• Chandos

    Erfarenhet av insemination

    agnianits skrev 2019-11-11 12:43:35 följande:

    Jag har inte testat ännu. Ska enligt min app få min mens imorgon, och jag tror den kommer komma som vanligt. Så nu vill vi att de remitterar oss till ivf, samtidigt som vi gör inseminationer medan vi väntar.

    Åh hoppas att det är som ägget sätter sig:) känner du något annat?

    Min temperatur gick upp och ner, inte så lågt som när under ägglossning, men under coverline nu har den hållit sig väldigt högt de senaste dagarna för att idag börja gå neråt. Det är därför jag tänker att mensen är på gång. Är din lika låg som under ägglossning?


    Ah, trist. Bara på det igen! Hur lång väntetid har ni på IVF?

    Jag känner ingenting. Vanligtvis har jag temperatur på under 36 grader innan ägglossning och över 36 grader efter ägglossning. Idag låg jag på 35,6... Så det bådar inte gott. Ska enligt plan få mens i slutet av veckan. Men kroppen har varit väldigt konstig efter jag började med sprutorna - det är inget som förvånar mig längre.
  • Chandos
    agnianits skrev 2019-11-11 22:23:06 följande:

    Ja, det är bara att ringa kliniken och fråga när man ska börja med sprutorna igen. Förhoppningsvis tajmar vi ägglossningen bättre nästa gång. Hoppas bara att inseminationen inte behövs göras på helgen, för min sambo ska bort... då hade jag nog tvingar honom att avboka:)

    Vet inte alls hur lång tid man behöver vänta på IVF. Vi blir i så fall remitterade ner till Malmö och har ingen aning hur lång tid det tar där. Hur många inseminationer ska ni göra om det inte tar sig nu? Hur lång tid får ni i så fall vänta på ivf?

    Konstigt det här med hur hormonerna påverkar en och hur de kan påverka tempen. Jag litar inte alls på min egna kropp längre, haha. Hopps det tagit sig för dig och att tempen är konstig på grund av sprutorna.


    Vi går också på RMC i Malmö. Jag fick tyvärr mens redan igår. En vecka innan jag skulle ta graviditetstestet. Konstigt! Men kroppen är som sagt konstig efter alla sprutor. Så nu har jag löptränat, ska ta en rejäl kopp kaffe, bokat in kallbad och ska ta en öl eller två - dvs. allt jag inte fick göra efter insemineringen! Jag var i kontakt med RMC idag och ska börja med sprutor igen på söndag inför ytterligare en inseminering. Efter det går vi nog till IVF, vet inte hur lång ev. kötid det är, men vi hoppas komma igång efter nyår.
  • Chandos
    Dalkullamamma skrev 2019-11-11 22:41:30 följande:

    Kikar in här en sväng hos er :) hejar på er alla att allt går himla bra för er :) vi sitter och väntar nu på våran tid. 25 november ska vi in efter att ansökt med egenremiss. Tog 3 v från de att vi posta tills vi ska dit min sambo föddes steril så vi ska få donerade spermier . Är nervös. Rädd att misslyckas. För min sambos skull han har mått så himla dåligt hela sitt liv. Och nu har han äntligen accepterat att han kan få barn. Hur lång tid tog de för er att bli inseminerade från första mötet? Stor kram


    Tack! Jag hejar på er också! Hoppas ni snabbt får komma igång med behandlingen - låter ju lovande att ni får komma redan tre veckor efter ni skickat remissen. Förstår att du är nervös - jag håller alla tummar för dig! För oss har processen gått ganska långsamt. Vi skickade in egenremissen i aug 2018. Fick ett första möte i december 2018 där de konstaterade att vi är oförklarligt barnlösa och uppmanades att försöka ytterligare sex månader själva. Gjorde första insemineringen nu i november. Så från egenremiss till inseminering cirka 15 månader.
  • Chandos
    agnianits skrev 2019-11-12 23:22:55 följande:

    Nej vad tråkigt att mensen dök upp! Min kom imorse... men som du sagt, det är bara för oss båda att ge oss på det igen. Till slut ska det gå!

    Ja, passa på att göra sånt som du inte fick innan:)

    Vi går ju dock inte på RMC nu, utan på en annan klinik som kommer remittera oss dit om vi behöver IVF. Hur är din erfarenhet av dom?

