Inlägg från: Anonym (J) |Visa alla inlägg
  • Anonym (J)

    BF JULI 2020

    Highwaistjeans skrev 2019-12-13 18:05:37 följande:

    Jag vet inte hur mycket som hamnade i toan, men den binda jag hade blev typ halvfull, rött blod om färgen spelar roll. Det forsade alltså inte men droppade en del. Jag vill som tro att allt är bra så viftar bort det när andra säger att det är lugnt, men sen kommer det ikapp mig och jag oroar mig... Ja jag har förstått att symtomen kan avta, men svårt att veta om det bara råkade ske i snarlik tid eller om det har med varandra att göra... Är först i mitten på februari jag får ultraljud, känns jobbigt att vänta så länge.

    Så mysigt att höra hjärtljud! Grattis!


    Jag hade ringt KK faktiskt. :/ Det kan vara helt normalt och kanske speciellt efter det bara utspelade sig under så kort tid.. Men för att vara säker.
  • Anonym (J)
    Josefinhw2282 skrev 2019-12-13 20:03:58 följande:

    Ååh.. nu blir jag stressad :( v. 8 nu såg hjärtljud igår. Livrädd fram tills nästa ultraljud. Läste att missfallsridken efter man sett hjärtljud sjunker till 1,9% men verkar ej stämma :/


    Jodå, chansen är jätteliten för missfall om man har sett ett hjärta slå! Googla misscarriage reassurer så kommer det upp en bra sida där du kan skriva in veckor + dagar. Jag är också skitorolig, men man får tänka att i de allra flesta fallen går det bra. Om det är till en tröst så är jag en av dom som det gick bra för (denna grav. vet jag ju inte än, men med min dotter) då jag såg hjärtat i 7+2 och det lilla fostret blev till min dotter som är 14 och en halv månad nu! <3
  • Anonym (J)

    Någon annan som fått tillbaka lite växtvärk i vecka 10-12? Är i vecka 11 nu och har senaste dagarna haft en del växtvärk på kvällarna. Det gör inte direkt ont, men är obehagligt molande. Vet att allt är bra därinne hitills (hörde hjärtat senast för nån timme sen) så jag gissar på att det är växtvärk?

  • Anonym (J)
    Taffer86 skrev 2019-12-19 10:18:49 följande:

    Hej!

    Bf 8 juli här, men fick igår reda på att vi väntar tvillingar så det lär garanterat bli tidigare:)

    Mått väldigt illa men det börjar släppa igen.

    Senaste tiden har jag haft väldigt ont i ryggen och fram i magen på kvällarna och tröttheten ska vi inte tala om.

    Detta är min tredje graviditet och jag har en dotter som är 7 och en son som är 13 år sedan tidigare:)


    Första tvillinggraviditeten i tråden tror jag?! Grattis! :D 
  • Anonym (J)
    Chastity92 skrev 2019-12-19 20:04:00 följande:

    Hej!

    Martina 27 år.

    Väntar första barnet och plussade (med fyra olika tester) i början av november. BF i Juli 2020.

    Det här varit så otroligt mycket känslor under senaste månaden, både positiva och negativa känslor och tankar. Varit hos både barnmorska och specialistmödravården och har väl ännu inte riktigt fattat att vi ska ha barn!

    Har en del symptom hit och dit, så som ömma bröst (fått köpa nya sport bh:ar då allting annat gör ont), yrsel, cravings (kryddstarkt/chili), molvärk och muskelkramper i svanken.

