Inlägg från: Anonym (Helene) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Helene)

    Mannen har sin bortgånga ex bilder uppe..

    Nej, hade inte tyckt att det vore konstigt. Två foton är väl inte så värst farligt heller? Det sitter väl bilder uppe på dig själv, pappan och barnen också?

    Hade väl varit en sak om de haft enorma oljemålningar i varje rum och ett altare tillägnat mamman, men två foton? Nja, det hade jag inte stört mig av.

  • Anonym (Helene)
    Miss Skywalker skrev 2019-11-11 14:06:29 följande:

    Innan man ger sig in i ett nytt förhållande som änka/änkeman får man vara klar med sitt förflutna tillräckligt för att förstå att en ny partner inte ska behöva leva i skuggan av ens ex..


    Att ha två foton på barnets döda föräldrer känns inte som att man låter en ny partner leva "i skuggan av ens ex". Det är ju även barnets hem och det är ju faktiskt ingen stor grej att ha två foton på barnets mamma framme i övriga hemmet.

    Går man in i en relation med någon vars barn förlorat sin andra förälder får man väl vara beredd på att det inte är rimligt att partnern ska behöva sudda bort den döda förälderns hela existens. Som sagt, det är ju inget altare tillägnat mamman, det är ju bara ett par foton.
  • Anonym (Helene)
    Zarch skrev 2019-11-13 22:23:41 följande:

    Alltså sedan så kanske det hade varit okej om det var en diskret tavelvägg med massor av porträtt på alla familjemedlemmar och lite andra motiv (inklusive modern som smälte in) i hushållet, men tyvärr så kan det ses lite som ett heligt altare om det enbart är en stor bild på den döda modern som ensamt lyser där på väggen. Kan förstå att det känns lite kymigt för TS.


    Fast vi vet ju inte i vilken kontext fotona sitter uppe. Det kan ju lika gärna vara två små bland en massa andra foton på olika familjemedlemmar. Vi vet ju bara att det finns två bilder, en i vardagsrummet och en i köket, varav fotot i köket är av mamman och flickan.
  • Anonym (Helene)
    Anonym (XXX) skrev 2019-11-13 14:45:30 följande:

    Haha, ja DET vore ju ett sätt för TS att skaffa bättre balans i det nya hemmet! Hon kan göra några förstoringar av ett eller flera ex, där de ser snygga och fräscha ut, och i full färd med manliga och våghalsiga sysselsättningar som TS nye man aldrig har utövat! Eller när de tar emot pris och ordnar, träffar kända personer o.s.v.. Man kanske till och med kan få se en STOR bula där nedtill... då kanske polletten trillar ned, och bilderna på gamla frun tas ner fortare än någon hinner säga "Rebecca de Winther"! :D 


    Antar då att alla dina foton också ska vara av en avliden föräldrar till barn som bor i lägenheten?
  • Anonym (Helene)
    Zarch skrev 2019-11-14 10:51:45 följande:
    Tänkte först skriva att det får TS förtydliga men hade missat att det var bilder i köket också, det hade jag helt missat. Alltså spontant så tycker jag att det överdoseras och bara känns mörkt, dystert och nästan lite tillbedjande a la Moder Teresa. Menar inte att det är fel att ha kort på den avlidna modern men kan man inte göra något fint utav det istället? En samlingsplats för alla bilder, kollage eller fotoalbum eller något?!?

    Sedan så bryr jag mig inte om att det sitter en hel del bittra kvinnor här som mer än gärna skulle vilja fronta sin egna bild på den nya kvinnans mobilskal men det orkar jag inte gå in på.

    Alla människor måste liksom få plats i sitt egna hem och där räknas faktiskt TS också, hur surt det än låter för vissa här så är det lite så. Får bara hoppas på att denna familj kommer på en bra lösning som passar alla.
    Jag håller absolut med om att man inte vill ha ett altare tillägnat den avlidna mamman i hemmet, men vi vet ju inte om det är så. Det kan ju lika gärna även sitta uppe bilder på bara TS, på TS och deras gemensamma barn, på pappan och båda barnen etc. etc. Vi vet ju inte om bilderna känns mörka eller dystra i den kontext de sitter på väggen.
  • Anonym (Helene)
    Zarch skrev 2019-11-14 10:51:45 följande:
    Alla människor måste liksom få plats i sitt egna hem och där räknas faktiskt TS också, hur surt det än låter för vissa här så är det lite så. Får bara hoppas på att denna familj kommer på en bra lösning som passar alla.
    Självklart ska alla få plats i sitt eget hem, men där räknas dottern också in. Rent spontant skulle jag prioritera hennes känslor när det kommer till hennes mamma, än TS svartsjuka gentemot en död kvinna. Vill dottern ha två bilder på sin mamma i övriga hemmet borde det inte vara en så stor grej.
Svar på tråden Mannen har sin bortgånga ex bilder uppe..