Inlägg från: Anonym (Ellie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ellie)

    Hur skall jag få min fru att förstå

    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-28 22:10:57 följande:

    Har själv tänkt tanken med en terapeut. Du är helt rätt på det. Jag kan inte riktigt förstå att hon inte kan förstå hur viktigt detta är för mig/oss och vad som står på spel, blir nästan irriterad när jag tänker på att det inte är några större uppoffringar jag ber om. Jag har ju inte bett henne att göra något brottsligt. Tycker att det är nonchalant av henne att inte ta detta på allvar faktiskt. Kanske skall visa henne denna tråden?


    Ni behöver nog försöka hitta sätt att prata om det mer öppet även om det är svårt. Det kan ju vara att hon är hämmad, det kan ju också vara att hon känner sig beskylld för att vara dålig på sex när du tar upp det. När jag egentligen tolkar det du skriver som att du tycker att ni behöver föra in mer spänning i sexlivet och du vill veta mer vad hon tänder på. Vilket jag tänker är en helt naturlig om än tråkig utveckling av att ha varit tillsammans så länge att det börjar gå rutin i sexlivet och det blir ospännande.

    Jag vet inte på vilket sätt du tagit upp det innan men om du inte redan har sagt det så kanske du kan öppna med att säga att du älskar henne, tänder på henne och tycker ert förhållande är bra men att du vill att ni pratar mer öppen med varandra om vad ni vill i sängkammaren och att du gärna vill skapa ett mer spännande sexliv tillsammans med henne och att du är intresserad av att veta vad hon tänder på och vad hon vill göra.

    Jämfört med att du kommer med förslag som du tänkt ut. Då kanske hon kan få utrymme att säga saker som du kanske inte ens tänkt på. Ifall att det nu är så att hon kanske tänder på något helt annat än det du föreslagit.

    Om ni dricker alkohol så kan det ju vara en idé att ta detta samtalet en avslappnad kväll över en flaska vin och en middag. För att kanske göra henne lite mer avslappnad.
  • Anonym (Ellie)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 11:12:18 följande:

    Ja det är just detta jag försöker. Tror också att hon är hämmad eller blyg och tycker att det är jobbigt att prata om detta. Tror inte att hon känner sig dålig eller beskylld (hoppas verkligen inte det) Hon får ofta höra att jag älskar henne så det tror jag inte att hon tvivlar på. I stort har vi ju en fantastisk relation på alla sätt och vis. Jag älskar henne över allt annat men är rädd för att mina känslor svalnar över tid och vi kommer till slut bli sittande som bästa vänner i TV soffan i ett sexlöst förhållande då jag tappat intresset att ta initiativ. Såg fifty Schades nyligen, kom att tänka på kontraktet som tjejen fick. Kanske skall prova något sådant (inget kontrakt vad hon måste göra etc) Utan mer en mall med en massa skamliga förslag med kryssrutor typ. Nyfiken på, skulle jag gärna prova, Gillar skarpt, Vill jag absolut inte prova osv. Då behöver hon inte prata om det, jag får en bild av vad hon gillar och kan känna mig trygg i att introducera nya saker utan att känna mig som en "ful gubbe" Vad tror ni om det?


    Nja jag tror inte att kryssrutor skulle lösa något. Utifrån min horisont så låter det dom att ditt problem bottnar i att du inte har någon aning om vad hon gillar och hon visar och berättar inte det. Allt du har skrivit här börjar med -jag tror att- det blir ju ett problem i sig för det är svårt att komma vidare ifrån det.

    Egentligen så kan ju din fru vara helt nöjd med hur det är nu och inte vill ändra nåt, det kan ju också vara så att hon inte alls gillar sex men har allt sex för din skull, eller kanske hon vill ha mer sex än ni har nu fast kanske ännu mer vanilj eller nåt annat än det du tycker är spännande eller så tycker ni om exakt samma saker. Vem vet?! Och oavsett så går det kanske att kompromissa om vissa saker men inte om andra.

    Hursomhelst om du vill komma vidare ur ditt nuvarande dilemma så måste du få veta hur hon ser på ert sexliv och hur hon skulle vilja att det utvecklas eller inte utvecklas.

