Inlägg från: Anonym (Tofsvipa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tofsvipa)

    Hur skall jag få min fru att förstå

    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-28 20:32:44 följande:

    Mitt i prick, precis så tror jag att det ligger till. Men eftersom hon verkar nöjd så har hon inget intresse av att gå mig till mötes när jag förklarar att jag vill prata om vårt sexliv, experimentera och prova lite nya grejor. Trotts att jag påtalat detta väldigt tydligt så blir det ingen förändring

    bara massa tomma löften som bara resulterar i besvikelse och frustration hos mig och för varje besvikelse så blir lågan mindre. Hon verkar inte fatta detta eftersom hon aldrig tar tag i det. Hon är väldigt pryd av sig och har svårt att prata om snusk tyvärr.


    Pryd?

    Bara för att man inte är bekväm med att prata snusk behöver man inte vara pryd heller.

    Vi är olika, och det får du acceptera.

    Jag hatar snuskprat men är definitivt inte pryd, det är bara totalt ointressant.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-28 20:48:04 följande:

    Hon säger själv att hon är pryd så det är inget jag hittat på

    Klart jag accepterar att vi är olika men om jag slutar uppvakta då blir det ju inget sexliv alls, kan väl ändå vara ok att ställa krav på kommunikation om man skall få en relation att hålla över tid


    Krav i sängkammaren är aldrig en god idé.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 11:03:31 följande:

    Tror det kan vara på detta viset med min fru också, hon skickar ppå min uppmaning men aldrig något spontant, får åtminstånde för mig att hon går igång lite på att leverera och även pilla lite på sig själv för att meddela mig när hon kommit. Detta gör hon trots att hon påstår sig inte onanera själv. Så jag tror att det finns något där i hennes ug. Men svårt att veta när man inte får några raka svar och kommunicerar kring vad man gillarl.

     Vill ju heller inte vara för pådrivande så hon uppfattar mig som värsta sexgalningen som bara vill hitta på en massa konstiga saker mot hennes vilja hela tiden. Det är ju inte direkt något som kommer ge oss ett bättre sexliv...


    Att inte få vara den man är som människa kväver långsamt.

    Alla vill inte diskutera sex, alla gillar inte att prata snusk.

    Alla vill inte dela med sig av vad man gör i sin ensamhet, för det angår absolut ingen!

    Förstå att hon är nöjd som deg är. Varför ska hon tvingas (för det är påtvingat om man gör det för husfridens skull, mot sin vilja) att göra sexuella saker som hon helt uppenbart inte vill?

    Låt dig nöjas, har du fått dessa idéer först nu efter 20 år???
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 11:12:18 följande:

    Ja det är just detta jag försöker. Tror också att hon är hämmad eller blyg och tycker att det är jobbigt att prata om detta. Tror inte att hon känner sig dålig eller beskylld (hoppas verkligen inte det) Hon får ofta höra att jag älskar henne så det tror jag inte att hon tvivlar på. I stort har vi ju en fantastisk relation på alla sätt och vis. Jag älskar henne över allt annat men är rädd för att mina känslor svalnar över tid och vi kommer till slut bli sittande som bästa vänner i TV soffan i ett sexlöst förhållande då jag tappat intresset att ta initiativ. Såg fifty Schades nyligen, kom att tänka på kontraktet som tjejen fick. Kanske skall prova något sådant (inget kontrakt vad hon måste göra etc) Utan mer en mall med en massa skamliga förslag med kryssrutor typ. Nyfiken på, skulle jag gärna prova, Gillar skarpt, Vill jag absolut inte prova osv. Då behöver hon inte prata om det, jag får en bild av vad hon gillar och kan känna mig trygg i att introducera nya saker utan att känna mig som en "ful gubbe" Vad tror ni om det?


    Men herregud.... Vad för förslag skulle det kunna tänkas vara?

    Skulle min sambo presentera något sånt för mig skulle jag överväga att separera.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 15:26:45 följande:

    De resonemanget köper jag inte, jag vill inte påtvinga min fru något hon inte gillar, det är därför jag vill kommunicera, kan mycket väl vara så att jag är lite vildare på det sexuella planet än vad hon är men man är väl två i ett förhållande? Jag skall väl inte behöva gå och må dåligt för att hon skall ha det bra? Då låter ganska trist! Hela iden är att kompromissa lite, om hon ger mig lite av det jag vill ha så kommer hon få tusenfalt tillbaka, min frustration går ju delvis ut över annat än sex. Tror att hon skulle uppskatta om jag var ännu gladare, hade mer energi och mår bättre....