    Ringde också vår klinik idag, de ska återkomma med sprutstart inför en andra inseminering imorgon. Ska även prata med läkaren vid nästa inseminering om de inte kan ställa oss i kö till IVF under tiden som vi testar insemination. Vill liksom inte förlora tid... är det något ni funderat på att göra? Fortsätta med inseminationer medan ni står i kö till IVF?


    Vet inte riktigt vad jag tycker om RMC, allt tar ju ganska lång tid och de har inte varit supertydliga i kommunikationen. Jag har haft många frågor om till exempel varför äggstimuleringen blev tokig och lutealfasen så kort, men får inga svar. Allt är normalt, får vi ofta höra. Och det gör oss lite frustrerade.

    När börjar du med sprutorna igen? Hur många dagar ska du ta dem?

    Eftersom jag fick mens så tidigt behövde jag ändå ta ett graviditetstest igår och återkoppla till RMC. Skrev då och påminde att förra insemineringen hade varit problematiskt. Barnmorskan ringde upp, de hade missat att läsa journalen. Så de tog beslut om inga fler insemineringar utan direkt på IVF. Men det hinner de inte med innan jul. Har ett telefonmöte med en läkare om två veckor för att lägga upp planeringen inför IVF.
  • Chandos
    agnianits skrev 2019-11-17 12:41:12 följande:

    Ja okej, hoppas att det blir bättre. Har en känsla av att man nog får ligga på ganska mycket för att få svar på de frågor man har.

    Jag började med sprutorna för tre dagar sedan. Har inte en aning hur länge jag ska ta dom. Ska på ultraljud i veckan och jag skulle ta dom varje dag tills det besöket, och då får jag nog reda på hur många dagar till innan jag ska ta ovitrelle. Min gynekolog ville nog ha en längre reglering på mig denna gången, då ägget släppte innan insemination förra gången.

    Vad skönt ändå att ni går direkt till IVF. Men kan tänka mig att det är frustrerande att ni inte kan försöka innan jul? Du kanske har svarat på detta men är detta ert första barn?


    Låter bra att de håller koll på regleringen så inte ägget släpper i förtid. Den här gången håller vi tummarna att det blir exakt!

    Ja, det är lite frustrerande att inte kunna göra något de närmsta två månaderna. Försöker planera in mycket roligt i kalendern. Tänker att jag också ska lägga tid på att förbereda kroppen inför IVF, typ leva hyfsat sunt. Fast vet inte om det faktiskt går att förbereda kroppen, eller om det överhuvudtaget gör någon skillnad?

    Vi har inga barn sedan innan. Är 34 år, och enligt läkaren är jag förhållandevis ung i sådana här sammanhang. Men jag nojjar ändå. Har ni barn? Hur gammal är du?
  • Chandos
    agnianits skrev 2019-11-17 23:28:21 följande:

    Ja, vi hoppas det går bättre denna gången. Jag har proppat i mig hormoner nu så länge så jag börjar nästan fundera på om det inte hade varit bättre att vara utan:)

    Kör på med så mycket roliga saker ni kan:) gör sånt som du mår bra av att göra. Jag försöker lyssna mer på min kropp och göra sånt jag vill och tacka nej till saker som jag inte vill göra. vi försöker också planera in roliga saker. Dock är det så att merparten av våra vänner har alla små barn eller nyfödda bebisar och då känns det ganska jobbigt att umgås. Av den simpla anledningen att det känns aldrig som man bara kan vara om du förstår vad jag menar? Man ska hela tiden påminnas om att man själv inte lyckats. Därför gör vi en del saker själva, för att slippa påminnas.

    Första barnet för oss också. Fyller 34 år nästa år. Så vi ligger nära varandra i ålder:) har ni många vänner runtomkring som har barn också?


    Ja, dessa hormoner alltså. Det känns lite obehagligt att proppa i sig dem. Jag tar inga sprutor nu, så ska bli spännande hur cykeln beter sig den här månaden. Hur gick det förresten med din sambos provsvar? Är ni diagnostiserade som oförklarligt barnlösa?

    Förstår helt hur du menar - det är jättesvårt att umgås med vänner som har barn. Men det är också svårt att umgås med våra vänner som inte har barn (de som är frivilligt barnlösa) för de ställer också massa frågor och sneglar på mig på middagar om jag dricker vin eller inte. Många frågor om vi försöker, om vi är sugna på barn, om det inte är dags snart, osv. Familjen är likadan. Till och med kollegor ställer frågor. Så ja, vi gör också en hel del saker själva.
  • Chandos
    agnianits skrev 2019-11-19 22:22:36 följande:

    Skönt ändå att slippa hormonerna ett tag eller? Även om jag kan tänka mig att man bara vill köra på så fort som möjligt?

