• Anonym (SI)

    Olagligt att ljuga för soc?

    Egentligen är det olagligt, falsk tillvitelse. I praktiken är dock verkligheten sjuk när det gäller hur tex skolor missbrukar anmälningsskyldigheten för att straffa föräldrar som ställer krav på skolan.

    Ring skolinspektionen!

  • Anonym (SI)
    AndreaBD skrev 2019-11-22 17:16:15 följande:

    Men du gör bara bort dig om du försöker anmäla skolan för att de skulle ha ljugit. Det har de ju inte. De gör en orosanmälan för att säga att de är oroliga för henne, för att hon inte går till skolan. Det är ingen lögn, och det är kanske ett bra steg, då kan även soc. vara med och stödja. 

    Jag kan visserligen tycka att skolan borde ha satt in hjälpinsatser, lagt någon plan. Åtgärdsprogram, finns det? Det brukar gå att prata med lärarna, kanske specialpedagog. Om du frågar dem vad de tycker skulle fungera för din dotter, så får du säkert ett svar där. Kan hända att de inte kan genomföra det de skulle vilja göra, för att det inte finns resurser. Då kan det vara läge att leta efter en annan skola. Jag är själv mamma till barn med NPF, och jag är också lärare. :) 


    Gör verkligen inte alls bort sig. Hon SKA anmäla detta till skolinspektionen och jag kan garantera dig att SI INTE kommer tycka att ts har ?gjort bort sig? ;)
  • Anonym (SI)
    AndreaBD skrev 2019-11-23 13:34:04 följande:

    Det finns gott om föräldrar som visserligen INTE håller hemma barn mot sin vilja - det tror väl ingen heller - men som tycker synd om sitt barn när barnet inte trivs i skolan och då lite för lätt går med på att barnet får stanna hemma. Eller som tror lite för lätt på om barnet påstår sig vara sjuk. 

    Och jag förstår att det är lätt att hamna där, man tycker ju synd om sitt barn i den situationen. Eller snarare - jag har själv erfarenhet av det, min son var hemma halva 9:an. Och vi har nog blivit soc-anmälda mer än en gång, men jag tror inte just då. 

    Men oavsett det, skolan och soc vill inte sätta dit föräldrarna, utan de vill uppmärksamma att man måste göra något där - helt oavsett vems fel det är. 


    Ts skriver ju att HON legat på skolan och inte fått gehör. Inte en chans att dom då är ?oroliga? och inte vill henne något illa.

    Då hade dom svarat på mammans oro och försökt göra något.
Svar på tråden Olagligt att ljuga för soc?