• Brumma

    Jägare - fula och lågutbildade?

    Japp, du har fördomar - vet inte om de är baserade på rent önsketänkande eller om du helt missat de som är högutbildade för att du själv inte rör dig i de kretsarna? De du har på fb är ju människor du på något sätt har en relation till. Dvs de representerar din umgängeskrets, inte sveriges befolkning i allmänhet.

    Själv jagar jag inte, och har inget intresse för det, men jag är högutbildad och arbetar inom ett yrke som kräver flera års högskolestudier. Jag har de senaste 20 åren arbetat inom både små och stora företag, och genomgående är det MÅNGA som är lediga under älgjakten. Både bland ingenjörerna och cheferna.

    Att de människor du umgås med övervägande är både utbildade och vegetarianer (och liknande) har förmodligen mer att göra med att man dras till människor med liknande grundvärderingar än med en rättvis bild av hur gemene man är. De som jagar och syns i ditt flöde är också de en del av ditt umgänge, om än i periferin.

    Själv finns tex inga sverigedemokrater i min "inre krets", men det har ju just med detta att man dras till likasinnade människor, inte hur det svenska samhället ser ut.

    Ps - på mina arbetsplatser jag haft är ca 1 av 30 vegetarianer/veganer - skall jag då, enligt ditt sätt att kalkylera, anta att högutbildade människor med välbetalda arbeten inte är veganer/vegetarianer?

    I min familj/närmaste umgängeskrets är fem veganer/lakto-ovo vegetarianer. En av dem har slutfört högskoleutbildning. Skall jag då anta att veganer/lakto-ovo vegetarianer mestadels är människor utan eftergymnasial utbildning?

    Naturligtvis inte.. Man får helt enkelt lära sig att se bortom sin egna närmaste krets om man vill se representativa bilder av åsikter, intressen osv. Du kanske skulle utbilda dig lite inom det?

Svar på tråden Jägare - fula och lågutbildade?