärtljuden direkt. :)
  • Anonym (J)
    barntokiggg skrev 2019-12-10 20:45:43 följande:

    Tack så mycket för svar!

    Får nog bli att beställa hem en Caremaxx eller Angelsounds då. Är bara i 6+5 änsålänge haha men kan ju vafa kul att ha till sen! :)


    Absolut!! :D
  • Anonym (J)
    barntokiggg skrev 2019-12-11 22:57:27 följande:

    Måste skriva av mig lite! Jag blir så lycklig när jag tänker på att få min bebis. Planerar redan vår framtid haha! Känns farligt när jag bara går in i vecka 8 imorgon (7+0) men efter vårt UL i måndags så mår jag mycket bättre och vågar längta och tro. Tänker just nu på nästa nyår och att jag skulle vilja åka upp till fjällen med lite fler familjemedlemmar, mamma och pappa osv, och få spendera tid uppe i fjällen med vår bebis som då kommer vara cirka 6 månader. Har alltid vart en dröm när vi vart i fjällen, eller på vilken semester som helst, att få vara där med min lilla familj.

    Någon som tänker likadant?


    Klart man längtar.. <3 Jag och sambon pratar mycket om hur livet ska bli med två barn. Vi längtar efter en liten bebis, men också efter att hen ska få växa upp och leka med våran dotter och att dom ska skapa ett band. Ser fram emot nästa sommar med dottern och en liten bebis (vi får hoppas att den inte blir så dövarm, haha) och vi ser fram emot ett nytt boende som passar en stor familj. Våran lägenhet är tillräckligt stor, men vi har en dröm om hus eller radhus. <3 Jag längtar också efter att kunna ge mina föräldrar ännu ett barnbarn. Dom lyckades bara få ett barn (jag blev till via IVF) så deras dröm är att få flera barnbarn som kan berika deras liv. {#emotions_dlg.flower}
  • Anonym (J)
    Highwaistjeans skrev 2019-12-13 14:37:13 följande:

    Hej! Hittade just hit, är beräknad i juli men är lite orolig då jag i vecka 9+1 blödde i två timmar (blev i början svimfärdig, kan bero på chocken av just blod... och hade en märklig tryckande känsla när jag satt) och idag när jag är i v.9+7 reflekterar jag kring att mina symtom senaste veckan varit lugnare... har varit illamående och trött med huvudvärk och haft svårt att äta innan, nu mår jag bara lite illa och är trött och kan tycka det är lite svårt att äta men får i mig mycket mer. Har tidigare dessutom gått på toa nattetid men i natt behövdes det inte ens. Någon som vet något? (När jag hade blödningen så ringde jag 1177 som sa att vi skulle avvakta och när jag var på inskrivningen igår sa hon att om jag fortfarande hade symtom skulle jag vara lugn. Tänkte inte på att symtomen ju faktiskt minskat lite så sa inte det...) Skulle uppskatta om någon varit i liknande sits eller så vill kommentera :)


    Var det mycket blod? Jag har fått ett VUL varje gång jag blödigt, men då har jag ju ringt KK/gyn. 1177 kan ju inte direkt säga så mycket egentligen. Jag hade nog ringt gyn och nämnt blödningen och sen avsaknade symtom för att se vad de har att säga.

    För övrigt så är det ju normalt att känna att symtomen börjar avta lite mellan vecka 9-13. Mitt illamående har nyss blivit bättre (jag är i 9+5) och även med dottern avtog de få symtom jag hade rätt tidigt, då redan i vecka 8+-någonting. Med dottern gick det ju bra och hitills verkar det OK i denna grav (hörde hjärtljuden med dopplern senast imorse här hemma). :) Kram <3 
Svar på tråden BF JULI 2020