Inlägg från: Anonym (Vimed) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vimed)

    När barn efter 12 års ålder väljer att bo hos ena föräldern?

    Ja samma här men yngre barn.

    Kolla upp Föreningen VBU och se om det kan ge input och idéer. I vårt fall stämde mycket av de förklaringsmodeller som de står för. Föräldrapåverkan, då barn väljer bort förälder pga påverkan från den andra.

    Det finns en bra youtube kanal om en vuxen man som har växt upp och gjort dessa val

    Han heter rhyan Thomas

  • Anonym (Vimed)





    Länk till hans kanal

    Vet inte om det stämmer in på er situation men min erfarenhet är att just ett sådant beteende ofta tyder på det.

  • Anonym (Vimed)
    Anonym (Sweetie) skrev 2020-02-10 15:46:15 följande:

    Mamman är konflikträdd och säger bara att hon inte blandar sig. Att det är ok för henne om pojken bor hos henne på heltid. Detta är även om hon innerst inne vill ha lite ledighet eftersom hon är singel. Då blir det automatiskt så att dottern kommer i skymundan och vill vara mer hos oss. Pappan önskar att mamman och han kommer fram till en vettig lösning, men eftersom pojken hela tiden säger att han mår dåligt hos pappan och mig så kan inte mamman tvinga honom. 

    BUP och socialen får inga riktiga anledningar till anledningen. Han säger att han tycker det är jobbigt för att jag var onykter vid ett tillfälle för 2,5 år sedan när jag kom hem från en aw och för att pappan och jag en gång för 3 år sedan hade sex så att han kunde höra stönandet. Då var pojken 11-12 år gammal. För övrigt så har pappan curlat honom och gullat med honom hela livet och varit pappaledig 6 månader med honom. Så det är obegripligt varför han plötsligt väljer mamman. Tror att det är för att jag kom in i bilden och då blev det jobbigt för honom.


    Han låter bortskämd!

    Det är hans problem om han inte vill ha kontakt med sin far något som han på grund av sin ålder inte fattar. Därför som barn inte ska bestämma allt:de vet så gott som aldrig vad som är bäst för dem. De går på känsla och impuls

    Tror även att han inte gillar dig faktiskt. Vill vara ensam med föräldrarna och inte ha konkurrens
  • Anonym (Vimed)
    Limajo skrev 2020-02-11 08:20:51 följande:

    Om du är strikt och pappan curlar och gullar kanske pojken inte riktigt vet vad som förväntas av honom hos er. Det blir dubbla signaler. Hos mamman kanske han känner sig tryggare.

    Att han inte ens vill träffa sin pappa på en aktivitet eller fika tycker jag låter rätt allvarligt. Jag tror inte det handlar om något så banalt som att han är bortskämd. Du nämner två saker som kan vara rätt jobbiga för ett barn. Det kan ju finnas mer också som gör pojken otrygg.


    Du har ingen aning om vilka mekanismer som kan påverka barn till att agera med rent försvar på konfliktsituationer mellan föräldrar. Dvs det blir för jobbigt och man väljer bort en av dem (ofta den som ställer krav, uppfostrar mm).
  • Anonym (Vimed)

    Jag skriver KAN vilket innebär att det är ett möjligt scenario. Det kan finnas många anledningar såklart.

    Det är naivt att tro att alla föräldrar vill ha en konfliktlös relation till den andra. Det kan finnas många motiv till varför man väljer annat. Tex hämnd, konflikträdsla, ekonomiska motiv, ensamhet, hat och bitterhet och säkert ännu fler

Svar på tråden När barn efter 12 års ålder väljer att bo hos ena föräldern?