Inlägg från: Anonym (Stella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stella)

    Vem får vilket rum?

    Jag håller med om det där med barnlogik. Inte att största ska kompenseras för att ta hand om småsyskon men att orättvisor ska vara förståliga för barnen. För barn är det logiskt att den som är äldst får större saker, får vara uppe längre osv. De mindre ser upp till de större eftersom de kan mer, är starkare och springer fortare. De får bestämma mer i barnens värld. Och det är inte orättvist eftersom alla växer och blir större. Den dom är mindre får i gengäld mer föräldrarid och blir mer ompysslad.

    Hur motiverar du för barnen att minstingen får det större rummet ? Storleken på rummet är en kraftig statusmarkör i barnens värld. De jämför med sina kompisar och jag lovar dig att tioåringen kommer få frågor från kompisarna om varför hen har det lilla rummet.

    Båda rummen är naturligtvis tillräckligt stora för båda barnen. Det är skillnaden som är grejen inte attt barn mår dåligt av att ha ett rum som är mindre än 12 kvm.

  • Anonym (Stella)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-08 06:57:30 följande:

    Autism är ingen sjukdom och mina barn får lära sig att leva i verkligheten. Det är inte ni som känner mina barn, så ni kan lägga ner med påståendena om hur autistiska barn tänker och hur de ska behandlas, de är individer de också och ni vet ingenting om hur mitt barn är. Dalt hjälper dem inte och jag gör det jag känner är bäst för mina barn.

    Det går ingen nöd på någon av dem och det är inte synd om äldsta som den här gången inte får sin vilja igenom.


    Är det där skon klämmer? Att äldsta driver igenom sin vilja för ofta ?

    Jag trodde först det bara handlade om att du ville inreda det perfekta barnrummet och lägga ut på instagram.
Svar på tråden Vem får vilket rum?