    Med det sagt! Jag förstår att det inte är lätt men sex bygger på kommunikation och du kommer inte undan det hur du än gör.
  • Anonym (Ellie)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 15:19:15 följande:

    Du har helt rätt i allt du skriver, allt börjar med kommunikation. Och det är just det som är problemet, jag försöker kommunicera men det blir monolog. Har försökt i säkert 15år till och från på olika sätt utan att hitta något som verkar fungera. Därav min ide med kryssrutor, de har jag inte provat. Ser framför mig om man är pryd eller obekväm så kanske det är lättare att fylla i ett formulär än att faktiskt uttrycka det i tal


    Ja det är sant. Du kan ju alltid försöka.

    Kanske har jag lite svårt att till fullo sätta mig in i HUR svårt det är för dig att få din fru att prata med dig. Har du testat att prata om varför hon inte vill prata om sex? Om du vet varför hon inte kommunicerar kanske det ger nåt?
  • Anonym (Ellie)
    Anonym (Tofsvipa) skrev 2019-10-29 15:50:04 följande:

    Men snälla, vad är det som är så svårt att förstå?

    Hon vill inte, VILL INTE!

    Måste verkligen allt vändas ut och in?

    Vi finns vet du, vi som inte vill prata om sex och heller inte vill laborera en massa i sängen.

    Kan man inte acceptera det så kanske man ska avsluta.


    Vad menar du att hon inte vill? Kommunicera?

    Eller menade du att hon inte vill laborera i sängen?

    Varken ts eller du och jag vet vad hon vill eller inte vill. Hon har ju inte sagt vad hon vill i sängen. Att hon inte pratar vet vi ju men inte varför. Det är inte alls säkert att hon inte VILL prata. Hon kan lika gärna tycka att det är svårt, pinsamt eller skamligt. Hon kanske egentligen tänder på helt utflippade grejer som hon inte ens vågar berätta för ts.

    Men OM det är så att hon som du inte vill ändra på nåt i sexet och inte vill prata alls om sex så behöver hon ju förmedla det på något sätt. DÅ Först vet ju ts vad som gäller och kan ta ställning till det.

    Kommunikation går liksom inte att komma runt i en relation. Ska man leva tillsammans så får man nog räkna med att ens partner vill kommunicera.
  • Anonym (Ellie)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 16:05:56 följande:

    Klart jag har, hon brukar bara uttrycka att hon tycker att allt är toppen, då har jag frågat typ, Det måste ju finnas saker som du vill ha mer av, saker du vill ha mindre av, då lovar hon att fundera men sen kommer det aldrig några svar


    Det kan ju vara så att hon är fullt ut nöjd med hur ni har det och inte vill ändra på något. Tål ju att tänkas på.
  • Anonym (Ellie)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 16:21:16 följande:

    De hoppas jag inte, hon fyllde nyss 40


    Nej det tror inte jag. Men det är ju inte konstigt om det blir lite rutin i sängen när man har varit ihop i 20 år. Jag tycker fan det är bra gjort att fortfarande ha ett bra och regelbundet sexliv. Kan man ens fortfarande tycka att det är spännande då länge?
  • Anonym (Ellie)
    Anonym (Vill ha spänning) skrev 2019-10-29 16:32:25 följande:

    Nej alltså så här, jag har efter 20 års relation ingen aning om vad hon har för tankar kring sex, de sexliv vi har idag och det jag vet fungerar varje gång har jag listat ut eller provat mig fram till. Har aldrig fått något konkret ifrån henne, klart att vi gör saker i sängen idag som vi inte gjorde för 20 års sedan men all den utvecklingen har skett endast på grund av mig. Jag måste ju vara guds gåva till kvinnorna (skämt) Jag har ingen aning om vad hon gillar men hon blir kåt som ett djur och kommer stenhårt varje gång jag vill ha sex... Jag har inget emot att ta kommandot men jag vill ju inte flyga på henne i tvättstugan och sätta på henne stenhårt mot tvättmaskinen utan att veta att hon skulle uppskatta det. Det skulle ju vara våldtäkt! Men om jag hade fått en liten hint om att hon skulle gå igång stenhårt på det så hade jag naturligtvis gått henne till mötes, skulle inte ha något emot att göra saker utanför min komfort zon, men skulle ju önska att det är ömsesidigt...


    Hm, ja jag förstår precis. Man vill ju veta att det är ok med ens partner om man ska testa nåt lite utanför boxen. Hon verkar ju i alla fall visa att hon är kåt och vad hon tycker är skönt verkar det som? Är hon lika bra på att visa vad hon inte gillar i sängen?

