Inlägg från: Anonym (Victoria) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Victoria)

    Vem får vilket rum?

    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 07:16:26 följande:
    Tioåringen har alltid varit delaktig i sin inredning. 8 kvm är INTE så litet som ni vill få det till. I nuvarande bostaden är det det största sovrummet förutom mitt och pappans. Och vadå tar hand om sina syskon? Det är det vi föräldrar som gör.
    Om rummet på 8kvm inte är litet kan väl 4-åringen få det? Tydligen går det ju bra att dela rum just nu med mellanbarnet, så minstigen kommer ju ändå få ett nästan dubbelt så stort rum som hen är van vid idag. Ska barnen dessutom ha en gemensam yta kan väl minstingen ha lite av sina saker där om det blir för lite plats i sovrummet?

    Att skylla på att 4-åringen borde få största rummet för att det blir trångt annars håller inte. Hur många år tror du egentligen att 4-åringen kommer vilja ha en rutschkana och leksakskök på sitt rum?
  • Anonym (Victoria)
    Nellia skrev 2019-11-07 10:55:50 följande:
    Varför ska äldsta ha största rummet?
    För att hen redan har ett rum på 8kvm idag och bör därför få ett större rum nu när de flyttar då syskonen som delat får större egen yta iom att de får egna rum. Barnen kommer ju troligtvis inte heller bo där lika länge. Troligtvis har äldsta flyttat hemifrån om 8-10 år, då minstingen idag har 14-16 år innan flytt (vanligtvis) är aktuellt. Då kan minstingen eller mellanbarnet få det största rummet om dom vill ha det.


  • Anonym (Victoria)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 11:09:47 följande:
    Varför skulle hen få större pga det?

    Och nej, tror inte en suck på att hen flyttar så pass snart. Tror mellanbarnet kommer ha flyttat hemifrån innan äldsta gör det. Äldsta har autism och enda möjligheten jag kan se att hen flyttar hemifrån då är om hen flyttar till ett stödboende av något slag och det kommer iaf inte vi propsa på.
    Nja, du tycker ju att minstingen ska få det stora rummet för att hen ville leka med ett leksakskök när hen var 4... Hur länge stor du det barnet kommer leka med så stora leksaker? Och kommer faktiskt barnet, och inte bara du, störas av att det är "lite trångt" i sovrummet? Tror faktiskt inte att ett så litet barn bryr sig om sånt.

    Hur tänker du att dina två yngre barn ska få en uppgradering av sovrum, men inte din äldsta?
Svar på tråden Vem får vilket rum?