Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Sverige som en "krigszon"

    tic tac toe skrev 2019-11-07 21:50:19 följande:
    Låt oss testa. En vän till familjen, en 13-årig pojke - blev häromdagen pistolhotad i skolan av ett väldigt ungt invandrargäng.

    Låt oss gissa att såväl du som FL ser till att detta inlägg raderas.
    Inlägget blev inte raderat, däremot du.

    Men det tinnebär ju inte att vare sig FL eller Sverige är en krigszon - snarare att man kan säga att FL:s problem också är samhällets, det vill säga att det finns personer som anser sig stå över de regler som gäller för andra.

    På FL personer som sedan länge är avstängda för att de inte kan följa de ganska enkla regler som gäller för umgänget här men som ständigt skapar nya nick. I samhället personer som ständigt bryter mot de lagar vi har.

    Men det är viktigt att förstå att det här handlar om en mycket liten minoritet och att deras aktivitet möjligen kan beskrivas som en krigsförklaring mot samhället eller FL - och visst bör man ha fokus på internetgängen eller gängen ute i samhället - men man kan inte beskriva FL eller Sverige utifrån gängens regel- eller lagbrott.
  • FDFMGA
    auster skrev 2019-11-09 14:26:39 följande:
    Nu är det ju forskare och kriminologer vid svenska universitet som jämför Sverige med världens krigszoner. När polisen ska gå in i de svenska no go-zonerna behöver de använda militär utrustning och samma taktik som den amerikanska militären använde i Irak.

    laglostland.story.aftonbladet.se/  
    Jag har ingen aning om vad det är för dumskalle som liknat Sverige vid en krigszon.

    Det finns tyvärr områden i Sverige som heller inte kan kallas krigszoner men som skulle kunna påstås vara mer eller mindre ockuperade - eller snarare mer eller mindre behärskas av kriminella gäng.

    Den utvecklingen borde ha stoppats tidigt - men nu när så mycket fokus ligger på gängkriminalitet så kommer den att stoppas, även om det kan ta några år.

    Såvitt mig bekant så är antalet skjutningar/mord betydligt högre i USA än i Sverige, men det vore mig främmande att kalla USA för en krigszon, däremot var delar av USA en krigszon under inbördeskriget - på 1860-talet.
  • FDFMGA
    Missermajser skrev 2019-11-09 16:14:28 följande:
    Han idisslar samma sak i varenda tråd han kan baserat på en felaktig nyhetssändning om Manne Gerells forskning.
    Okej, 15-29-åringar är kraftigt överrepresenterade avseende skjutninar i Sverige jämfört med samma åldersgrupp i andra europeiska länder men ser man till hela befolkningen ligger Sverige på ett ungefärligt europeiskt genomsnitt.

    Och i södra Sverige är känslan av trygghet bland dem som bor där i stigande och allt förre säger att de utsatts för brott under det gångna året.
    Missermajser skrev 2019-11-09 16:21:12 följande:
    Färre medborgare utsätts för brott

    Allt färre medborgare i region Syd utsätts för brott. Samtidigt förefaller tryggheten i samhället att öka, liksom förtroendet för polisen. Det visar årets trygghetsmätning i region Syds 58 kommuner


    https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2019/november/farre-medborgare-utsatts-for-brott/

    Det skadar inte med lite perspektiv, i synnerhet som det tycks finnas en politisk agenda där problemen vi har framställs som allomfattande och snudd på oövervinnliga, åtminstone så länge inte de tre högerradikala partierna har regeringsmakten.
  • FDFMGA
    auster skrev 2019-11-09 19:45:18 följande:
    Den du kallar "dumskalle" är kriminologen Kriminologen Amir Rostami som intervjuas i Dagens Nyheter (3/11) om de många 100 sprängningar i Sverige. Han konstaterar:

    "- Vi måste tyvärr söka oss till krigszoner eller länder med lång historia av terrorism för att hitta en motsvarighet."

    Att kalla honom dumskalle bara för att han har utländsk bakgrund är dessutom rasistiskt. Du borde försöka med sakargument istället för dina ständiga personangrepp och killgissningar.  
    Hmm, du förstår tydligen inte vad han säger, att vi måste söka oss till krigszoner för att hitta en motsvarighet.

    Det innebär inte att han påstår att Sverige är en krigszon - men lite småkorkat är det ju att jämföra 102 sprängningar i Sverige hittils i år med en krigszon, där tidsaspekten för samma antal sprängningar snarare är timmar eller minuter.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2019-11-09 21:36:51 följande:
    haha  Det finns nog vissa likheter med krigförande länder i fråga om punktlighet.

    Personalen på Katarinavägen har mycket att göra nu
    Va, håller SD till på Katarinavägen på Södermalm.

    Undrar om det är lattedrickandet som lockar eller om det är La Mano-monumentet på Katarinavägen som de vill hedra.

    Jag har för mig att syndikalisterna har en årlig manifestation där för att hedra fackföreningskillen som mördades av nazister för sådär 15-20 år sedan.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2019-11-09 22:31:19 följande:
    SDs propaganda .. ehhh "informationsavdelning" satt och sitter så vitt jag vet fortfarande på Katarinavägen.

    Därifrån styrdes ett större antal fiktiva konton på sociala medier som pumpade ut fake news, vinklade halvsanningar och brun propaganda. där krigade svärjevennerna mot kulturmarxister och människor som inte förstår att de med  fel 'nedärvda essens' inte passar i svärje liksom andra 'nationer' - dvs erkända minoriteter

    En välkänd 'hemlighet' 

    https://www.dn.se/nyheter/sverige/hyrde-ut-kontor-till-sd-och-en-lyxvilla-till-ryska-ambassadoren/

    "Nio kilometer söderut, i anrika Sjömansinstitutet vid Slussen, sitter Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning och partiets Stockholmsavdelning. Totalt har SD 4-5 lokaler i huset, berättar partiets kommunikationschef Joakim Wallerstein när DN intervjuar honom i augusti. På frågan om hur partiet kommit över lokalerna svarar han:

    ? Vi har sympatisörer i alla delar av samhället.


    Senare, när DN:s reporter ringer upp för att kontrollera intervjucitaten, säger han om sitt uttalande:


    ? Det var onödigt. Jag ska inte kommunicera fastighetsägarens politiska åsikter."


     
    Hmm, en södermalmsk trollfabrik.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2019-11-10 07:58:31 följande:
    Yes, de producerar allt själva där. Filmer, Facebook-innehåll, allt som de spinner på för att sprida propagandan.
    Själv tycker jag att de verkar ha blandat den färsen till en på tok för homogen smet. Jag tycker att nästan alla har exakt samma budskap och exakt samma uttrycksformer.

    Borde de inte ha en avdelning vars propaganda riktas mot folk som åtminstone har hyfsade kunskaper om samhället.
Svar på tråden Sverige som en "krigszon"