Inlägg från: Anonym (Mångmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mångmamma)

    Varför är det provocerande att ha många barn?

    Anonym (Men du) skrev 2019-11-07 14:22:55 följande:

    Känns snarare som hon känner skyldighet mot sina syskon och att hon bör köpa julklappar för sina pengar, kanske för att ni har ont om pengar.


    Nej vi har inte supermkt pengar nej. Därför blir jag väldigt glad när dottern frivilligt hjälper till med julklappar.
  • Anonym (Mångmamma)
    Anonym (?) skrev 2019-11-07 14:25:05 följande:

    Lite nyfiken, hur har ni tänkt lösa er föräldrabrist på ork när den äldsta flyttar? Det kan bli relativt snart. (En kompis till mig flyttade till gymnasium på annan ort som sextonåring just för att komma ifrån stort ansvar för sina småsyskon, och de var bara fem syskon:) Ska småsyskonet tas hand om av ett annat barn då? Att hjälpas åt i alla ära men här låter det som att det handlar om att hjälpen är nödvändig för er.


    Jo, det klart att det blir en utmaning. Samtidigt så kan vårat näst äldsta barn hjälpa till mer då och min äldsta dotter har ju skapat ett starkt band till sina syskon så hon har sagt att hon kan vara barnvakt ibland, självmant :)
  • Anonym (Mångmamma)
    Anonym (stella) skrev 2019-11-07 14:28:49 följande:

    Men om du har svårt att få tiden att räcka till nu hur ska det då gå när du har en liten bebis till att ta hand om? Får de större barnen någon vuxen stöttning alls eller är de bara hjälpredor till dig? Hur kan du inte förstå att folk blir provocerade av det?


    Jag anser inte att det är andras problem. De kan sköta sitt och vi vårt.
  • Anonym (Mångmamma)
    Mrs Moneybags skrev 2019-11-07 14:32:17 följande:

    Ja, men det kan man väl förstå, att de flesta tonåringar inte vill spendera alla sina fickpengar på julklappar till andra? Det är inte konstigare än att en 10-åring vill köpa godis för sina fickpengar. 

    Min fråga är förstås densamma som många säkert redan har ställt till dig: varför skaffar ni fler barn om ni inte orkar ta hand om de ni redan har? Det är klart att det är tufft att ta hand om så många barn, men är det verkligen dina äldsta barns jobb att göra det? Självklart kan man hjälpa till hemma när man är stor, men kanske inte känna att man måste göra det, om du förstår vad jag menar...


    Det vart oplanerat trots preventivmedel. Och jag vägrar abort..
  • Anonym (Mångmamma)
    Anonym (Tove) skrev 2019-11-07 15:25:30 följande:

    Får din äldsta dotter leva ett normalt tonårsliv öht? Hjälpa till i all ära, men hon behöver få vara tonåring också. Umgås med kompisar, satsa på skolan med mera.


    Vart har jag skrivit att hon inte får leva ett normalt tonårsliv?
  • Anonym (Mångmamma)
    Anonym (A) skrev 2019-11-07 16:21:04 följande:

    Men ändå måste den äldsta hjälpa till med att köpa julklappar för sitt studiebidrag.

    Då kan ni ju inte ha det så gott ställt.


    Måste och måste, jag har uppmuntrat henne att köpa något litet till sina småsyskon. Det tycker jag man gör när de fyller år och på julafton.
  • Anonym (Mångmamma)

    Sluta få det att låta som att det är synd om äldsta dottern! Hon ställer upp frivilligt och älskar sina småsyskon. Hon har skapat starka band till de alla. Det finns 17-åringar som har barn själva och de får ta allt ansvar! Min dotter hjälper till när det krisar.

  • Anonym (Mångmamma)

    Såhär är det va, att alla mina barn, har fått lära sig och kommer få lära sig att man ställer upp för varandra i en familj. I många kulturer bor man flera generationer under samma tak och alla hjälps åt med allt. Varför är det så tabubelagt i Sverige?

  • Anonym (Mångmamma)
    LukeStairwalker skrev 2019-11-07 18:09:39 följande:

    Jag har aldrig hört någon klaga på stora familjer.

    Men det fanns väl ett tvprogram som hette Familje Annorlunda och Det handlade om familjer med många barn. Jag antar att åtminstone de som gör tv tycker att det är annorlunda med stora familjer.


    Har fått spydiga kommentarer att jag minsann inte behöver överbefolka jorden själv.
  • Anonym (Mångmamma)
    Anonym (Kvinna) skrev 2019-11-07 18:14:57 följande:

    Och i många av dom kulturerna får barnen ingen utbildning, bara jobba och hjälpa till hemma.


    Det är ju lite synd. Fast här slipper ungarna inte skolan så utbildning kommer de att få.
  • Anonym (Mångmamma)
    Storkäft skrev 2019-11-07 18:13:45 följande:

    Om nu preventivmedel inte funkar så kanske det är dags att börja tänka på sterilisering?


