• Lillfluga

    Vi som försöker bli gravida...

    Följer gärna med här

    Vi har ett äldre barn sen tidigare och har nu försökt sedan i somras att skaffa en till liten. Har hållit på med äl-tester lite av och till, och sexet har inte varit så regelbundet, så vi har inte direkt försökt aktivt.

    Nu har vi bestämt att vi ska ha sex varannan dag hela månaden, från slutet på mensen till bim. Vi är nu inne på andra veckan efter mensen och jag är redan helt slut

  • Lillfluga
    Önsketänk skrev 2019-11-05 21:49:07 följande:

    Haha starkt jobbat att hinna med sex varannan dag, jag orkar knappt en gång i veckan nu när man jobbar så mycket och är trött när man kommer hem. Men har ni sex så ofta så kan ni ju inte missa ägglossningen, vilket är superbra :D Håller tummarna att det går vägen för er :) 


    Ibland undrar man ju vad vi gett oss in på, känns som vi inte gör annat än att ha sex Men som du säger så blir det ju svårt att missa äl på det här viset, vilket underlättar för mig som har oregelbunden mens och dessutom inte riktigt orkar med slaviskt äl-testande

    Håller tummarna för er också!
  • Lillfluga
    KajsaMia skrev 2019-11-05 22:22:46 följande:

    Bra tänkt! Och förstår dig, vi hade inte kunnat ha sex så ofta och så ordentligt förrän jag började arbeta lite mer hemifrån, det var ibland svårt att fixa ett sånt tillfälle där vi båda två hade lust och ork :p Lycka till! Hur gammal är storasyskon? :)


    Ja, det är ju inte det lättaste att få till det alla gånger. Både med tanke livspusslet och sedan ska det ju inte bara finnas tid, utan även ork och lust.

    Vår son fyller snart 12, så nästa barn blir verkligen en liten sladdis Sonen kom då jag var 18 så jag är fortfarande inte alltför gammal för fler barn, men jag är ändå 30 år snart och sambon närmar sig 40, så jag hoppas det inte dröjer alltför länge innan jag blir gravid
  • Lillfluga
    Linnmal skrev 2019-11-10 12:06:56 följande:

    Jag väntar på min ägglossning, borde ske 18/11. Hur går det själv? :)


    Inväntar ägglossning här också Borde vara i dagarna, testar för fullt just nu... Hoppas dock det dröjer lite, sambon är bortrest på jobb måndag-torsdag så det vore ju typiskt om äl inträffar just då.
  • Lillfluga
    liloma skrev 2019-11-10 13:42:42 följande:

    Hade ÄL i fredags så nu är det bara att vänta..... :)


    Spännande! Håller tummarna att det går vägen
  • Lillfluga
    Sabinahk skrev 2019-11-10 14:37:51 följande:

    Hallo! Hänger på här tänkte jag, är på bim+4 men alla test visar negativt! Bara inväntar mensen men den kommer inte.. vad tror ni? Håller på att bli galen av ovissheten


    Min erfarenhet säger mig att kroppen kan bete sig lite hur som helst när man försöker få barn, även om mensen varit som en klocka innan.

    Vet du när du hade ägglossning? Håller tummarna för dig!
  • Lillfluga
    Sabinahk skrev 2019-11-10 16:40:34 följande:

    Jag har en dotter på två år, efter det har min ägglossning varit lite oregelbunden men mensen kommer alltid på pricken! Jag hade ägglossning 29-30 oktober, skulle fått mensen 6 eller 7 november och ja även om min ägglossning är så pass sen så kommer alltid min mens när den är uträknad att komma :)


    Då låter det ju lovande Då kanske det är så att äl varit lite senare och att det är därför du inte fått positivt på grav-test än.

    Du har inga känningar om att mensen är på väg?

    Håller tummarna för dig!
  • Lillfluga
    kesannake skrev 2019-11-10 19:17:51 följande:

    BIM -1. Väntan är ooliiiilig. Haft molvärk mycket mer än vanligt, långt innan mens. Vi får se vad som händer. Annats är det bara att satsa på försök två! Men man kan ju inte låta bli att hoppas ????


    Åh, är du så duktig att du inte börjat testat än? Jag är helt tokigt med de där grav-testen och börjar testa orimligt långt innan bim, vet inte riktigt vad jag tror mig åstadkomma med det egentligen
  • Lillfluga
    kesannake skrev 2019-11-11 16:17:55 följande:

    Jag har inte vågat testa än då många här säger att man borde vänta till BIM för att inte få fel resultat, åt båda håll.. BIM idag/imorgon. Ställer in mig på att få mens så slipper man bli besviken haha! När ska jag testa om mensen inte kommer? Den kan ju vara försenad... Skulle vara för bra för att vara sant om det fastande på första med tanke på alla problem kompisar omkring mig har ????


    Gör du helt klokt i tycker jag! Som du säger så är ju resultatet inte tillförlitligt när man testar för tidigt. Jag önskar att jag kunde vänta men är så himla otålig och vill bara se det där strecket på testet, haha...

    Har du många test hemma? Om du har regelbunden mens så hade jag testat imorgon bitti Håller tummarna för dig!! Finns ju all möjlighet i världen att det tagit sig på första försöket Men som du säger så undrar man ibland hur länge man kommer behöva försöka. Det är ju verkligen inte ?bara? att bli gravid, om man kollar på hur komplex hela fortplantningsprocessen ändå är.
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...