Inlägg från: Anonym (Knet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Knet)

    Är du för eller emot aktiv dödshjälp?

    Helt klart för. Om det är så att jag börja lida för mycket som gammal, antingen i kropp eller skalle kommer jag antagligen försöka avsluta livet innan det går för långt. Tyvärr får man ju då göra det själv, vilket antagligen är både svårare och mera smärtsamt, men vad ska man göra när lagarna gör att man inte får välja själv?

    Största rädslan är att jag ska bli för sjuk och därför inte ha möjlighet att avsluta det själv, att jag ska förtsätta leva länge under lidande bara för att. För mig är det inget självändamål att bli så gammal som möjligt, jag vill bara leva sålänge det känns värt det.

  • Anonym (Knet)

    Livet kan ju bli ohållbart av andra orsaker än "kraftig smärta". För mig är det minst lika illa att aldrig mer kunna röra mig eller vara helt borta mentalt. Det värsta är ju att när det gått så långt så kan man inte göra mycket själv. Samtidigt blir man tvingad av andra att fortsätta existera längre än man vill. Näeh ush, man får hoppas man går av daga knall och fall. Men som i mycket annat får man väl ordna med det själv i värsta fall, bara det inte blir för sent.

  • Anonym (Knet)

    Hmm, får hoppas att inte Hitler och Tredje Riket återuppstår, då man i desperation dränker sig när ålderskrämporna börjar göra sig påminda. Om vi nu ska köra med "Slippery slope" argument tänker jag.

  • Anonym (Knet)
    Anonym (Ebba) skrev 2019-11-09 15:51:30 följande:
    Jag är kristen så i mina ögon är det fel. Däremot ska ingen behöva lida av smärtor. Om det handlade om mig själv, tex att jag var döende i cancer, skulle jag se till att jag fick tillgång till starka opiater så jag var lullig hela tiden eller sov dygnet runt. 

    Men att dö är naturligt, det tillhör livet. Det är en process som måste ske. Inte alla har turen att dö stilla i sömnen utan att veta om det. 
    Om man råkar ta lite sömnmedel och sedan simma ut i strömt vatten, ja då dör man kanske naturligt. Det är ju helt naturligt att man avlider om kroppen inte får mer luft. Sen kommer ju donationskortet man fyllde i en gång i tiden vara helt värdelöst, men så får det bli när andra ska hålla en vid liv, kosta vad det kosta vill, oavsett om det är för att gud säger det eller för att stoppa Hitler från att resa sig från de döda.
  • Anonym (Knet)
    Drottningen1970 skrev 2019-11-10 14:40:14 följande:
    Fast det handlar ju inte om att andra ska tycka att det är dags att dö för någon utan om att individen SJÄLV vill slippa att fortsätta leva, men kanske behöver praktisk hjälp med det.
    Nej så får du inte tänka. Folk måste få leva kvar och tyna bort trots att de verkligen inte vill det, annars kommer nazisterna igen. Dessutom så är det experter som jobbar inom vården, de vet bättre än individen om denne vill leva eller inte.
  • Anonym (Knet)
    Anonym (ABC) skrev 2019-11-10 15:23:42 följande:
    Nej så klart inte ?Jag tycker du ska dö?.

    Men det kommer ju fram gång på gång, man har sett någon vanvårdas och tycker att döden hade varit att föredra. Eller att man själv är rädd för att bli liggande ensam med smutsiga blöjor, och därför är man för eutanasi. Med andra ord: Man har accepterat att bättre vård än så här går det inte att ge / vill vi inte / har vi inte råd att ge. Om man i det läget inför eutanasi, så behöver man ju inte ens försöka göra vården bättre.

    Säg att jag råkar ut för en olycka och blir totalförlamad. ?Vill du dö?? frågar vårdpersonalen. Nej tack, men ni får gärna skaffa mig en personlig assistent och en dator som jag kan styra med ögonrörelser. Vad säger eutanasi-förespråkarna om en sådan begäran?
    Om jag skulle bli förlamad på det sättet så hade jag velat dö, men samtidigt respekterar jag att alla inte vill samma sak, så en sådan begäran är helt okej, bara jag själv inte blir tvingad till det, bara för att andra vill att jag ska leva till varje pris.
  • Anonym (Knet)
    Drottningen1970 skrev 2019-11-10 15:34:23 följande:
    Nu tänker du att du skulle vilja dö, men inte alls säkert att du skulle önska samma sak om det verkligen hände.
    Nej förvisso, men levar man så kan man inte göra några beslut alls eftersom man ju kan ändra sig. Men de få glädjeämnena jag har i livet kräver att jag kan använda min kropp, så jag är 98% säker att jag inte vill leva om jag skulle bli totalförlamad. Jag vill iallafall ha det valet om en sådan situation någonsin skulle uppstå. Förhoppningsvis kommer jag dock dö knall och fall, både klar i huvud och kropp, istället för att bli gammal och förruttnad, Vilket av någon anledning verkar vara målet för många, bara de får bli gamla.
Svar på tråden Är du för eller emot aktiv dödshjälp?