• Limajo

    När barn efter 12 års ålder väljer att bo hos ena föräldern?

    Anonym (Sweetie) skrev 2020-02-11 08:10:52 följande:

    Tror inte heller att pojken tycker om mig, dels pga konkurrens om pappan, sedan kanske han tycker att jag är för hård med regler som att duka av efter sig etc. Kanske mamman är snällare.

    Pojken vill inte ens träffa pappan för att gå ut o fika, äta på restaurang eller göra en resa ihop.

    Jag ger dem massor med egentid, det är min sambo som alltid vill ha med mig. Pojken vill helst träffa honom ifall systern är med. Jag förstår inte vad han har emot pappan helt plötsligt


    Om du är strikt och pappan curlar och gullar kanske pojken inte riktigt vet vad som förväntas av honom hos er. Det blir dubbla signaler. Hos mamman kanske han känner sig tryggare.

    Att han inte ens vill träffa sin pappa på en aktivitet eller fika tycker jag låter rätt allvarligt. Jag tror inte det handlar om något så banalt som att han är bortskämd. Du nämner två saker som kan vara rätt jobbiga för ett barn. Det kan ju finnas mer också som gör pojken otrygg.
  • Limajo
    Anonym (Vimed) skrev 2020-02-11 08:37:08 följande:

    Du har ingen aning om vilka mekanismer som kan påverka barn till att agera med rent försvar på konfliktsituationer mellan föräldrar. Dvs det blir för jobbigt och man väljer bort en av dem (ofta den som ställer krav, uppfostrar mm).


    Har jag inte? Hur vet du det?

    Jag skriver kanske och att jag tror. Jag är inte så fast i min bias så jag inbillar mig inte att jag sitter med svaret men vill ändå ge en möjlig förklaring. Ts har inte beskrivit någon djupare konflikt mellan föräldrarna, ändå är du tvärsäker på att påverkan sker. Man bör ha i åtanke att de flesta föräldrar vill att barnen ska ha en god relation till både mamma och pappa.
Svar på tråden När barn efter 12 års ålder väljer att bo hos ena föräldern?