Inlägg från: roflgrodanbolltroll |Visa alla inlägg
  • roflgrodanbolltroll

    Skådespeleri - Det här med att gå in i sin karaktär

    Det är väl att försöka vara sin karaktär utöver det som står i manus. Att man tänker hur hade min karaktär agerat här och här? Så att man lär känna den personen vet hur den tänker osv. och på så sätt kan göra rollen bättre när man spelar in. Övar karaktären i sin vardag.

    Sascha baron Cohen övar på sina karaktärer i vardagen med sin fru. Konverserar med sin fru med karaktärens beteende, röst osv. Då blir karaktärerna jätteroliga i film, men jag gissar att det är väldigt ansträngande för frun.

    Jennifer Aniston är väl en till som agerar så. I någon film spelar hon en överårig strippa, då besökte hon en massa strippklubbar och "hängde" med de äldsta stripporna för att lära sig om dem, hon skall tydligen med ansiktsmask ha strippat själv på scen på en vanlig stripklubb just för att förstå det för att kunna spela det.

    En del skådisar gör inte så, de övar in manus och litar på att manusförfattaren och regissören gjort och gör sitt jobb. De behöver inte känna karaktären för att spela den. Tex. Morgan Freeman.

    Att försöka gå in i sin karaktär och vara den, prata som den, agera som den i vardagen kan bli rätt påfrestande för ev. make, barn, vänner osv. du har. Det kan kanske vara roligt i någon dag, sedan blir det irritation för dem, så det är ju ett visst teamwork/förståelse från närstående som behövs med.

     

Svar på tråden Skådespeleri - Det här med att gå in i sin karaktär