• Anonym (.)

    Högutbildade kvinnor för kräsna?

    Jag har 10 år på universitetsutbildning, han har gått gymnasiet.

  • Anonym (.)
    Anonym (Lite märkligt!) skrev 2019-11-11 18:44:06 följande:
    Jag var på en tillställning, som bordskavaljer fick jag en kvinna, efter ett tag börja hon berätta om sin utbildning, sina dubbla doktorstitlar osv, jösses tänkte jag det här tar aldrig slut.

    Sagt och gjort så beskrev jag mig som en enkel företagare, några anställda och allt flyter på fint ändå fast jag inte har pluggat så hårt, denna kvinna ger sig inte.
    Skryt på skryt.

    Varav jag tar och plockar ner henne engång för alla, jag tar upp FB visar vart jag bor(huset) bilar vi kör, visa henne även vår lån bild.
    Berätta även att det spelar ingen roll hur mycket du har läst, man har lön efter sina kunskaper , kan man mycket och kan sätta ut det i praktiken så får man bara lön.

    Efter ett tag vänder denna kvinna, hon berättar , vart hon kommer ifrån där är det fult och tjäna pengar. det är utbildning som gäller.

    Så man kan se allt ur sin egna vinkel,
    Men försöka kontra en företagare mot en utbildning brukar inte ens bli en jämn match.
    Oh, så många sådana här människor jag mött - både kvinnor och män.
    Det gemensamma är ett utbildningsförrakt så grundmurat att man blir mörkrädd.
    Det slår aldrig fel, de bara måste bevisa hur mycket bättre de är och hur lite värt min gedigna högskoleutbildning är.
    Jag tänker varje gång att det är verkligen synd om dessa människor som så tydligt har mindervärdeskomplex. 
    De borde göra något åt sin självbild men ärligt , jag tänker att de är för korkade för att göra något åt det.

  • Anonym (.)
    Anonym (Lite märkligt!) skrev 2019-11-11 23:30:00 följande:
    Poängen är att även om man utbilda sig är det inte säkert man klarar av och driva ett företag, man har för många delar som fattas, eller helt enkelt inte rätt tänk, man kan inte tänka på samma sätt.

    Varav många företag börjar ta ledningen från företaget i sig själv än en som kommer med utbildning, dom förstår helt enkelt inte sig på ledarskap, samt hur allt verkligen hänger ihop. en trend som bara växer och växer bland samtliga företag.
    Även du har säkert en vän som har en hög tjänst men inte utbildningen för den, men fått tjänsten just på grund av att han/hon har vad företaget behöver.
    Företag är inte allt. Vi kan inte driva Sverige genom egenföretagare allena.
  • Anonym (.)
    Anonym (Maja) skrev 2019-11-11 21:40:35 följande:
    Tack för alla spännande svar. Kom gärna med fler.

    Diskuterade ämnet med en kompis ikväll som liksom jag varit gift länge. Hon verkade inne på att hon genom sina resor i jobbet träffat på en del "arbetarmän" och sa direkt att hon har noll gemensamt med dom så en sån skulle inte bli aktuell. Jag insåg då att jag pratar i princip endast med akademiker så jag har inte minsta koll på om det finns nån icke-akademiker som jag skulle finna intressant och som i sin tur skulle finna mig intressant. Å andra sidan kom jag fram till att singelkillarna på mitt jobb oavsett ålder mest har intressen som gaming, brädspel och andra nördintressen så nån sån känns inte heller aktuell. Gör nog bäst i att hålla ihop med maken. smile1.gif
    Jag har också varit sån, lite högfärdig helt ärligt, för att jag har en lång utbildning.
    Men med åren blev jag klokare och visare och insåg att skola och utbildningar har ganska lite med att göra vad man har innanför pannbenet. Så jag vidgade vyerna och insåg att intelligenta människor finns i alla samhällsklasser. 

    Min make har gymnasium som högsta utbildning. Trots det har han en av de vassare hjärnor jag mött. Utbildning i sig betyder inte ett skit i det stora hela. Hjärnan. Det är hjärnan som räknas. Foten i munnen
  • Anonym (.)
    Missermajser skrev 2019-11-12 07:29:21 följande:
    Det är inte många som medger att det finns samhällsklasser idag. :) 
    Tvärtom vill jag påstå. Det är högst påtagligt och reellt vilket de flesta faktiskt är medvetna om. 
  • Anonym (.)
    Missermajser skrev 2019-11-12 07:45:22 följande:

    Du har säkert rätt! Bara sällan just jag hör folk medge det, men det beror kanske på att det mest är medelklass i min närmiljö.


    Kan ju vara så. En homogen umgängeskrets gör att man lätt blir lite hemmablind så att säga. 
  • Anonym (.)
    Anonym (Lite märkligt!) skrev 2019-11-12 08:06:45 följande:
    Var inte jag som startade , det var den högskoleutbildade, hur man inte kan ta sig någonstans utan utbildning , vilken enorm prestation hon gjort som läst, hur hon garanterades jobb , framtidsplaner på köpa saker nu när hon var mitt i karriären , att som högskoleutbildad bor man i speciella områden utan arbetare osv . Man kan skilja arbetare och högutbildade på kläderna och accessoarer dom bär, varav hon berätta om klockan hon skulle köpa , jag bara visa att jag redan var där , som just arbetare . Gav även poängen att vi var många arbetande företagare som bodde där , så självklar sticker det i ögonen, skolan i villa området har råkat ut för integration, vi måste köra hälften av våra barn till en när beliggande skola och det området kör gladeligen sina barn till vår skola , bara det är lustigt i sig .
    Vissa mäter framgång i statusprylar, ju fler och dyrare saker desto mer lyckad är man. 
    Det har inget med utbildning eller inkomst att göra, många är helt enkelt prylfixerade. 

    Men, glädjande nog, så börjar det att svänga nu i samhället. Man börjar värdesätta annat istället som inte går att värdera i kronor och ören på samma sätt. 

    I mina ögon är det bara förlorare som skryter om sitt boende, område osv. Inte minst de som skryter om hur segregerat de lever.
  • Anonym (.)
    Anonym (Lite märkligt!) skrev 2019-11-12 09:11:05 följande:
    Var exakt det jag visa åt denna högskoleutbildade kvinna , jag tog Google Maps , svängde förbi vårt område som hon trodde bara var bebott av högutbildade , förklara bakgrunden till ägarna av husen , som ett mycket speciellt hus , ägaren där är plåtslagare , han har ärvt ett anrikt plåtföretag av sina föräldrar , varav huset extrema karaktär , nästa hon har ett stort entreprenadföretag på ca 200 maskiner hon tagit över av sin avlidna make och driver den helt själv . Men visst nästa roliga hus ägdes av plastikkirurgerna , Jag visa att verkligheten hon trodde på, inte såg ut så i verkligheten
    Varför detta enorma behov av att hävda dig och bevisa för henne hur oviktig hon är?
Svar på tråden Högutbildade kvinnor för kräsna?