    Det första provet visade lite färre i antal, det andra såg helt normalt ut. Vilket vi båda tyckte var så skönt. Så de tyckte inte det var några konstigheter egentligen skulle jag gissa. Med tanke på att de rådde oss att köra på med inseminationerna och inte skicka oss direkt till IVF? Så jag vet inte vad man skulle diagnostisera oss som:)

    Har tagit sprutor i sex dagar nu och ska in på VUL imorgon för att se hur äggen växer och få lite klarhet i när vi ska göra nästa insemination.

    Vi har inga vänner utan barn, haha! Men jag förstår exakt vad du menar med att folk sneglar och frågar. Jag fick frågan om jag var gravid en gång på jobbet bara för att jag stod och höll mig på ryggen... men är det några som vet vad ni går igenom i er omgivning eller ni har inte sagt något?


    Hur gick VUL? Har du fått besked när inseminationen ska ske? Vi har ett telefonmöte med läkaren i nästa vecka för planering inför IVF. Till dess ska vi förbereda de frågor vi har, men känns inte som vi har så många - mer än kör, kör, kör! Efter tre år är jag jäkligt otålig...

    Jag har berättat för en vän vad vi pysslar med. Men hon är tyvärr ganska oförstående, så vi ska nog hålla allt för oss själva från och med nu. Ifall det blir jobbigare än så här ska jag be RMC om att träffa en terapeut. Jag har börjat se tendenser av att jag blir dyster och bitter när andra blir gravida eller har barn - och en sån person vill jag inte bli. Har ni familj eller vänner som känner till vad ni går igenom?
  • Chandos
    agnianits skrev 2019-11-24 17:04:59 följande:

    Det gick bra. Två blåsor som växt till sig:) tog ägglossningssprutan igår kväll och insemination imorgon förmiddag. Känner dock redan på mig att äggen kommer ha släppt till dess. Står i valet och kvalet om vi ska mysa till det eller inte. En del säger att vi ska köra för att säkert pricka in det. En annan säger åt oss att lita på läkaren och låta bli som han ville. Börjar bli så j*vla trött på detta (ursäkta)... men nu påbörjade vi remiss för IVF när jag var där i fredags i alla fall.

    Spännande att det börjar hända saker:) kan tänka mig att ni bara vill köra på nu. Kan tänka mig att den enda frågan är ?när sätter vi igång??:) vet ni något kring när ni beräknas kunna börja?

    Våra familjer och nära vänner vet. Med tanke på våra missfall förra året så kände vi att det var bäst att berätta. Min chef vet också, då jag tvingas vara borta från jobbet en del. Hon har varit igenom samma sak så hon är väldigt förstående som tur är. Hon har hjälpt mig med en terapeut och det kan jag verkligen rekommendera. Det har varit så skönt att prata med någon tycker jag.


    Åh, vad bra! Då håller jag tummarna att det går bra imorgon med inseminationen! Förstår att du är jävligt trött på detta, det är jag med! Förresten, hur långt gången var du när du fick missfall? Bra att ni påbörjat remiss till IVF. Men förhoppningsvis slipper ni det och att det tar sig denna gång! Dessutom två ägg på gång - spännande!

    Vi vet inte när vi får börja. Men jag hoppas verkligen att det är i januari. Är så otålig. Ska ha ägglossning nu i dagarna, så nu är liggschemat igång igen. Vi båda är så trötta på det. Ser fram emot när vi kan börja ligga för att vi vill, och inte på beställning.

    Låter som att du har en bra chef! Och bra att få möjligheten att prata med en terapeut. Skönt också med stöd från familj och vänner!

    Håller tummarna för dig imorgon! Hör gärna av dig hur det gått.
  • Chandos
    agnianits skrev 2019-11-26 08:06:19 följande:

    Inseminationen gick bra!:) inget ägg hade släppt ännu, så jag blev så lättad:) nu är det den otåliga väntan. Du tog tempen va? Fick du någon temphöjning efter ovitrelle förra gången? Jag tog ju sprutan i lördags och har fortfarande inte fått någon temphöjning... men igår när vi var hos läkaren sa han att äggen såg sprickfärdiga ut. Ägglossningen bör jag väl ha haft nu?