    Och det kom du på efter 20 år...

    Så hon ska göra våld på sin integritet för att du ska må lite bättre, med bekostnad av sin kropp. Försök att inse att hon inte vill!
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 15:27:23 följande:

    Tur jag inte är gift med dig då


    Verkligen. Tur jag har en förstående sambo som respekterar mig.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Ellie) skrev 2019-10-29 15:43:01 följande:

    Ja det är sant. Du kan ju alltid försöka.

    Kanske har jag lite svårt att till fullo sätta mig in i HUR svårt det är för dig att få din fru att prata med dig. Har du testat att prata om varför hon inte vill prata om sex? Om du vet varför hon inte kommunicerar kanske det ger nåt?


    Men snälla, vad är det som är så svårt att förstå?

    Hon vill inte, VILL INTE!

    Måste verkligen allt vändas ut och in?

    Vi finns vet du, vi som inte vill prata om sex och heller inte vill laborera en massa i sängen.

    Kan man inte acceptera det så kanske man ska avsluta.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 16:03:27 följande:

    Nu får du väl ändå ge dig!

    Såna som du tycker alltid kvinnan har rätt, det viktiga är att kvinnan mår bra och får precis som hon vill, skit i hur männen mår. Du måste ha en väldigt förstående man. Själv är jag bara gjord av kött och blod med mina behov för att må bra. Kan du inte acceptera det så vänligen skriv inget mer i denna tråden.....

    Och jag lovar dig, jag avgudar min fru, anledningen till att jag startade denna tråd är att jag vill fortsätta att utveckla vår relation där bägge mår bra för att det skall hålla över tid. Är det så svårt att förstå?


    Där bägge mår bra, genom att påtvinga henne frågeformulär med sexförslag... Ja, det känns ju friskt.

    Hon kanske inte vill "utveckla" något. Kan du acceptera det i så fall?
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (anonymous) skrev 2019-10-29 17:40:53 följande:

    Jag känner igen mig i det du skriver. Jag är också i ett långvarigt förhållande med en kvinna som har stor lust och gärna har sex. Då pratar hon, men därimellan är hon passiv, pratar sällan om det och planerar aldrig något. Hon är helt enkelt lat och tar gärna del av mina initiativ, men bidrar inte själv.Bra sex kräver att man ibland tänker, planerar och kommunicerar. Det är precis som att alltid komma hingrig till en middag med färdigdukat bord, utan att förstå att man själv borde hjälpa till ibland. Jag pratar ofta med henne om detta och hon har lovat och lovat. Men inget händer. Hon är nöjd men inte jag.


    Det går inte att tjata sig till lust.
    Håll dig ifrån henne ett tag så märker du om hon vill eller inte.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Um gås) skrev 2019-10-29 18:19:34 följande:
    mm...en god tanke, absolut!
    Min erfarenhet av det är mest att följande fråga kommer som ett brev på posten/mailen:
    "Varför tar du inte på mig längre?...du verkar så frånvarande!?...är det något? eller liknande.

    Är man van vid något undrar man ju varför det avtar eller upphör. Inte konstigt i sig och då kan man ju ta upp det hela...men...
    ...då riskerar man att bli påhoppad. "Så du straffar mig genom att göra så ist för att ta upp det och prata om det".

    Men i just detta fall kanske det funkerar!? 
    Det är väl en sak att ge en liten kram eller en smekning på kinden, jämfört med att ta sexuellt initiativ?
    Det är iallafall för mig.

    Mitt ex tog slut på min kärlek med sitt eviga tjatande om att jag skulle ta initiativ, men han lät mig ju aldrig samla på mig någon lust!
    Och då dog all lust ut istället.

    Du borde iallafall testa.
  • Anonym (Tofsvipa)
    nihka skrev 2019-10-29 19:06:26 följande:
    Fast han vill inte att hon bara ska gå med på att testa nya saker. Han vill att hon ska förändra hela sitt förhållande till sex. Anta en roll hon inte har haft tidigare och dessutom tycka om den rollen. 

    Jag tycker inte heller att det är konstigt att någon har ett behov av att prata om sexlivet eller piffa upp sexlivet efter lång tid tillsammans, men jag tycker inte heller att det är konstigt att någon INTE har det behovet. Människor är ju olika.

