Inlägg från: Anonym (Mama) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mama)

    Vem får vilket rum?

    Anonym (Sara) skrev 2019-11-07 08:01:42 följande:

    Fast det beror på hur man ser på det. Man kan argumentera helt rimligt för att ett litet barn behöver mer golvutrymme samt bra förvaring. Man kan också argumentera för att ett större barn behöver samma förvaringsutrymme för spel, kläder, samlande, böcker osv och att det större barnet behöver golvutrymme för att spela dataspel (tex dansspel och sånt där man rör sig), träning, eller för att få p,ats med myssoffa till ko pisarna osv. Det finns vettiga argument till att både en fyraåring och en tioåring ska ha fördelar av ett större rum.


    Den här tioåringen är inte i behov av massa golvyta. Hen sitter som sagt antingen vid skrivbordet eller ligger i sängen.
  • Anonym (Mama)
    Djurvän03 skrev 2019-11-07 08:17:44 följande:

    Jag har nästan läst hela tråden, men reagerar över en sak. I en mening säger du att rummet INTE är så litet, för att i nästa fråga varför den yngsta ska bo trångt. Hur ska du ha det? Det låter lite paradoxalt i mina ögon.


    Det beror ju på vad som ska få plats. Med tioåringens inredning blir det inte trångt, medan med det som fyraåringen ska ha plats med så kommer det bli det.
  • Anonym (Mama)
    Djurvän03 skrev 2019-11-07 08:19:10 följande:

    Jag tycker TS sätter tonen bra själv. Tycker ingen direkt är otrevlig men när TS inte får det svaret hon vill ha blir hon dryg.


    Jag är inte det minsta dryg trots att jag fått höra flera gånger att jag beter mig illa mot den äldsta, vilket jag verkligen inte gör.
  • Anonym (Mama)
    Anonym (Sara) skrev 2019-11-07 08:23:46 följande:

    Jag har förstått att du anser det. Jag svarade mer generellt enbart baserat på ålder. Många barn vill ha myshörnor mm, även om ditt barn inte vill det.

    Men vilka är pappans argument för hur rummen ska fördelas om den äldsta själv är nöjd med det minsta rummet?


    Han säger bara att den äldsta ska ha största.
  • Anonym (Mama)
    Anonym (Sara) skrev 2019-11-07 08:31:36 följande:

    Och när du frågar varför så säger han ingenting?


    Det är hans argument, han fick det största när han var liten och tycker att det är så det ska vara.
  • Anonym (Mama)

    Märker att jag behöver förtydliga.

    Just nu bor vi i en fyra, jag och min man har största rummet där han också har sitt kontor, äldsta barnet har ett eget rum på 8 kvm och de två yngre delar ett rum på 7 kvm som även har ett förråd vi tagit bort dörren på, så mellanbarnet har en vrå på 3 kvm till sin säng, men det förrådet är som sagt i ena sovrummet, så blir ändå inte varsitt.

    Vi ska flytta till en större där alla tre kommer kunna få egna rum och maken får ett kontor som inte är i sovrummet.

    Barnens rum är i nya huset 8 kvm, 9 kvm och 14 kvm plus att de kommer ha en gemensam vrå utanför rummen där vi tänker att de kan ha soffa, tvspel och dyl.

    Hela diskussionen gäller alltså rummen på 8 och 14 kvm, mellanbarnet är nöjd med det på 9.

    Den enda som aldrig haft eget rum är den minsta, mellanbarnet hade eget tills det att minsta slutade sova hos oss.

  • Anonym (Mama)
    Anonym (tänk) skrev 2019-11-07 09:39:59 följande:

    Hur stort är föräldrarnas sovrum? Hur stort är kontoret?


    Det är irrelevant, det är inga rum de kommer få.
  • Anonym (Mama)
    Fritidsmamman skrev 2019-11-07 09:46:17 följande:

    Se förbi ålder, kön, vems barn som är vems, etc. och se till vilket av just DESSA barn som har störst behov av ett stort rum.

    Vem leker mest på rummet?

    Vem leker mest ute?

    Vem leker vildast?

    Vem pysslar mest?

    Vem läser mest?

    Vem har behov av att ta hem vänner?


    Precis det jag gör medan han bara går efter ålder.
  • Anonym (Mama)
    BurningDiamond skrev 2019-11-07 09:53:46 följande:

    Nej,herregud, det är ju ditt sätt eller inget som gäller i er familj. Att pappan inte dragit för 10 år sedan kan man ju fråga sig...


    Så är det verkligen inte och vad har vårt sovrum och det blivande kontoret med något att göra? Du tror att han vill att de ska ha de rummen eller?

