Inlägg från: Anonym (pensel) |Visa alla inlägg
  • Anonym (pensel)

    Gravid målare

    Som fd målare har jag svårt att förstå vad du är ute efter här. Är det att försöka undvika tunga lyfta eller opassande arbetsställningar eller bara få göra fin jobb så att ni orkar en hel arbetsdag? Skulle tro att det är fullständigt omöjligt att få till på en så pass liten firma som ni jobbar på. Min tanke är snarare att chefen bara vill bli av med er om ni inte är fullt kapabla att producera till 100%. Arbetskraft på ett måleri är väldigt kostsamt då många jobb är på gränsen till lönsamma. Så tänk istället på ett vad som skulle göra er mera lönsamma för mindre arbete.

  • Anonym (pensel)
    Thereseee88 skrev 2019-11-19 08:42:33 följande:
    Svårt att se vad jag är ute efter?

    Jag är ute efter vad jag har för rättigheter och att inte behöva utföra arbetsuppgifter som är skadliga för bebisen.

    Chefen vill inte bli av med oss, snarare tvärtom. Att han inte verkar förstå vår situation och att vi inte orkar med samma tempo och uppgifter som vi gjort tidigare.
    Vad har ni för rättigheter om ni inte är med i facket, till att börja med. Då tror jag ni är rätt begränsade. Självklart vill chefen att ni håller rätt tempo och mängdar på så att kostnaden för utfört arbete blir minimal. Vad är det ni inte vill förstå där? Det är ju ett produktionsyrke där ni bara måste prestera maximalt varje dag.


  • Anonym (pensel)
    CitronTulo skrev 2019-11-19 08:55:51 följande:
    Du kanske tycker att AG inte ska anställa kvinnor i fertil ålder, eller..?
    Nej, jag tycker inte alls så. Det jag pekar på är att det är en bransch där man inte kanske ska tro att det finns något utrymme för en AG att göra så mycket för att underlätta situationen. Speciellt på ett så pass litet företag handlar det mycket om att vara väldigt flexibel och hitta snabba vägar ur den ena situationen efter den andra. Dessutom är detta ett tungt yrke med många stora och små lyft och att kanske inte klara det är då främst en belastning som det är svårt att göra något åt. Så att försöka hitta några rättigheter när man dessutom inte är med i facket, ja det tror jag blir väldigt svårt. Om jag då läser in att "rättigheterna" består av vad som man kan och har rätt till att undvika att utföra.
Svar på tråden Gravid målare