    Typisk elak kommentar.
  • Anonym (Mångmamma)
    Anonym (R) skrev 2019-11-07 18:20:38 följande:

    Håller med trådstarten. Det är inte folks sak att lägga sig i hur många barn andra skaffar och jag förstår inte varför man känner att det är rätt att komma med negativa kommentarer oavsett om det handlar om någon som vill skaffa 0, 1, 2, eller 9 barn. Har dock läst en del av dina inlägg här i tråden nu och börjar fråga mig om detta är på riktigt. En så aggressiv och överlägsen attityd om att din 17 åring minsann ska hjälpa till och ta vaknätter och det ena efter det andra och att det är rätt. Detta brukar vara folks nidbild av en stor familj och en av anledningarna till negativa kommentarer. Om denna tråd är trollning förstärker du bara folks fördomar mot folk med många barn. Trollar du inte tycker jag synd om dina barn.

    Jag har 1 barn nu och drömmer om en stor familj med många fler barn och jag hoppas på att få det. MEN, och detta är ett stort men, jag kommer inte att skaffa fler barn än jag känner att jag själv orkar ta hand om - UTAN hjälp från de äldre barnen. Det är mina barn och därmed mitt ansvar och min sak att ta hand om dem. Finns inte på kartan att jag skulle låta mina barn ta hand om varandra för att jag inte orkar och ändå fortsätta skaffa fler barn. Nej. Mina barn ska absolut få hjälpa till med sysslor hemma - städa sina rum, bädda sina sängar, diska osv. men att systematiskt ta hand om småsyskon? Nej. De ska få vara barn och tonåringar ifred, inte ofrivilligt extraföräldrar till sina syskon. Jag tycker faktiskt det är fel att skaffa fler barn om man inte ens orkar ta hand om de man redan har utan lämnar över det ansvaret på sina äldre barn. I extrema fall, som när man konstant tvingar på dem vaknätter, isolerar dem från vänner för de ska ta hand om syskonen osv., nästan en form av (psykisk) barnmisshandel.


    Tycker inte jag är aggressiv. Äldsta ställer upp frivilligt. Och nej jag trollar inte. Varför skulle jag göra det?
  • Anonym (Mångmamma)
    Anonym (Dd) skrev 2019-11-07 18:24:53 följande:

    Jag tycker inte det där är OK. När i sitt liv ska hon få vara tonåring?


    Hon får ju vara tonåring också såklart. Men hon vet att det är riktigt tufft hemma vissa perioder och då behövs hennes hjälp, till viss del.
  • Anonym (Mångmamma)
    Anonym (l) skrev 2019-11-07 18:29:10 följande:

    Slipper?

    Ordvalet avslöjar ju en del om din inställning till utbildning


    Vad skulle jag använt för ordval istället? Vi har ju skolplikt i Sverige så det är ju så.
  • Anonym (Mångmamma)
    DanneHade skrev 2019-11-07 23:28:29 följande:

    Att be sin 17-åriga dotter sitta barnvakt en kväll därför att man är höggravid och behöver vila lite är inte att lämpa över sitt föräldraansvar. Det är ganska så jävla logiskt, speciellt om man har åtta barn. Ingen människa på jorden, vare sig död eller levande hade någonsin klarat av att spendera 100% av sin tid och energi på 8:a ungar utan vila. Inte heller hade det varit positivt om en människa faktiskt hade klarat av det.

    Neurotiska, lallande, helikopterföräldrar med ett ensamt stackars infantiliserat barn är ett betydligt större samhällsproblem i dagens Sverige än de fåtals storfamiljer som faktiskt finns där ute och delar på bördan.

    "Förr hade familjer många barn för att de inte hade något val, varför skulle familjernas varit lyckligare då?"

    Varför vet jag inte, bara att det är så. Statistisk för depression och för ensamhet ger en tydlig bild. Vi är ensammare och mer deprimerade än för ett halvt sekel sedan.

    "Fler svenskar, knappast." 

    Det är lätt att tolka det svaret som om det vore riktat enbart mot just svenskar.

    Men jag hoppas att du menar det överlag, förhoppningsvis är du en av de personer som ser jorden som överbefolkad och det är det du menar.

    Låt mig då säga såhär. Sverige är inte överbefolkat, Sverige är underbefolkat.

    Det är ett direkt resultat utav decennier av konservativt barnafödande inom Sverige. I Sverige har resultatet blivit att man försökt ersätta detta befolkningsunderskott med människor ifrån länder med avsevärt högre barnafödande, oftast länder som genomgår (och fortsätter att genomgå) befolkningsexplosioner. Resultatet blir att man hjälper den utländska befolkningsexplosionen att fortgå genom att ta hand om deras överskott, samtidigt som man utarmar sitt eget lands välfärdssystem.

    Vill du ha välfärd, vill du ha tillgång till skattefinansierad skola, sjukvård, äldrevård osv. Vill du att dina barn ska ha det?

    Ja i så fall behöver du medborgare som jobbar och betalar skatt i lika hög frekvens som svenskar (och som är på pricken lika obenägna att gå arbetslösa/sjukskrivna). Då finns det tre grupper du kan välja att ta till Sverige, tre och enbart tre: Östasiater, Askhenazi-judar och Svenskars barn. Välj...

     


    Har läst dina inlägg och vill tacka dig för att du förstår, och för att du inte bara ser allt negativt med att vara en stor familj :)
  • Anonym (Mångmamma)

    Varför är så många i denna tråd fokuserade på allt negativt? Finns det inget positivt alls med tex starka syskonband, ställa upp för varandra och ge och ta?

Svar på tråden Varför är det provocerande att ha många barn?