• Torvi

    Att bli gravid igen efter missfall

    Hej!

    Jag fick missfall precis i början av vecka 8 för snart ett år sedan :( Hade försökt knappt ett år innan dess att bli gravid. Känner igen chockkänslan! Var jätterädd att få missfall men blev ändå helt chockad när det hände. 0 hjälp från sjukvården... Hade rejält ont men allt löste sig ju själv.

    Efter det väntade vi kanske 2 månader innan vi började försöka igen. Detta var endast pga att jag ville slutföra vissa saker på mitt jobb som kan vara skadligt för barnet.

    När vi väl började försöka igen hände ingenting... Det har varit det allra jobbigaste för mig. Att det först tog så lång tid att bli gravid och att sen inte bli gravid igen. Till slut bestämde vi oss för att skriva en egenremiss till en fertilitetsklinik. Vi fick komma dit efter ett par månader och genomgå en fertilitetsundersökning. De hittade ett litet myom (godartad cancer) på insidan av min livmoder som eventuellt kunde störa att ägget fastnar, annars var allt bra. Eftersom vi hade försökt ett bra tag och eftersom vi hade fått ett missfall så tyckte det att de kunde operera bort myomet. Detta skulle i så fall ske runt februari nästa år.

    Ett par dagar efter min fertilitetsundersökning blev vi gravida och jag är nu i vecka 6. Jag håller alla tummar och tår för att det går denna gång, även om jag inte vågar hoppas såsom jag gjorde första gången.

    Det är såklart superolika hur fort det går! Bara för att det krånglade för oss behöver det inte göra det för dig. Jag tycker verkligen vården borde ge mer stöd i detta eftersom det uppenbarligen behövs. Ta hand om dig! Prata med de du kan prata med. Lycka till i framtiden.

Svar på tråden Att bli gravid igen efter missfall