    Har ni haft ert planeringssamtal ännu?:)


    Så skönt att det gick bra! Den otåliga väntan ja - du får planera in mycket roliga grejer så tiden går fort. Jag fick ingen temphöjning efter Ovitrelle, men min temp gick upp och ner, såg ut som en berg- och dalbana i diagrammet. Enligt RMC ska ägglossning ske 24-36 timmar efter Ovitrelle. Så då borde du ju haft ägglossning nu. När jag gjorde insemineringen kollade de inte om ägget släppt eller inte. De hänvisade bara till att de alltid släpper 24-36 timmar efteråt.

    Låter väldigt jobbigt med dina tidigare missfall, dessutom när det gått så långt som 12 veckor.

    Vi har haft planeringssamtalet och kommer att få starta upp efter årsskiftet. Den här gången blir det Gonal F istället för Bemfola.
  • Chandos
    Anonym (Vill ha barn) skrev 2019-11-26 13:14:21 följande:

    Goddag allesammans :) Hur går de för er ?

    Igår var vi på första samtal hos en barnmorska i Lidköping. Vi fick direkt lämna prover och fick höra att vi är godkända och väntar nu på ett ultraljud för att kolla så allt är bra med mig. Är allt bra vilket de borde, så blir de en inseminerings med donator inom väldigt snar framtid ;) Är så fruktansvärt glad. Å nervös men på ett bra sätt! Någon som gjort en spolning för att se att de inte finns några stopp i livmodern ? Gör de ont ?


    Skönt att vara igång förstår jag! Jag har gjort en spolning. Verkar vara väldigt olika hur man upplever spolningen - vissa får väldigt ont, andra känner knappt av det. Jag tillhör nog den sista gruppen, kan ha kallat läkaren för SATAN när de blåste upp ballongen, men det gjorde bara ont i ett par sekunder. Annars var det helt smärtfritt och gick snabbt.
  • Chandos

    Agnianits, hur går den långa väntan? Är det i början av nästa vecka du ska ta graviditetstest?

  • Chandos
    agnianits skrev 2019-12-06 07:18:57 följande:

    Den är låååång:) beräknad mens på onsdag om jag inte minns fel. Försöker att inte räkna hur många dagar och sånt denna månaden, utan vill försöka att inte tänka så mycket på det.

    Hur går det för er? Känns det långt till start av sprutor?


    Förstår det! Jag ska ha mens på måndag. Skönt att min kropp är tillbaka till normal cykel och temperatur. Vi har fullt upp fram till jul, så känns ok med sprutstart i januari. Försöker inte tänka på det så mycket, utan snarare göra mycket roliga saker så tiden går snabbt.

    Håller tummarna att onsdag kommer snart :) Hör av dig hur det går!
  • Chandos
    agnianits skrev 2019-12-12 10:03:32 följande:

    Liten uppdatering.

    Mensen kom som den skulle... blir inga fler inseminationsförsök utan vi skickas till IVF. Fick i onsdags att remissen skickats. Hur lång tid tar det för rmc att ta emot remissen och få in en i systemen?

    Skönt på ett sätt nu att slippa ta sprutor och sånt denna månaden och vänta in IVF. Även om man önskat att det tagit sig innan förstås.


    Jäkla mens alltså. Men bra att remissen är skickad! Vi skickade en egenremiss inför utredningen, fick svar ganska omgående att vi var aktuell för utredning. Sen tog det cirka fyra månader till första mötet på RMC, under tiden lämnade vi några blodprover på provmottagningen. Men misstänker att det ser annorlunda ut när utredningen redan är klar.
  • Chandos
    agnianits skrev 2019-12-12 10:03:32 följande:

    Liten uppdatering.

    Mensen kom som den skulle... blir inga fler inseminationsförsök utan vi skickas till IVF. Fick i onsdags att remissen skickats. Hur lång tid tar det för rmc att ta emot remissen och få in en i systemen?

    Skönt på ett sätt nu att slippa ta sprutor och sånt denna månaden och vänta in IVF. Även om man önskat att det tagit sig innan förstås.


    Hur har det gått? Har ni fått något besked från RMC? Vi var så pepp på att komma igång nu i januari, men när vi anmälde mensstart fick vi besked att de hade fullbokat. Väntar nu på nästa mens och hoppas att få plats då.
Svar på tråden Erfarenhet av insemination