• legomum

    Tips på luncher när skolan är stängd

    Mortiscia80 skrev 2020-03-20 10:21:59 följande:
    Obs! Man ska inte spara pasta till ens dagen efter pga bakterietillväxt.
    pasta fungerar alldeles utmärkt det är ris du tänker på.
  • legomum
    Disa35 skrev 2020-03-21 14:36:21 följande:

    Får väl hela forumet över mig nu, men here we go:

    Ris går också bra, bara det kyls ned snabbt.

    Ris innehåller visserligen arsenik, men det finns inte ett enda konstaterat dödsfall i Sverige beroende på arsenikförgiftning av risförtäring

    En miljard kineser äter ris tre gånger om dagen, och det går bra (Corona beror med största sannolikhet inte på risintag).

    Annars håller jag med övriga om att värma upp rester från kvällen innan, och take-away låter utmärkt - bra tillfälle att stötta den lokala krogen.


    Fast jag talade inte om arsenik som finns i riset utan om att just ris är känslig för bakterier som skapar matförgiftning om man inte hanterar det rätt. Samt har man ris sparat mer än ett dygn i kylskåpet så finns dessa bakterier och man ska vara väldigt försiktig med att äta det. Tillväxten av dessa bakterier går enormt fort i ris jämförbart med annat ätbart.

    //

    Vi äter rester från middagen dagen innan.
  • legomum
    Dexter dot com skrev 2020-03-20 15:01:46 följande:

    Fast ris går utmärka att spara om man kyler det snabbt precis som med all mat.


    Visst går det att spara, men inte på samma sätt som pasta
Svar på tråden Tips på luncher när skolan är stängd