    (Få se om det ens är någon aktiv längre i tråden eller om alla är på FB som jag läste något om högre upp? )


    Grattis! Det finns nog några få kvar i tråden. Jag väntar med att gå med i FB-grupp tills efter KUB. :)

    Är också sugen på chilli och stark mat. Men varit besatt av chilli cheese från Donken bland annat!
  • Anonym (J)
    Lunne skrev 2019-12-19 21:43:43 följande:

    Jag har också fastnat för chili cheese :') Kan tipsa om att de finns att köpa frysta på bl.a. Hemköp, så kan man värma hemma i ugnen när man vill :)


    Ska göra det!! Det är svingott! :D Åt också stark röd currygryta från thai:en här i staden.. SÅ gott :D När jag väntade min dotter var jag sugen på helt andra saker. :D
  • Anonym (J)
    reptilina skrev 2019-12-22 22:22:37 följande:

    Usch, illamående låter jobbigt. Jag känner mig också under isen, diffust illamående, sjukt ont i magen och väldigt väldigt trött. Jag minns inget av detta såhär sent med min dotter (9+1 nu) men vet ju att det kan vara olika från graviditet till graviditet. Nu är det dock julledigt till den 7 januari, men jag känner inte för att göra alla de där juliga sakerna; vill bara sova sova sova så länge som det går... hur mår ni andra?


    Det går upp och ner! Mest mår jag bra, gick in i vecka 12 idag och det märks att spökveckorna är på g. Mina spökveckor kom dock tidigare med dottern. Jag tror att symtomen försvann vid vecka 9 typ, men då hade jag i och för sig inte så mycket symtom till att börja med. Denna graviditet har jag hitills känt mig väldigt gravid! Cravings, illamående, molvärk, yrsel, andfådd 24/7, ligamenten m.m.. Men jag mår fortfarande illa på morgonen som sagt, är åksjuk och kan få illamåendeattacker under dagen (även fast det har blivit bättre). Jag har dock fortfarande inte spytt än, utan det har bara varit konstant illamående i massa veckor nu bara, typ sen några dagar innan jag plussade. 

    Jag har också blivit jättetrött! 
  • Anonym (J)
    anette81 skrev 2019-12-27 09:58:17 följande:

    Bara jag som har kaos mage? Har haft det sen jag plussade. Hoppas verkligen att det går över snart för jag orkar inte ha det så längre


    Har också haft det. Varit förstoppad mycket och nu har jag istället blivit lös.. Minns att min mage var kaos i första och tredje trimestern när jag var gravid med dottern också.
  • Anonym (J)
    EliMil skrev 2019-12-30 09:50:35 följande:

    Hej.

    Läser att fler än Jag spänt väntar och väntat på första ul för att verkligen få bekräftat.

    Jag ska på mitt idag och är så nervös. har knappast sovit någonting i natt. Är så orolig för att de inte ska se ett tickande hjärta. Håller mina tummar och försöker tänka positivt. Och tills det är dags håller jag mig sysselsatt med tvätt, disk och städning så jag inte får nån tid att grubbla.


    Lycka till! Det kommer nog gå jättebra, ska du se. :) Jag har KUB den 2:a! :)
  • Anonym (J)
    EliMil skrev 2019-12-30 19:58:38 följande:

    Det gick superbra. Och tack vare en envis liten bebis som inte ville samarbeta fick jag njuta och se min lilla i över 1 timme :p hihi så lycklig just nu.

    Du måste längta enormt till den 2a, skönt att det snart är där!


    Grattis! Ja, i övermorgon. Men hitills vet jag iallafall att den lilla lever då jag lyssnar på hjärtat med doppler då och då. Men jag hoppas såklart på en frisk bebis också! <3
  • Anonym (J)
    reptilina skrev 2019-12-31 16:28:41 följande:

    Bara en liten kommentar gällande användande av doppler i icke-medicinskt syfte - det är något som inte rekommenderas eftersom man inte vet hur ljudvågorna påverkar fostret. Men det har du säkert koll på!


    Jag skulle hävda att doppler är mindre bra att använda för någon som bär på okunskap och som saknar kompetens inom användandet av doptone. Främst pga. risken för feltolkning som skapar oro och falsk tröst. Jag däremot, har både både formell och reell kompetens tack vare utbildning och mitt fd. arbete (just nu är jag återigen student).
  • Anonym (J)
    Chastity92 skrev 2020-01-01 21:07:18 följande:
    Men gud vad roligt att du/ni kan höra hjärtat med doppler! ????

    Jag blir avundsjuk nu, har inte själv vågat införskaffa en doppler då jag är nojjig att man inte ska höra något...

