Inlägg från: cosinus |Visa alla inlägg
  • cosinus

    Friska syskonet får inte gå ordinarie tid på fsk vid vab av sjukt syskon?!

    så har det aldrig varit hos oss.

    Säg till förskolan att ni jobbar hemifrån i den mån det går med lillasyster. Sen kan ju den tiden bli noll :)

    Finns ju massor av sätt att faktiskt jobba när det ena barnet är sjukt. Hemifrån, barnvakt till den sjuke o s v så bara för att ett barn är borta betyder ju inte det att syskonet inte har behov/rätt till förskola och jag undrar om kommunen verkligen har möjlighet att kolla det.

  • cosinus
    Lustablong skrev 2019-11-17 16:22:53 följande:

    Då går väl jag mot strömmen här märker jag.. men jag tycker att det är en välbehövlig paus för det stora syskonet att få vara hemma och vi kan få en mysig dag hemma när man vabbar lilla syskonet. Blir annars långa dagar på fsk och Min stora uppskattar dessa dagar hemma. Men det är ju såklart olika det där.

    Men visst låter det som att de vill göra det svårt och jobbigt för föräldrarna genom att sätta dessa regler.


    Beror nog mycket på ålder på syskonen och ord vistelsetid på förskolan. Mina gick aldrig längre än 8-15 på förskolan och varje gång syskonen var nya så var de dessutom ledig en dag i veckan första terminen. Så när den yngsta blev sjuk tycke de som var 3 och 5 ganska ofta att de gärna kunde gå ändå speciellt om de precis haft en dag ledig. Brukade låta dem välja själva.

    Däremot om någon av de äldre var sjuka fick den yngsta vara hemma om inte den äldsta var så risig så hen kunde få avnjuta full service.
Svar på tråden Friska syskonet får inte gå ordinarie tid på fsk vid vab av sjukt syskon?!