Inlägg från: Anonym (Um gås) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Um gås)

    Hur skall jag få min fru att förstå

    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-28 23:17:18 följande:
    eftersom vi inte pratar med varann så har jag ju ingen aning, tänk om det är så att min fru är lika sexuellt frustrerad som mig, hon kanske är så ug. och är blyg eller inte vågar berätta för mig hur hon vill ha det. Hon kanske bara drömmer om att jag skall ta för mig ännu mer?

    Två vuxna som känt varann hur länge som helst, hur svårt kan det vara?
    Intressant tanke.... Hur tar man reda på detta utan att verka wierd.

    Jag hoppas att ni som följt tråden förstår att det inte handlar om mina egna egoistiska känslor. Jag älskar min fru och vi har det fantastiskt på de flesta plan och de är jag rädd om, de jag är rädd för är att min frustration driver mig ifrån henne och att relationen självdör och resulterar i att vi "bara" är bästa vänner utan någon spänning. 
    Hur ser hennes sociala liv ut för övrigt? Träffar hon väninnor, går på tjejmiddagar och eller får tid till att ventilera sin relation med andra så att säga? Känner igen en hel del i det du skriver. Jag har också funderat på hur man kan få igång en dialog/diskussion kring sex i relationen...men det är mer eller mindre boom stopp där. Det skall liksom ske automatiskt, inget man skall behöva prata om. Jag har en tanke när det gäller just det sociala livet utanför relationen. I vår relation är det i stort obefintlig. Vilket gör att jag tror att min partner isolerat sig för mycket, så sex är något vi har och som tuggar på, men det lyfter väldigt sällan eller aldrig. Finns liksom inget driv där öht. Inte helt lätt. Vanor och rutiner är svåra att rucka på i längre relationer.
  • Anonym (Um gås)
    annabellelee skrev 2019-10-29 09:17:50 följande:
    Jag tror inte det hjälper att prata om det. Jämför med matlagning. Vissa gillar att improvisera, hitta på nya maträtter, testa att lägga i några egna kryddor och testa nytt. Vissa har bara tre maträtter och följer receptet. De är inte så kreativa i köket helt enkelt, och kan kanske lära sig uppskatta en fjärde maträtt, men finns inte intresset där blir de nog aldrig mästerkockar.

    Din fru är som hon är.
    Mja...vet inte d jag. Min partner kan hitta på nya maträtter, men i sängen äter hon gärna samma sak. Men visst förstår jag din liknelse i sig. Min erfarenhet är att sex kan skilja sig åt i det avseendet. Just för att det är sex. Naket, intimt och kanske härligt snuskigt...vilket i sig innehåller massa delar som tabu, blyghet, bakgrund, erfarenhet, öppenhet och hur man trivs med sin kropp om massor av annat. Men visst är man som man är alltid. Förändras gör vi alla, men inte alltid åt det hållet man som partner helst hade önskat :)
  • Anonym (Um gås)
    Anonym (Tofsvipa) skrev 2019-10-29 18:08:27 följande:
    Det går inte att tjata sig till lust.
    Håll dig ifrån henne ett tag så märker du om hon vill eller inte.
    mm...en god tanke, absolut!
    Min erfarenhet av det är mest att följande fråga kommer som ett brev på posten/mailen:
    "Varför tar du inte på mig längre?...du verkar så frånvarande!?...är det något? eller liknande.

    Är man van vid något undrar man ju varför det avtar eller upphör. Inte konstigt i sig och då kan man ju ta upp det hela...men...
    ...då riskerar man att bli påhoppad. "Så du straffar mig genom att göra så ist för att ta upp det och prata om det".

    Men i just detta fall kanske det funkerar!? 
  • Anonym (Um gås)
    Anonym (Tofsvipa) skrev 2019-10-29 19:02:20 följande:
    Det är väl en sak att ge en liten kram eller en smekning på kinden, jämfört med att ta sexuellt initiativ?
    Det är iallafall för mig.

    Mitt ex tog slut på min kärlek med sitt eviga tjatande om att jag skulle ta initiativ, men han lät mig ju aldrig samla på mig någon lust!
    Och då dog all lust ut istället.