    Om svaret är ja. Alltså om hon tydligt visar både vad hin gillar och vad hon inte gillar i sängen. Så antar jag att du helt enkelt kan testa nåt och se om hon verkar med på tåget.

    Om hon däremot är otydlig i sängkammaren och du tex aldrig har varit med om att hon sagt tydligt ifrån om något hon inte tycker om så måste du ju få ett godkännande i förväg.

    Jag fattar verkligen att du vill att det ska vara ömsesidigt.

    Det är ju utgångspunkten i hela tråden. Jag fattar inte hur vissa kan ha fått det till att du försöker köra över henne eller att du vill förändra henne. Jag tycker inte alls att det är konstigt att ha ett behov av att prata om sexlivet eller att piffa upp sexlivet efter lång tid tillsammans.
  • Anonym (Ellie)
    nihka skrev 2019-10-29 19:06:26 följande:

    Fast han vill inte att hon bara ska gå med på att testa nya saker. Han vill att hon ska förändra hela sitt förhållande till sex. Anta en roll hon inte har haft tidigare och dessutom tycka om den rollen. 

    Jag tycker inte heller att det är konstigt att någon har ett behov av att prata om sexlivet eller piffa upp sexlivet efter lång tid tillsammans, men jag tycker inte heller att det är konstigt att någon INTE har det behovet. Människor är ju olika.

    Man verkar utgå från att hon är hämmad. Hämmad betyder att man inte vågar när man egentligen vill. Att vara hämmad är ett socialt handikapp. Men det kanske bara är att man inte vill och så har man hört att man är hämmad för att någon annan vill att man ska vilja, det man inte vill.


    Ts har inte skrivit något så kategoriskt som du beskriver. Han har skrivit att han vill ha lite spänning och testa något nytt. Sen har han gett lite förslag på saker men han har ju också uttryckt att han vill veta vad hon vill och att han själv är beredd på att gå utanför sin egen komfortzone. Det är inte alls att vilja ändra på någon annan.

    Visst är det möjligt att hon inte vill ändra något men hon har ju uppenbarligen inte uttryckt det till ts och det ligger ju på henne att uttrycka sina känslor, det är inget vi kan gissa oss till.

    Det han menar med att hon är hämmad är vad jag förstår att han menar hämmad när det gäller att samtala om sex eftersom hon inte berättar vad hon vill eller inte vill göra.

    Att inte kunna kommunicera med sin partner är ju ett problem.
  • Anonym (Ellie)
    auster skrev 2019-10-29 23:22:04 följande:

    Det är inte lusten som saknas. Den finns där. Det är kommunikationen, initiativen, planeringen och kreativiteten som behövs för ett bra sexliv som nästan helt lämnas till mig att ordna. Hon är kåt men lat. 

    Min teori är att en del personer, framförallt kvinnor, nästan bara tänker på sex när de är upphetsade. Därför blir det lite som när man ska fixa mat vrålhungrig - något lätt och snabbt fixat som fyller behovet. Och de det är förstås ok. Men ibland vill man duka fint, tända ljus och laga något gott från grunden. Men då behöver man kommunicera, ta initiativ, planera och vara lite kreativ.


    Snälla gör inte detta till en kvinno eller mans grej. Det är väldigt individuellt och det är extremt vanligt att kvinnor tycker att deras män saknar kommunikationsförmåga, kreativitet, planering också.

    Det hela hänger ju ihop med att fortsätta bry sig om och vilja utveckla och hålla liv i en relation en längre tid, sex är en del av relationen och behöver funka tillfredställande precis som andra lika viktiga bitar. Men alla delar hänger ihop. Kommunikation, vänskap, trygghet är grunden till lust, romantik och sex. Det mesta stagnerar mer eller mindre om man slutar bry sig vilket kan vara pga ingen ork, stress, eller bara för att man inte förstår vikten av det.

    Men det är ingen könsskillnad.
  • Anonym (Ellie)
    nihka skrev 2019-10-29 20:16:31 följande:

    Han vill inte bara att hon ska prova nya saker utan han beskriver att han vill att hon ska ändra sitt beteende, att hon ska "ta för sig", "ta initiativ", "reta" och  "egga" inte bara när han ber om det utan "spontant". Dessutom prata om vad hon vill och när hon säger att allt är bra och att hon inte kan komma på något mer så ska hon ändå komma på något mer. Och "prata snusk". 

