• Anonym (on)

    Ni som fått barn i oktober/november

    Hej! Ni som fått barn i oktober/november, när blev ni gravida?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-10-25 12:20
    Och hur var det att få barn då :)

  • Svar på tråden Ni som fått barn i oktober/november
  • Anonym (on)
    Anonym (1) skrev 2019-10-25 13:21:51 följande:

    9 månader tidigare, bör det väl bli.


    Kollar man på aftonbladets Pricka in din babymånad så "ska" man bli gravid i januari om man ska föda på oktober (alltså 10 månader). Sen är det ju individuellt exakt hur länge graviditeten är så jag frågar mest för att se när folk som fött i just oktober eller november faktiskt blivit gravida :)
  • Anonym (on)
    Anonym (Novemberbebis) skrev 2019-10-25 13:29:52 följande:

    Sista mensen 20/1, ÄL 3/2, BF 27/10, född 3/11.


    Tack så mycket :) Hur tyckte du att det var att få barn i november?
  • Anonym (on)
    Anonym (Novemberbebis) skrev 2019-10-25 19:16:16 följande:
    Det var väl bra. Ur ett graviditetsperspektiv var det bra att tidiga illamåendet kunde döljas i förkylnings och magsjuketider. Skönt att magen blev stor innan vintern och man behövde köpa stora jackor (räckte att låna min mans arbetsjacka under sista veckorna). Jobbigt att vara gravid över varm sommar, men skönt att slippa vara riktigt höggravid då.

    Bebistiden är mysig under vintern. Vi satt mycket framför en varm brasa och mös i soffan. Inga krav på att behöva vara ute och socialisera sig, då de flesta kryper in i sina bon på hösten. Vi slapp vara oroliga för nyfödd bebis i högsommarvärme, kunde klä på bebisen med långärmat och overall, sen var det ok ute. Lagomt att bebisen hunnit bli 6-7 veckor till julen, man hade börjat komma in i bebisvärlden och det kändes ok att träffa familj/släkt igen.

    Varje månad har sin charm. Jag tror inte okt/nov är bättre eller sämre än någon annan månad :)

    Vad är det du funderar över? Ska ni ha bebis nu i nov eller planerar ni? För det blir sällan som man planerat ändå... :)
    Vi planerar att sluta med ppillren här om någon månad och om det nu funkar på en gång så blir det ju någonstans nästa höst. Är lite orolig för virus och sjukdomar och har hört att barn födda sent på året "kommer efter". Alla siktar ju på vår och sommarbebisar känns det som men jag tycker att det känns mysigt på hösten precis av de anledningarna du nämner ovan :) 
  • Anonym (on)

    Tack så mycket för era svar! Känner mig lite lugnare nu Glad vi slutar med pillren och så får vi se när det blir helt enkelt!

Svar på tråden Ni som fått barn i oktober/november