    Man verkar utgå från att hon är hämmad. Hämmad betyder att man inte vågar när man egentligen vill. Att vara hämmad är ett socialt handikapp. Men det kanske bara är att man inte vill och så har man hört att man är hämmad för att någon annan vill att man ska vilja, det man inte vill.
    Exakt!
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 20:40:23 följande:
    De är vad jag skulle önska och är utifrån mina premisser ingen större uppoffring, därför man blir så besviken när det aldrig händer. Om hon nu har helt andra preferenser så hade det varit lättare att acceptera om man kunde prata om det som vuxna människor! Jag försöker inte få min fru till något hon inte önskar, problemet är ju att jag inte får reda på varken vad hon gillar eller ogillar...
    Utifrån dina premisser nej, men kanske utifrån hennes.
    Jag blir fysiskt illamående av bara tanken att ha sådana krav/önskemål när man inte vill själv.

    Som sagt gjorde liknande krav att jag avslutade relationen.

    Och sen tycker jag att det är märkligt att detta kommer efter.... TJUGO år!
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 20:57:28 följande:
    Jag tycker att du beter dig ganska ohyfsat, Och nej, detta är inget jag kommit på efter 20 år. Har du läst inläggen i tråden? Detta är något jag känt under hela vår relation. Tråden handlar liksom att detta äter upp mig mer och mer ju längre tiden går. ÄR DET SÅ JÄVLA SVÅRT ATT FÖRSTÅ? 

    Försök att sätt dig in i ett annat perspektiv, hur hade du reagerat om du aldrig blev uppvaktad, bekräftad kände dig eftertraktad? För mig är detta skillnaden mellan en passionerad kärleksrelation och vänskap. Men du tycks helt ha hängt upp dig på hennes villkor, bara hon har det bra så spelar det ingen roll hur jag mår?
    Tycker ändå det är märkligt att sitta och gnälla om det nu om du ändå verkar accepterat det så länge.
    Att jag engagerar mig i hennes villkor beror på att jag levt i en relation där krav som dina poppade mer och mer vartefter.

    Han äcklade mig till slut med sina önskemål om saker som jag inte ens skulle drömma om att göra. Som t ex snuskprat och porriga sms eller bilder.

    Är du förresten så säker på att frun kommer varje gång, hon kanske spelar för husfridens skull?
    Det är lätt att lura en man att man kommit, jag lovar.
    Men det är samtidigt att bakbinda sig själv.

    Klart det spelar roll hur du mår. Gör din relation att du mår dåligt så kan du inte kräva av den andra att ändra på sig för att göra dig nöjd, utan då får du söka efter någon annan som kan lösa det åt dig. Alternativ acceptera faktum.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Um gås) skrev 2019-10-30 06:43:38 följande:
    Jo, förstår den biten och det är väl där jag är nu känner jag. Tar nästan inga initiativ, såvida det inte är "öppet mål". Försöker läsa av min partners signaler osv...så, nu har vi sex på min partners villkor (även om min partner inte ser det så). Bra på ett sätt, men mindre kul på ett annat. Att vi hade och har olika lust var ingen nyhet och nu blir det som min partner vill/orkar och har lust med. Förödande för egen del på sitt vis såklart. Men det kanske blir det omvända längre fram :) Tjat blir ju sällan bra, så jag förstår att det kan bli som det blev för dig och ditt ex. Så, varför hakade du inte på och tog initiativ?...menar att det var ju ett val precis som valet du gjorde att hänga upp dig på hans tjat, eller?

    Så, visst kan det vara värt för TS att prova...om inte annat så får han reda på sin partners verkliga lust och behov av intima stunder.
    För att han tjatade på mig hela tiden om det!
    Initiativ, initiativ, initiativ... för att i nästa stund börja närma sig och vilja ha sex.

    HUR skulle jag ens kunna? Jag fick ingen tid, som jag skrev i kommentaren du citerade, att att hinna få någon lust!
    Vad är det som är så svårt att fatta?

    Dessutom, om någon mer eller mindre kräver att man ska ha lust, ta initiativ, experimentera med ditten och datten... det hända som händer är att lusten minskar och minskar för att till sist helt dö ut.

    Varför ska man ta initiativ till något man inte vill?
    Förklara gärna det för mig.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Ellie) skrev 2019-10-30 06:54:28 följande:
    Anonym (Tofsvipa) skrev 2019-10-29 20:46:55 följande:

    Utifrån dina premisser nej, men kanske utifrån hennes.

    Jag blir fysiskt illamående av bara tanken att ha sådana krav/önskemål när man inte vill själv.