    Hon kanske är den som hellre än att prata så mycket visar vad hon vill och inte vill, medan TS är verbal och den som även går igång av själva pratet? En del går ju igång på telefonsex och andra bara inte för att dra en parallell om pratets funktion bortom själva informationsutbytet.

    Skickade av misstag förut.


    Anonym (Tofsvipa) skrev 2019-10-29 20:46:55 följande:

    Utifrån dina premisser nej, men kanske utifrån hennes.

    Jag blir fysiskt illamående av bara tanken att ha sådana krav/önskemål när man inte vill själv.

    Som sagt gjorde liknande krav att jag avslutade relationen.

    Och sen tycker jag att det är märkligt att detta kommer efter.... TJUGO år!


    Ni läser båda ts inlägg som djävulen läser bibeln.

    Han menar inte att ställa krav som hans fru inte vill göra det är därför han vill ha en kommunikation med sin fru för att få veta vad hon vill och inte vill göra.

    Han har heller inte ställt några krav utan kommit med förslag som han kan tänka sig. Frun har ju all möjlighet att säga nej eller komma med egna förslag men hon har ju inte gjort det. Hon har vad jag förstår sagt ja till förslagen men aldrig gjort något av det vilket ju borde innebära att hon åtminstone på ett idé plan tycker att det är intressanta förslag.

    .
  • Anonym (Ellie)
    Aurora Borrealis skrev 2019-10-29 21:10:18 följande:

    Man kan inte både få trygghet, dvs en trygg relation med en trygg människa och bygga upp ett tryggt liv och en tillvaro som går att lita på (mao förutsägbar) och samtidigt ha spänning. Man får välja - en spännande tilmvaro, en spännande partner där det är spel, "vinna eller försvinna" och het passion ELLER en trygg partner och ha en trygg, stabil relation. Priset man betalar för lojalitet, trygghet, stabilitet är att det kan kännas tråkigt.

    Att ha spänning efter 20 års relation är inget positivt om så skulle vara, spänning kommer med drama och osäkerhet på vart man har den andre. Man kan inte ha mycket spänning på ett område i relationen och trygghet i alla andra områden i relationen. Det är antingen eller. Spänning kommer när kortison utsöndras i den första förälskelsefasen. I den fasen man är i efter 20 år med en trygg partner grundar sig i endorfiner, ett lugn och en säkerhet på varandra. Det går inte att försöka få spänning på det där viset. Åk en tur på Liseberg i bergochdalbanorna istället, för att få en kick, bli rädd, hoppa bungyjump eller liknande och försök se vad du har i den trygga, fina relation du är i. Man får välja. Det kan vara lite tråkigt men en spännande relation har ett annat pris och det är otrygghet, nervositet, hjärtklappning och ostabilitet.


    Fast det är en skillnad på spänning i sexlivet och spänning i förhållandet. Två helt skilda saker. Det går att ha ett helt tryggt förhållande och ändå bra och spännande sex. Nog håller jag med om att det inte går att få samma spänning i sängen med någon man känner så väl som efter 20 års relation.

    Men om man överhuvudtaget ska kunna ha en längre relation där sexet fungerar så måste man ändå jobba på sexet så att man åtminstone får någon nytändning och lite spänning i sängkammaren.

    Många slutar ju ha sex efter en längre tid tillsammans för att de blir mer som syskon efter ett tag, men alla gör inte det. Nu råkar ju ts och frun ha ett väldigt bra sexliv redan troligen beroende på att han bryr sig om att hålla det spännande och vid liv.
  • Anonym (Ellie)
    Anonym (Aimee) skrev 2019-10-29 21:30:06 följande:

    Har ni testat att gå en sexkurs ihop? Man kan gå en internetbaserad, och på olika teman få ämnen att diskutera. Är bra om man tenderar att inte kunna kommunicera öppet om just det.

    På ett sätt kan man tänka att du borde vara nöjd; ni har ett aktivt sexliv, ni kommer båda etc etc. Samtidigt förstår jag vad du menar eftersom jag själv var den som drev sexfrågan i mitt förhållande. Det blev slitsamt, och jag kände inte att vi var två om vårt sexliv på vissa plan. Det va jättesvårt att prata om det eftersom min partner aldrig uttryckte önskemål, lust, sexönskan osv.


