• cosinus

    Jägare - fula och lågutbildade?

    Finns jägare av alla de sorter.

    Tror en hel del har att göra med hur man är uppvuxen. Är du uppvuxen på landet eller på en mindre ort där typ alla redan jagar är det ju stor chans att du hakar på även om inte intresset kanske är brinnande från början. Det är bara något man gör. Sen gammalt är det välkänt att de som blir kvar på bruksorter utan högre utbildning oftare saknar just detta än de som bor i större städer. Brukar heller inte vara samma fokus på mode på den här typen av orter och än mindre om du är ute och springer i skogen.

    Om du då ist bor i en större stad utan uppenbara kopplingar till jaktmarker och jaktmiljöer krävs det ju ett helt annat intresse och engagemang att börja jaga. I den här gruppen har helt klart ganska många det gott ställt och högre utbildning. Det är ju inte gratis på något sätt.

    Och så har vi då alla mellanstäder. Som är halvstora och där det är nära till naturen. Det det bara är att fixa en jägarexamen och räcka upp handen så har du ett jaktlag men där ingen tycker det är konstigt om du inte jagar. I de här städerna är jägarna en salig blandning mellan alla möjliga samhällsskikt.

Svar på tråden Jägare - fula och lågutbildade?