    Som sagt gjorde liknande krav att jag avslutade relationen.

    Och sen tycker jag att det är märkligt att detta kommer efter.... TJUGO år!


    Ni läser båda ts inlägg som djävulen läser bibeln.

    Han menar inte att ställa krav som hans fru inte vill göra det är därför han vill ha en kommunikation med sin fru för att få veta vad hon vill och inte vill göra.

    Han har heller inte ställt några krav utan kommit med förslag som han kan tänka sig. Frun har ju all möjlighet att säga nej eller komma med egna förslag men hon har ju inte gjort det. Hon har vad jag förstår sagt ja till förslagen men aldrig gjort något av det vilket ju borde innebära att hon åtminstone på ett idé plan tycker att det är intressanta förslag.

    .
    Nej, vi läser mellan raderna och ser vad ts är ute efter.
    Det behövs varken fan eller bibeln till.

    Han "menar inte att ställa krav", nehej, vad menar han då?

    Han ska göra något jä**a kryssformulär som frun ska välja mellan olika grader av lust att testa... vilken vanlig, vettig man gör så mot sin fru?
    Snacka om att ställa henne mot väggen!

    Han har ju sagt vad hon vill, hon är nöd som det är. (Om hon nu verkligen är det, kanske är hon innerligt trött på ts tjatande och ligger mest för husfridens skull? Att fejka orgasm är inte särskilt svårt om det är det som krävs för att han ska bli klar.)

    Som jag redan skrivit så mår jag fysiskt illa när jag tänker på hur ts behandlar sin fru med sina äckliga listor och krav som hon inte vill veta av.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-30 11:55:44 följande:

    Jag tackar för alla som faktiskt kommit med konstruktiva förslag, som vanligt på alla forum så kommer det in folk som inte klarar av att läsa in vad tråden egentligen handlar om och i princip kapar den och öser ur sig en massa skit som inte alls är relevant.

    Så för er som inte har förstått:

    Jag och min fru har en väldigt kärleksfull relation, hon är väldigt social, vi pratar om allt, visst pratar vi lite om sex. Med det är där vi är sämst på att kommunicera.

    Jag gör inte detta för min egna njutnings skull utan jag vill ju även få min fru att nå nya höjder om det är möjligt? Men den största anledningen är att jag är rädd om vårt förhållande och vill att det skall överleva över tid och då tror jag att man hela tiden måste ge näring och fortsätta utvecklas. Förstår inte hur det kan bli kontroversiellt?


    Du gör inte detta för din egen njutning säger du, ja men då har du förklarat situationen förfärligt dåligt.

    Du vill knulla frun hårt mot tvättmasknen, fixa kryssformulär med olika sexförslag, prata snusk etc etc...medans hon säger sig vara nöjd som det är.

    Din fru vill ju inte, hon är enligt dig även pryd och pryda människor brukar inte gilla snusksex.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-31 22:25:06 följande:

    Ok,

    hur som helst, köpte en e-bok där ?när 2 snackar 6? verkar väldigt bra med tydliga instruktioner och konkreta modeller hur man får igång dialog. Skall bli spännande att introducera detta för frugan, hon har varit på resa några veckor och det är ofta under dessa perioder mina grubblerier tar fart. Man får tid för sig själv att fundera och reflektera. Känner mig färdig med inlägg i denna tråd för tillfället. Kanske återkopplar när jag introducerat boken och hoppas att det kan föra vår relation framåt och få mig att bättre förstå min fru och att hon också förstår mina behov på ett bra sätt. Tack alla som kommit med bra förslag på hur vi skall komma vidare.

    och för er som är lite mer militanta feminister, jag skall inte slänga detta i ansiktet på henne när hon kommer hem utan vänta in ett lämpligt tillfälle ????


    Förstår dina behov...
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-31 22:25:06 följande:

    Ok,

    hur som helst, köpte en e-bok där ?när 2 snackar 6? verkar väldigt bra med tydliga instruktioner och konkreta modeller hur man får igång dialog. Skall bli spännande att introducera detta för frugan, hon har varit på resa några veckor och det är ofta under dessa perioder mina grubblerier tar fart. Man får tid för sig själv att fundera och reflektera. Känner mig färdig med inlägg i denna tråd för tillfället. Kanske återkopplar när jag introducerat boken och hoppas att det kan föra vår relation framåt och få mig att bättre förstå min fru och att hon också förstår mina behov på ett bra sätt. Tack alla som kommit med bra förslag på hur vi skall komma vidare.

    och för er som är lite mer militanta feminister, jag skall inte slänga detta i ansiktet på henne när hon kommer hem utan vänta in ett lämpligt tillfälle ????