    Bra tips!
  • Anonym (Ellie)
    nihka skrev 2019-10-30 08:29:54 följande:

    Fast kommunikationen ska ju leda till förändringar i beteendet. Frun ska sluta vara "lat" i sängen. Det är liksom inget förslag. Det är kritik.

    Förklaringen han har på hennes sexuella beteende är att hon antingen är lat, hämmad eller ug. Det verkar inte finnas på kartan att det är som hon säger - att hon bara gillar det som det är. Istället för att lyssna på vad hon faktiskt säger fortsätter han tjata med förhoppningen att hon ska komma med ett svar som han gillar bättre.

    Hans senaste förhoppning sådär efter 20 år är att hon är ug och egentligen vill bli hårt tagen på tvättmaskinen, men han vill först stämma av med henne så han inte gör något mot hennes vilja. 

    Jag skulle tro att hon är dödligt trött på allt hans sextjat och hans ständiga fiskande och bara undviker ämnet så gott det går och lägger tiden på att knulla istället.

    TS som nu har outat sig själv som auster har väldigt bestämda synpunkter om mycket och är iaf här på FL ingen person man säger emot utan att raggen reser sig.

    En timid fru verkar passa honom, men nu passar tydligen inte det timida i sovrummet längre.


    Du gör väldigt många egna tolkningar om vad ts och frun tänker och känner som inte skrivits ut här. Det är ju mycket möjligt att frun är trött på ts och inte vill ändra nåt och inte vill prata om sex men då är det ju också hennes ansvar att säga det.

    Jag vet inte vem ts är och jag vet inte vem hans fru är, det är möjligt att det finns saker som inte är bra i deras relation som ts inte förstår eller väljer att inte förmedla här i tråden. Men han kan ju inte förstå eller läsa problemen bättre genom att sluta kommunicera med sin fru. Och hon kan inte heller få någon förändring eller förbättring genom att inte kommunicera med ts.

    Eller är ditt förslag att de slutar prata och bara kör på med vad de själva vill, struntar i sin partner och hoppas på det bästa?
  • Anonym (Ellie)
    Aurora Borrealis skrev 2019-10-30 13:37:06 följande:

    Det tycker inte jag. Det kan aldrig bli lika spännande när man gjort något med en person en miljon gånger som det var första gången man kysstes. Man kan bara ha sin första kyss en gång, hur hjärtat bultade och kortisonets kick, man visste inte vad som skulle ske. Det ruset lägger sig. Det hör till. Att jaga det där igen efter 20 år med samma är som att jaga regnbågar. Man får göra det bästa av det man har istället. Tycker jag. Det finns inget nytt när man gjort allt och känner varandra utan och innan i sängen. Man har ju gjort allt minst en gång. Allt är ju mao upprepning. Allt som upprepas blir vardagligt. Allt man gör ofta blir vardagligt. Hoppar man bungyjump dagligen vänjer man sig vid det också och blir uttråkad tillslut av att det inte är spännande mer efter 20 år. Men vissa blir ju också lättare uttråkade än andra. Jag är en sådan som blir uttråkad väldigt fort. Så jag försöker leva med det och berättar hur det funkar för en som lätt blir uttråkad.


    Vilket halmdocke-argument. Jag har inte hävdat att det kan bli lika spännande att kyssa någon för miljonte gången som första gången. Jag har inte heller skrivit att man ska jaga det. Personligen är jag inte mycket för spänning och osäkerhet i förhållanden.

    Däremot tror jag på att hela tiden utvecklas och bry sig om sin relation och fortsätta att göra nya och roliga saker tillsammans. Det finns ju massa spänning i att leva i en lång relation som aldrig går att uppnå med personer som man enbart lär känna ytligt.

    Att du tycker att man ens kan komma till ett stadie i livet där man har gjort ALLT handlar nog mer om dig som person och din förmåga att förnyas än något annat. Jag tror aldrig att någon blir så fulländad att man har gjort allt eller tänkt allt. Personligen utvecklas jag fortfarande och tänker och lär mig nya saker hela tiden vilket jag utgår ifrån att jag kommer att göra hela livet.
Svar på tråden Hur skall jag få min fru att förstå