    Du borde iallafall testa.
    Jo, förstår den biten och det är väl där jag är nu känner jag. Tar nästan inga initiativ, såvida det inte är "öppet mål". Försöker läsa av min partners signaler osv...så, nu har vi sex på min partners villkor (även om min partner inte ser det så). Bra på ett sätt, men mindre kul på ett annat. Att vi hade och har olika lust var ingen nyhet och nu blir det som min partner vill/orkar och har lust med. Förödande för egen del på sitt vis såklart. Men det kanske blir det omvända längre fram :) Tjat blir ju sällan bra, så jag förstår att det kan bli som det blev för dig och ditt ex. Så, varför hakade du inte på och tog initiativ?...menar att det var ju ett val precis som valet du gjorde att hänga upp dig på hans tjat, eller?

    Så, visst kan det vara värt för TS att prova...om inte annat så får han reda på sin partners verkliga lust och behov av intima stunder.
  • Anonym (Um gås)
    nihka skrev 2019-10-30 09:41:07 följande:

    Det finns otaliga exempel på trådar och inlägg här på FL där den "lata" kvinnan kritiseras av en man. Den "lata" kvinnan, som då är normen, behöver inte anstränga sig för att få en partner eller sex. Denna "lathet" från kvinnors sida medför att mannen får göra hela jobbet med uppvaktning och sexuella närmanden medan den "lata" kvinnan är passiv och bara gallrar och tar emot när det passar henne.

    Man går till och med så långt att man på fullt allvar tror att de egna problemen med att få till som man vill ha det, eller att få till det öht är resultatet av en feministisk konspiration.

    Man önskar en "revolution" där man ser kvinnor i en tvärtom roll bönandes och tiggandes om att få ha sex med män och på det sätt män vill. Ett maktskifte.

    Jag skulle tippa på att yours truely har startat ett antal av dessa trådar och medverkat i än fler. Fast hans fru är naturligtvis inte feminist utan bara sådär normalt kvinnligt "lat".
    Jag tror mer på att en del eller en hel del kvinnor blir trygga och således lite bekväma eller slumrande efter ett flertal år i samma relation. Vissa vaknar till liv lite senare andra inte. Rent generellt är vi ju skapta så från begynnelsens tid (biologi). Mannen "skall" prestera om det skall bli några barn. Den lusten och det behovet tror jag finns kvar i högre grad och över längre tid än hos de flesta kvinnor. Lusten hos en kvinna kan behöva väckas och det är inte alls säkert att man som mannen i relationen öht kan lyckas med det, då han kan anses som "gammal skåpmat"...alltså känd mark. Däremot kan den mannen dra nytta av att kvinnan i relationen väcks av att andra män flirtar och på så sätt får lite fart på kvinnan i relationen. Bara en tanke och en tes med flera varianter och möjligheter. Finns ju alltid undantag och en massa annat att lägga in i den vågskålen. Detta kan givetvis även gälla män...lata män så att säga. Jakten är över sedan länge och rutiner och vardag maler ner det mesta i perioder. Inte sagt att denna tes gäller alla som sagt. Men utan en fungerande dialog och kommunikation blir det inte lätt alls att mötas, tror jag. Sen kan gränsen mellan försök att starta igång en dialog och tjat vara svår att läsa av. Bjuder man inte in/upp/till tror jag tyvärr bara att det blir värre (bjuder in/upp/till dialog). Eller hur resonerar du?
  • Anonym (Um gås)
    nihka skrev 2019-10-30 10:07:39 följande:
    Min erfarenhet och uppfattning är att det är väldigt individuellt hur man är och beter sig och att ju äldre man blir desto mer skiter man i vad andra tycker om hur man "bör" vara.

    Gällande kommunikation så visst ska man prata, absolut, men tjat leder bara till att man stänger öronen. Ibland har man bara olika syn och olika behov och det går inte att tjata sig till förändring. Båda måste vilja förändra något för att det ska bli en förändring. Ibland räcker en kompromiss och ibland är det oförenliga viljor som gör att man till slut går skilda vägar.
    Visst är det individuellt...men som du själv noterat så finns det en hög med trådar som berör ung samma sak :) Precis...risken är ju att man med åren skiter i vad andra tycker och i en relation blir det sällan så bra.

