Inlägg från: Anonym (självinsikt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (självinsikt)

    Har HTBQ rörelsen gått överstyr?

    Vilken korkad tråd, ursäkta TS men du kan inte vara så "dum" att du inte förstår att när en grupp som alltid levt i underläge, får möjligheten att få leva utan att behöva dölja en stor del av sig själv, så är det naturligt att man skriver artiklar och reportage för att visa "oss andra" att de är precis som du och jag. Ergo; ja det kan vara en artikel om en helt vanlig människa på kontor, just för att visa att vi alla är människor. Om du är avundsjuk på att du inte blivit intervjuad kan du säkert ringa lokalpressen där du bor så kan de göra ett "hemma hos". Om du undersöker pressen under en veckas tid kommer du upptäcka massor av artiklar som inte hamnar om någon som gjort något speciellt, så det är inget unikt. Pressen ska spegla samhället på olika nivåer och detta är en del av det. 

    För 50 år sedan gjorde man liknande reportage om kvinnor som kom ut på arbetsmarknaden efter att ha varit hemmafruar. de fanns säkert män som då satt och muttrade "vad ska det vara bra för, vad har hon gjort för att hamna i tidningen", precis som du gör nu. 

    Samtidigt får tex Greta en massa skit för att hon sticker ut  och verkligen gör något unikt som ingen annan gjort tidigare. Då finns det folk som inte tycker att det är bra eller nödvändigt att pressen ska lägga energi på. I dagens samhälle kan ingen "vinna" tydligen då det finns gnällspikar överallt. 

  • Anonym (självinsikt)
    Anonym (PK) skrev 2019-11-17 01:57:44 följande:

    Alltså, det har blivit ett sätt att "bli någon" istället för att vara ingenting alls. Ett attribut personen vill anspela på, se Jonas Gardell. Och som du säger, exempelvis en bok blir inte bättre för att den är skriven av en transperson. Men svensk media gör den till det.


    Är du kanske litteraturkritiker och har synat allt Gardell skrivit? Har du analyserat utifrån olika frågeställningar? Har du granskat den språkliga diskursen? 

    Om inte, så kanske du också behöver lite självinsikt om vad du skriver på nätet. 
  • Anonym (självinsikt)
    hjärtekrossad skrev 2019-11-17 02:10:52 följande:

    Jag har inget emot transpersoner! Dock finns det personer inom dessa grupper som vill använda htbq rörelsen och legitimera phedofili. Jag är förvånad att inte fler innan hbtq rörelsen inte gör sina röster hörda och säger ifrån. Tystnaden är också ett tyst medgivande? Mycket oroande utveckling.


    Varför stavar du så konstigt, för det första? Pedofili. 

    Om du känner till personer som verkligen vill det kanske du ska agera mot detta själv? Polisanmäla om du vet att de begår brott osv.  Starta en rörelse för att uppmärksamma detta? 
Svar på tråden Har HTBQ rörelsen gått överstyr?