Inlägg från: Anonym (Reena) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Reena)

    Han vill betala för systern

    Anonym (XXX) skrev 2019-11-08 03:36:48 följande:

    Jag tycker att din man gör fel. Det låter jättekonstigt. Både att han inte har pratat med dig när det gäller så stora belopp - vilket är emot lagen om ni är gifta - och att han kommer på den här tanken överhuvudtaget. Och att svågern kan tänka sig att acceptera det. Måste vara jättekonstigt för honom (svågern) också, att han ska bli försörjd av en annan man, för i praktiken är det ju så det blir. Är din man utlänning..? För det här som du beskriver förekommer knappast mellan vuxna syskon i Sverige, i alla fall inte när båda har egen familj redan. 

    Och så stora summor också..? Det hade varit en annan sak om systern hade varit ensamstående och studerande, och din man hade gett henne kanske 500 kr eller max 1000 kr i månaden under en period. Men som jag känner, så får folk som har kommit så långt att de bor ihop eller är gifta med någon och har skaffat barn, lösa sin ekonomi själva. Utan hjälp av föräldrar eller syskon. 

    Det får hur eller hur inte råda någon tvekan om, att DU är den viktigaste personen i din makes liv (om ni inte har barn), och inte systern...


    Det du skriver stämmer inte.
    Även inom äktenskapet äger man sina egna inkomster.
    Visst, samma levnadsnivå. Det stämmer.
    Men tjänar mannen bra så kanske han har råd att avvara dessa pengar till sin syster.
    Och då har frun ingen talan i saken rent lagligt
  • Anonym (Reena)
    Anonym (Lo) skrev 2019-11-09 09:19:29 följande:

    Skulle mina vuxna barn fara så illa att de måste gå till soc skulle jag hjälpa dem ekonomisk och med vad som för att komma på fötter. Oavsett vad lagen och ev partner säger.


    Håller med, mina vuxna barn prioriterar jag avsevärt högre än en make/sambo alldeles oavsett lagar och paragrafer.
Svar på tråden Han vill betala för systern