    Det är enkelt att använda doppler om man har ett tränat öra.. :) Men annars finns det utrymme för feltolkning som antingen tröstar falskt eller skapar oro. Bland annat om man inte kan skilja på olika ljud samt om man hör fetalarytmier (omogna hjärtan har ofta tillfällig arytmi och är inget farligt i nästan alla fall, men ofta kan modern oroa sönder sig om hon skulle höra detta). Barnmorskor på MVC brukar ofta avråda pga. denna anledning (även om dom inte säger det rakt ut). För oss inom vården är det dock inte direkt någon avrådan kollegor sinsemellan direkt, mest för att jag antar att man litar på varandras kompetens? :)

    Dock ska man ju inte överanvända dopplern, dels för att just senare i graviditeten är fosterrörelser det tecken på att barnet mår bra. Om det avviker ska ett CTG göras för att kunna avgöra om barnet mår bra eller inte, en doppler registrerar ju egentligen bara ett ögonblick och ger ingen helhet. Ett CTG ger däremot en helhet eftersom du kan följa fostrets aktivitet, bla. genom att studera hjärtats decelerationer och accelerationer. För det andra så vet man ju inte hur fostret påverkas vid överdrivet användande. Det finns studier som konstaterar att ultraljud i sig är ofarligt, men om man koncentrerar ultraljudsstrålen på ett visst ställe (i viss mhz) under ett tag höjs temperaturen i området upp till x centimeter ner i vävnaden. Hur fostret reagerar på värmeväxlingen vet man inte riktigt och därför ska doppler inte överanvändas för säkerhetsskull. Det finns några få teorier (bla. att barnet kan bli vänsterhänt), dock ingenting som påvisar dödlig utgång, men det är enstaka studier. Däremot så finns det riktlinjer som hävdas inom bla. EU m.m om sk. "säkert användande". Hemmadopplers är oftast svagare än de som du hittar på ultraljudsmottagningar, KK, FL med mera. :)


    Men visst är det mysigt att kunna lyssna på hjärtat. :) Jag lyssnade även under min graviditet med dottern (i måttlig mängd). Jag tycker att du lugnt kan skaffa en doppler om du vill. Men innan dess tycker jag att du borde titta på lite videos, läsa på och själv söka efter lite studier (rek. amerikanska) för att bilda din egna uppfattning. Så att du inte köper än och känner sig helt vilse. Helt ditt val! :D 

  • Anonym (J)

    KUB idag såg bra ut! Blev bakflyttad 2 dagar så BF är 14:e juli nu. :) Fick 1:20000 på allt så lägsta möjliga! Moderkakan är också bak vilket kan förklara varför jag redan kan känna lite sprattel (med dottern var den fram och det var jobbigt eftersom jag hade diffusa rörelser nästan hela graviditeten pga. det). Känns jättebra :)

  • Anonym (J)
    Torvi skrev 2020-01-03 12:59:02 följande:

    Grattis! Nu här vi också gjort KUB och det såg bra ut. Vilken lättnad!


    Grattis till er <3
  • Anonym (J)
    anette81 skrev 2020-01-06 11:22:21 följande:

    Får jag fråga anledningen till att ni vill göra KUB?


    För oss handlar det mest om förberedelse. Chansen för kromosomavvikelser är inte så stora med tanke på att jag är ganska så ung, och därför valde vi bort KUB (men välkomnade ett tidigt ultraljud ändå) under graviditeten med dottern, men denna gång tackade vi ja. Jag har faktiskt ganska så vårt för att motivera till varför eftersom det känns himla konstigt att ta ställning till sannolikhetssiffror som dessutom är ganska så vaga och framförallt väldigt breda (brett spann). Vi skulle inte ta bort ett barn med Downs, men vi hade gärna velat veta i förtid. Vi hade däremot tagit bort ett barn med trisomi 13 eller 18 - just pga. deras överlevnadschanser.
  • Anonym (J)
    BDN skrev 2020-01-14 05:21:53 följande:

    Har ni berättat för jobb, vänner och familj? Jag har berättat för några vänner sedan typ dag ett. Men jag inbillar mig att jag vill vänta till RUL innan familj och jobb får veta, för att inte göra familj besvikna och för att slippa hantera "offentligt" på jobbet om något inte står rätt till. Är ganska privat av mig. Hur tänker ni andra? :)


    Jobbade/jobbar ingen av graviditeterna (studerar) så kan inte berätta om just den delen. Men när jag väntade dottern valde vi att berätta för svärmor och min mamma och pappa samt min bästa vän vid plus. Sen höll vi det hemligt och berättade inte för resten av familjen förrän vecka 13 efter KUB. Vi väntade ytterliggare med att berätta för sambons mormor/morfar - för att vi glömde bort, haha. Vi gick aldrig ut på sociala medier så för många blev det en chock att jag helt plötsligt fött barn. :) 

    I somras fick jag ett missfall och då hade jag inte berättat om graviditeten innan. Det blev genast lite konstigt att säga "jo, jag var gravid och har nyss fått ett missfall och behöver nån att prata med" till familjen. Så jag visste att denna graviditet vill jag berätta för familjen redan i början, för om jag får missfall vill jag inte vara ensam igen. Dessutom har jag mått rätt så illa, så jag har behövt ursäkta mig ibland om vi träffat familjen och jag såg helt förstörd ut (typ skittrött, blek osv). Så vi berättade för närmsta familjen denna gång redan i början (eller ah, efter tidiga VUL:et i vecka 7+2) och det kändes skönt. Den enda vi inte berättat för återigen är sambons mormor/morfar (dom är väldigt gamla och förvirrade så vi väntar lite tills det syns och så) och sambons avlägsna syster m. familj. Vi berättar för dom efter RUL. Tror inte vi går ut på sociala medier denna gång heller, men jag vet inte. :) 
  • Anonym (J)
    Anonym (Äntligen.) skrev 2020-01-14 17:12:33 följande:

    Hej!

    Hur har ni funderat ang att ta reda på könet?

    Jag och min man har hela tiden sagt att vi inte ska ta reda på könet men nu börjar jag bli såååå nyfiken:)


    Ja, det ska vi. :D Kan inte hålla mig ifrån! Första graviditeten var det en anknytningsgrej, vi bestämde namn tidigt och ville kalla bebisen för någonting. Även denna gång tänker jag ungefär samma. :D
  • Anonym (J)
    staar skrev 2020-01-16 08:11:53 följande:

    Var på ul för ca 1,5 veckor sedan och allt såg jätte bra ut. Är idag i vecka 13+3. Fick igår en mindre blödning och fick verkligen panik. Kvinnikliniken hade inte ens tid för samtal , 1177 vägrade hjälpa mig att nå kvinnikliniken. Åkte till akuten och de ville inte ta emot mig utan tyckte jag skulle gå direkt till kvinnokliniken. Väl där lyckades vi efter många tårar och mycket om och men få en tid idag och jag är så himla nervös . Blödde inte enda droppe när jag väntade dottern. Någon som vart med om liknande?


    Blöder hitills typ bruna flytningar då och då. Så jag blödde ljusrosa och sen brunt i vecka 4, lite brunt i vecka 8, lite brunt i vecka 11 och nu har jag lite gula/ljusbruna flytningar och är i vecka 15. Allting ser bra ut här och bebisen lever i magen och verkar må bra. :) Jag blödde med dottern också! 
  • Anonym (J)
    Taffer86 skrev 2020-01-22 20:11:40 följande:

    Ja ekonomin är något jag tänker på också.

    Har jobbat 1,5 år på samma ställe, men blev arbetssökande i årsskiftet och är lite panik nu innan allt med a-kassa osv är klart.

    Sen är det ju föräldrapenningen som ska lösas


    Föräldrapenningen baseras på ditt förra arbete så länge som du skyddar ditt SGI, så det är nog lugnt. Det var samma för mig. Jag fick be min förra arbetsgivare skicka in inkomstuppgifter till FK - ordnade sig! :D 
Svar på tråden BF JULI 2020