    Tror de flesta väljer att ta upp saker för att det gärna ser en förändring och eller vill förmedla något. Sex och intimitet blir enl mig lite speciellt i det avseendet då det oftast inkluderar eller bör inkludera båda. När blir det tjat undrar jag. Antar här att den som frågar inte känner att svaret besvarar frågan eller frågorna. En kompromiss är absolut ett bra sätt tycker jag. Det är ju oftast något man når fram till tillsammans...vilket innebär att man fört en förhoppningsvis fruktsam dialog ihop. Tjat för mig blir här när mottagaren inte förmår förmedla svar på frågan eller frågorna på ett sätt som får sändaren att förstå mottagarens ståndpunkt och eller tänkanden och tyckanden kring ämnet. Sen kan det absolut innebära att man går skilda vägar till slut...eller enas osv. Allting förändras ju och utvecklas oavsett man vill eller ej. Även i en längre relation där man kan tycka att man borde känna varandra väl. 
  • Anonym (Um gås)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-30 11:55:44 följande:
    Jag tackar för alla som faktiskt kommit med konstruktiva förslag, som vanligt på alla forum så kommer det in folk som inte klarar av att läsa in vad tråden egentligen handlar om och i princip kapar den och öser ur sig en massa skit som inte alls är relevant.

    Så för er som inte har förstått:
    Jag och min fru har en väldigt kärleksfull relation, hon är väldigt social, vi pratar om allt, visst pratar vi lite om sex. Med det är där vi är sämst på att kommunicera.
    Jag gör inte detta för min egna njutnings skull utan jag vill ju även få min fru att nå nya höjder om det är möjligt? Men den största anledningen är att jag är rädd om vårt förhållande och vill att det skall överleva över tid och då tror jag att man hela tiden måste ge näring och fortsätta utvecklas. Förstår inte hur det kan bli kontroversiellt?
    Ibland kan det vara bra att få lite distans till det hela. Tag ett steg eller två tillbaka och få lite perspektiv på det hela. Låta tankarna upptas av annat och se hur det ter sig efter ett tag. Tänker att det borde uppta en hel del tankeverksamhet och säkert energi...kanske frustration? Även om ditt syfte är gott och du vill väl. Jag läser in det hela som att din fru helt enkelt inte är där du är (såklart)...och att förändra någon är svårt och kanske tom dumdristigt, då förändringen man helst önskar uteblir och blir något helt annat. Påverka och påverkas är ofta lite enklare. Jag har insett och i viss grad även accepterat att jag och min partner är olika i både lust, behov och intresse/nyfikenhet...lite trist givetvis och det tog alldeles för mkt energi att försöka och byggdes upp alldeles för mkt frustration i mellan åt för att bli bra. Absolut behöver en relation näring...vilken näring behöver din fru och vad nöjer hon sig med för att vara nöjd och näringsrik i er relation. Du/ni kanske kan starta där?
  • Anonym (Um gås)
    Aurora Borrealis skrev 2019-10-30 13:37:06 följande:
    Det tycker inte jag. Det kan aldrig bli lika spännande när man gjort något med en person en miljon gånger som det var första gången man kysstes. Man kan bara ha sin första kyss en gång, hur hjärtat bultade och kortisonets kick, man visste inte vad som skulle ske. Det ruset lägger sig. Det hör till. Att jaga det där igen efter 20 år med samma är som att jaga regnbågar. Man får göra det bästa av det man har istället. Tycker jag. Det finns inget nytt när man gjort allt och känner varandra utan och innan i sängen. Man har ju gjort allt minst en gång. Allt är ju mao upprepning. Allt som upprepas blir vardagligt. Allt man gör ofta blir vardagligt. Hoppar man bungyjump dagligen vänjer man sig vid det också och blir uttråkad tillslut av att det inte är spännande mer efter 20 år. Men vissa blir ju också lättare uttråkade än andra. Jag är en sådan som blir uttråkad väldigt fort. Så jag försöker leva med det och berättar hur det funkar för en som lätt blir uttråkad.
    Tror iofs att det är många långa relationer som inte har gjort allt, men säkert allt sett till vad båda kan tänka sig att göra i just den aktuella relationen. Men visst är det så med första gången. Kanske därför det blir så spännande att titta över häcken till andra sidan för vissa. Men visst kan man ha heta stunder tillsammans även efter 20 år ihop :)
Svar på tråden Hur skall jag få min fru att förstå