    Förstår dina behov, med hjälp av en ljudbok... 2 snackar 6?

    Stackars din fru, hon hade nog förlängt sin semester om hon visste vad som väntar.

    Militant feminist va? Att man ställer sig på den svagas sida gör en bara mänsklig.

    Jag avundas verkligen inte din fru...

    Kan inte vara lätt att tänka med fel huvud.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-11-01 22:51:27 följande:

    Så var det de här med läsförståelse igen då. Det var inte en ljudbok utan en e-bok som jag har köpt. Den är för övrigt författad av en sexolog som som talar om vikten av dialog för att hålla lågan vid liv i förhållanden, men du och din kompis som gjort ert bästa för att förstöra denna tråd vet väl bättre än expertis och forskning? enligt er så är min fru nöjd. Det är jag som är orolig och mår dåligt, är det inte jag som är den svaga då? 
    med tanke på din inställning så tycker jag synd om din partner ( skulle gissa på att du inte har någon) och om du har så är han förmodligen mer frustrerad än mig eftersom du hela tiden hävdar att kvinnans önskan är lag och detta får inte diskuteras, det är alltid det kvinnan ger eller inte ger uttryck för som är rätt. Så jävla patetiskt!


    jag tänker fortsätta mina försök att utveckla vår relation och är övertygad om att lyckas göra både min fru och mig lyckligare....


    Ojojojdå, så du förstår inte skillnaden mellan ett slarvigt fel och läsförståelse?
    Du vet, läsförståelse är att kunna tolka skrivna texter. 
    Inte att råka skriva kassettband istället för LP-skiva.

    Jag och min kompis? Vem syftar du på då? Är det Nihka du menar så är vi inte kompisar, vi råkar bara ha liknande uppfattningar om det du håller på med. Det du ska utsätta din fru för.
    Jag kan bara tala för mig själv, jag har inte försökt förstöra din tråd. Jag har försökt få dig att förstå att din fru kanske, eventuellt inte VILL prata snusk, knulla mot tvättmaskinen eller fylla i kryssformulär med knullställningar.
    Försökt få dig att fatta att hon kanske säger ärligt och menar det, att hön ärnöjd som det är.

    Men nej, då ska nu lyssna på någon E-BOk (wow, nu blev det rätt) om 2 som pratar 6?
    Vilken forskare pratar du om förresten? Kan du vara snäll och namnge. Vore tacksamt.

    Haha,förlåt om jag skrattar! Jo, jag har en partner. Och min partner respekterar mig, så som jag respekterar honom. Så jag är ledsen, den glädjen blev kortvarig.

    Till sist så har jag inte sagt att kvinnans ord är lag. eller att det inte får diskuteras. Dock har det framgått att du mer eller mindre har tjatat hål i huvudet på din fru och då tycker jag att det är dags för dig att ta in hennes svar istället för att skicka efter e-böcker och tro att hennes lust att experimentera i sovrummet skulle öka.

    Men lycka till... det lär du behöva.
  • Anonym (Tofsvipa)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-11-02 00:08:04 följande:
    Med tanke på din frustration så verkar däremot du ha blivit utsatt för ? hål i huvudet tjat? slår vad om att din partner är kuvad och förtryckt och inte vågar dela med sig av sina tankar för rädslan av dina reaktioner. Och ja... läsförståelse, det handlade inte bara om E-bok vs ljudbok utan din förmåga att tolka och ta in allt som skrivits i tråden, jag har inte utryckt en önskan om att sätta på frugan mot tvättmaskinen. Jag  skrev att jag gärna skulle göra det om hon bad mig om det eller hintade att hon skulle gå igång på det. Du vet ju inget om mina sexuella önskemål, jag kanske inte alls går igång på att sätta på frugan på det viset men om det skulle ge henne en kick så hade jag gärna gjort det för hennes skull... fattar du eller måste jag utrycka mig tydligare?
    Vems frustration?
    Du verkar gå på totalspinn, jag är lugn som en filbunke.

    Tro vad du vill, det är inte jag som vänt ut- och in på mig själv här i forumet Det är det du som gjort.

    Som någon tidigare sagt, jag har sett dig i andra trådar under ditt riktiga nick. Och du klarar inte att någon har andra åsikter än du.

    Med det säger jag godnatt.
Svar på tråden Hur skall jag få min fru att förstå