• mcs1988

    Vad blir det för mat?

     


    Vad äter ni till middag idag? :) 

    (Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.) 

  • Svar på tråden Vad blir det för mat?
  • Anonym (Zoom)

    Kul att det har kommit in så många tips!! 

    Ikväll blir det nog köttgryta med ris. Så gott! 

  • klyban
    Djurvän03 skrev 2024-03-21 12:50:31 följande:

    Kyckling satay med jordnötsås, ris till


    Hehe, tittade på Triple D häromdagen och en thailändare gör Satay, och det var en hel del grundarbeten.
    Men måste testa detta igen, vet jag gjorde en från från för länge sedan.


    Men får väl göra en enklare under tiden, för det är jävligt gott det med.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Zoom) skrev 2024-03-21 09:32:44 följande:

    Kul att det har kommit in så många tips!! 

    Ikväll blir det nog köttgryta med ris. Så gott! 


    Det tycker jag med
  • Djurvän03
    klyban skrev 2024-03-21 15:45:28 följande:

    Hehe, tittade på Triple D häromdagen och en thailändare gör Satay, och det var en hel del grundarbeten.
    Men måste testa detta igen, vet jag gjorde en från från för länge sedan.


    Men får väl göra en enklare under tiden, för det är jävligt gott det med.


    Haha, det kan jag tänka mig att det är, men det måste vara en upplevelse att äta egengjord satay. Tyvärr var vi lite lata och köpte färdig sataysås, men det blev väldigt gott det med måste jag säga :)
  • klyban
    Djurvän03 skrev 2024-03-22 14:58:05 följande:
    Haha, det kan jag tänka mig att det är, men det måste vara en upplevelse att äta egengjord satay. Tyvärr var vi lite lata och köpte färdig sataysås, men det blev väldigt gott det med måste jag säga :)

    Har gjort det en gång för typ 15-20 år sedan och det var riktigt gott utan tvekan.
    Dock var jag dålig på jordnötssåser då, så där tappade man en dimension.


     


    En del färdig sataykryddor/sås/pasta är utmärkta, sen när de inte upp till göra en egen, då den har en massa färska element.
    Dock kan man kanske pimpa upp sin sån, och med kanske citrongräs, galanga, vitlök eller något annat och för få in en fräschhet som saknas i dessa färdiga.


    Men de är goda som de är också, och är man inte som mig vill göra det ordentligt och från grunden, så kan man köra dessa sataysåser/pasta/kryddblandningar utan tvekan och för de är goda.(Inte alla, men en hel del av varianterna som finns.)
    Så det förstår jag att det blev gott för er Skrattande
    För mig det finns en bra i asienaffärerna som är en platt påse som det står Satay på som är rätt god.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Blir rester från igår, kycklinglårfiléer.


    Med en satans massa vitlök, lök, purjo, paprika, vitkål, kantareller, kryddor och kräm fräs.
    Såsen var för Malfadine pastan, som en seg krämig kräm fräs sås, som älskar att kleta sig fast på denna pasta.
    Och det är mycket gott med den pastan och göra så där.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vad blir det för mat?