Inlägg från: Anonym (Tanya) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tanya)

    Vem får vilket rum?

    Min 11-åring har rummet på ca 8 kvm, sitter mest vid datorn. 16-åringen har skrubben på 6 kvm där vi lyckats klämma in en dubbelsäng som används för att sitta på och snacka och kolla film med kompisar. När hon hade pojkvän var det evigt mys på sängen. Skrivbordet samlade damm och tog plats så det åkte ut.

    Tvååringen däremot leker på golvet hela tiden och antas göra det i några år till. Han bygger lego, tågbana, kör runt med sin gåbil mm. Han har rummet på 12 kvm.

    Inget av barnen har varit missnöjd över fördelningen (vi flyttade hit i våras, innan dess hade vi tre barnrum som alla var på 8 kvm).

    Inget av barnen är bonusbarn.

  • Anonym (Tanya)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 07:21:02 följande:

    Fara illa nej, men fyraåringen har desto mer saker som ska få plats. Hen vill ha ett kök och en rutschkana tex, det kommer inte få plats i det lilla rummet utan att allt kommer se intryckt ut.


    Ponera att ts alltid hade bott i bostaden och skulle fortsätta så. 11-åringen hade som liten och ensambarn självfallet största rummet. Kök, rutschkana och diverse leksaker fanns i rummet.

    Alla dessa saker har sparats till nästa barn. Men det barnet kan bara få en liten del av dom, för h*n MÅSTE ha lilla rummet där det inte får plats....

    Rättvist?
  • Anonym (Tanya)
    BurningDiamond skrev 2019-11-07 11:54:35 följande:

    Jag mäter kärlek i handlingar. Mamman handlar inte på ett kärleksfullt sätt mot äldsta barnet, utan väljer att prioritera minstingen.


    Vänd på det. Mamma prioriterar bara äldsta, stackars småsyskon, så oälskade....
  • Anonym (Tanya)
    Pikacha skrev 2019-11-07 14:18:14 följande:

    Om minsta och mellanbarnet idag delar rum så borde det ju bli en rejäl uppgradering för dem om de får varsitt rum, även om rummen inte är så jättestora.

    Samma uppgradering får äldsta barnet om denne får ett större rum än idag.

    4-åringen behöver kanske inte mer prylar än att ni med smart förvaring kan få plats med detta i ett rum på 8 kvm.

    På det sättet får ju alla det bättre än tidigare.


    Så bara för att man hade det bäst förut så ska man ha det även i fortsättningen?

    Det var mina föräldrars inställning också vilket gjorde att jag i båda bostäderna hade betydligt större rum än brorsan. Då han bara är 1,5 år yngre än mig innebar det att han aldrig fick det större rummet. Då var jag nöjd men nu känns det dumt.
  • Anonym (Tanya)
    Anonym (***) skrev 2019-11-07 15:20:09 följande:

    Ännu större skäl att den stora får det stora rummet. Ska man bo hemma länge så är det viktigt att ha ett eget rum som är hyfsat stort. Barnet kommer ju kanske inte att sitta och rita hela livet ut...

    Usch, bara tanken på att barnet ska bo hemma länge och få hålla till på bara 8 kvadratmeter ger mig rysningar.


    Men ts barn och alla andra i detta land då? Hur många tror du inte får ett rum på 8 kvm som det sedan bor i till 20-25 årsåldern? Rysningar verkligen??
  • Anonym (Tanya)
    Anonym (***) skrev 2019-11-07 16:07:19 följande:

    Och? TS har möjligheten att ge det stora rummet till sitt barn, som har autism och som tillbringar mycket tid i sitt rum och kommer att bo kvar hemma länge, kanske aldrig arbeta. Och då tycker jag att det är taskigt att inte göra det, med de förutsättningarna.

    Att andra, friska och arbetsförande ungdomar bor hemma i små rum, hör inte till saken, tycker jag.


    Ok, jag tyckte ditt förra svar lät som att det gällde barn i stort. Men hur länge tänker du att ts barn ska bo hemma då? Alltid? H*n lär ju isf kunna ta rummet längre fram när den minsta vuxit ur det/flyttat hemifrån.
  • Anonym (Tanya)
    BurningDiamond skrev 2019-11-07 16:30:05 följande:

    Du menar om ca 15 år..? Bara för att minstingen ska få ha en inomhus-rutschkana och leksakskök som hen kommer leka med i ett år eller två? Handen på hjärtat, tycker du verkligen att det låter som den bäste, mest genomtänkta lösningen för den här familjen?


    Som kanske storasyskona också fick ha när DE var små...Ja, i nuläget tycker jag att det är bästa lösningen. Ett litet barn leker inte så mycket på sitt egna rum, men en fyraåring gör det. En sjuåring också. Vid 10-11 brukar leksakerna fasas ut, även om barnen i fortsättningen är minst lika mycket på sitt rum. Men utan leksaker behövs varken lika mycket förvaring som golvyta. Sedan är det förstås jättelyxigt att få inreda ett tonårsrum med myshörna med soffa och så, MEN, för det första; lyx som sagt, ej nödvändigt, för det andra: både jag och två av mina vänner hade så, och gissa vad? Vi satt med våra kompisar i sängen i allafall...
  • Anonym (Tanya)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 16:58:58 följande:

    Hen är frisk och visst kommer hen arbeta. Att inte klara av vardagssysslorna är inte nödvändigtvis samma sak.

    Och att lilla får stora rummet nu betyder ju inte att det alltid kommer vara så, tror knappast vi ens kommer bo där när de är så stora.


    Ajajaj, tänk om ni flyttar till mindre när ni bara har den äldsta kvar hemma (som folk i tråden antar att ni kommer att ha) och det inte finns något sovrum som är större än 8 kvm i den nya bostaden.....
  • Anonym (Tanya)

    [quote=80019609][quote-nick]Anonym (ABC) skrev 2019-11-08 14:30:07 följande:[/quote-nick]Såg nu att det fanns 3 barn. 

    Men att tvinga äldsta barnet till minsta rummet för att yngsta ska få ha det största i hela sitt liv känns inte ok. [/

    Eller så blir det som för min bror, 1,5 år yngre än mig, att han aldrig får det större rummet - trots 2 olika bostäder. Vi flyttade hemifrån med bara ett par veckors mellanrum...

Svar på tråden Vem får vilket rum?