• Anonym (ABC)

    Vem får vilket rum?

    Jag tycker det är naturligt att äldsta barnet får största rummet. Sedan när det barnet flyttar hemifrån så får det yngre barnet ta över det rummet. 

    Så är jag själv uppväxt (och är yngsta barnet och den som alltså hade minst rum) och hade inga som helst problem med det. Jag kunde kanske tycka att det var orättvist först, men min tur kom ju sedan. Hade ju varit mer orättvist om jag hade haft största rummet hela livet och mina äldre syskon aldrig. 

  • Anonym (ABC)
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 07:26:58 följande:
    I NUVARANDE sa jag, vi ska flytta. Och nu behöver vi det stora för det fungerar även som kontor, i nästa kommer det däremot bli ett eget rum till kontoret. Och det är inte två barn i familjen, det är tre. Mellanbarnet tar det rum som är mellan de andra två i storlek, ca 9 kvm och är helnöjd med det. I nuläget delar de två minsta rum.
    Såg nu att det fanns 3 barn. 

    Då får största barnet största rummet, mellanbarnet mellanrummet och minsta barnet minsta rummet. 

    När äldsta flyttar så får mellanbarnet (om den vill) det största rummet och när sedan det barnet flyttar så får yngsta barnet största rummet. På det sättet så får alla barnen ha största rummet under en period. 

    Alternativet är att muta äldsta barnet till att ta minsta rummet med t.ex. TV på rummet, sjysst ljudanläggning eller något annat speciellt. Men att tvinga äldsta barnet till minsta rummet för att yngsta ska få ha det största i hela sitt liv känns inte ok. 
Svar på tråden Vem får vilket rum?