    Du skulle bara veta hur mycket han tjatat om att få ha alla barn i samma rum så han kan få eget kontor här medan jag satt stopp för det. Jag tänker i allra högsta grad på barnen och vad som är deras bästa.
  • Anonym (Mama)

    Fyraåringen är massor på rummet och vad är problemet med att stänga dörren om sig med 8 kvm? Jag förstår verkligen inte det.

  • Anonym (Mama)
    Anonym (***) skrev 2019-11-07 10:21:50 följande:

    Får fyra-åringen allt hen vill ha?


    Nej, men det är saker hen önskat sig i flera år och vi vill att hen ska få när vi har plats för det. Hen har fått väldigt lite nya saker, det mesta är syskonens gamla saker.
  • Anonym (Mama)
    Anonym (Victoria) skrev 2019-11-07 11:03:30 följande:

    För att hen redan har ett rum på 8kvm idag och bör därför få ett större rum nu när de flyttar då syskonen som delat får större egen yta iom att de får egna rum. Barnen kommer ju troligtvis inte heller bo där lika länge. Troligtvis har äldsta flyttat hemifrån om 8-10 år, då minstingen idag har 14-16 år innan flytt (vanligtvis) är aktuellt. Då kan minstingen eller mellanbarnet få det största rummet om dom vill ha det.


    Varför skulle hen få större pga det?

    Och nej, tror inte en suck på att hen flyttar så pass snart. Tror mellanbarnet kommer ha flyttat hemifrån innan äldsta gör det. Äldsta har autism och enda möjligheten jag kan se att hen flyttar hemifrån då är om hen flyttar till ett stödboende av något slag och det kommer iaf inte vi propsa på.
  • Anonym (Mama)
    BurningDiamond skrev 2019-11-07 11:36:10 följande:

    Har 10-åringen dessutom autism så blir det ju ännu värre att ge hen det minsta rummet. Många på spektret har ett starkt behov av just millimeter-rättvisa, och nu tänker du skapa ett hem där de andra syskonen får förbättringar i form av större (och eget) utrymme, men inte hen. Men jag antar att vi har svaret till varför du missgynnar stora barnet nu.


    Nej alltså nu får du ändå ge dig!? Jag älskar alla mina barn och jag missgynnar INGEN.
  • Anonym (Mama)
    Anonym (***) skrev 2019-11-07 16:07:19 följande:

    Och? TS har möjligheten att ge det stora rummet till sitt barn, som har autism och som tillbringar mycket tid i sitt rum och kommer att bo kvar hemma länge, kanske aldrig arbeta. Och då tycker jag att det är taskigt att inte göra det, med de förutsättningarna.

    Att andra, friska och arbetsförande ungdomar bor hemma i små rum, hör inte till saken, tycker jag.


    Hen är frisk och visst kommer hen arbeta. Att inte klara av vardagssysslorna är inte nödvändigtvis samma sak.

    Och att lilla får stora rummet nu betyder ju inte att det alltid kommer vara så, tror knappast vi ens kommer bo där när de är så stora.
  • Anonym (Mama)
    Anonym (hmm) skrev 2019-11-07 16:53:39 följande:

    Skulle inte resonera alls gällande storlek på rummet. Jag skulle vilja ha minsta barnet närmast föräldrarnas sovrum! Vid 4 års ålder kan man fortfarande vakna på natten och då kan det kännas tryggt både för föräldrar och barnet att vara nära varandra.


    Alla är lika nära.
  • Anonym (Mama)
    Anonym (Dd) skrev 2019-11-07 22:36:51 följande:

    Den yngsta kommer ändå vilja vara inne hos det äldre syskonet. Det yngre syskonet kommer också leka mer med sina föräldrar, vardagsrum och kök och annat.

    Låt det äldre barnet få det större rummet!


    Nej hen leker på sitt rum.
  • Anonym (Mama)
    Anonym (Dd) skrev 2019-11-07 22:39:04 följande:

    Låt mig gissa; 10-åringen är inte ditt biologiska barn.


    Sånt trams att påstå sånt här, hen behandlas INTE illa för att hen inte får största rummet.
  • Anonym (Mama)

    Autism är ingen sjukdom och mina barn får lära sig att leva i verkligheten. Det är inte ni som känner mina barn, så ni kan lägga ner med påståendena om hur autistiska barn tänker och hur de ska behandlas, de är individer de också och ni vet ingenting om hur mitt barn är. Dalt hjälper dem inte och jag gör det jag känner är bäst för mina barn.

    Det går ingen nöd på någon av dem och det är inte synd om äldsta som den här gången inte får sin vilja igenom.

Svar på tråden Vem får vilket rum?