• louisa83

    Finns risker med att sätta in två embryo?

    BuoBä skrev 2020-06-05 18:15:48 följande:

    Medan han satte in två embryon (det var inte i Sverige, så jag hade inte valt det utan de gjorde så bara) berättade en av våra IVF-läkare att han en gång varit med om att båda embryona delade sig och resulterade i fyrlingar.

    Jag ville inte höra mer där så jag vet inte om det blev 4 barn i slutändan.


    Samma här. Bor i Grekland och gjorde IVF här, de satte in två utan att fråga. Jag var i och för sig med på det för att det ökar chanserna något. Det resulterade i tvillingar.

    I de flesta länder är åldern avgörande för hur många man får sätta in. Och klinikerna gör det som lagen tillåter. Om jag hade varit över 40 så hade de satt in tre, över 45 fyra osv typ (kan inte lagen exakt). Just för att då har man sämre chanser att bli gravid. Därför läser man ibland om 50 åringar som får fyrlingar och femlingar, ofta i USA.

    I Sverige vet jag dock inte hur lagen är, om åldern spelar in där. Eller är det alltid bara en eller högst två man får sätta in där?
  • louisa83
    BuoBä skrev 2020-06-05 19:32:25 följande:

    Jag vet inte om det är reglerat i lag eller bara praxis baserat på medicinsk erfarenhet, men det är bara i undantagsfall de sätter tillbaks 2 embryon i Sverige nu för tiden. Fler än så har jag aldrig hört om. Kanske för länge sen innan de stramade in. Hos landstinget får man dessutom vara max 40 år som kvinna, och hos privata kliniker några år äldre så regler för över 45 är ändå inte aktuellt. Lite OT, sorry.


    Oj är det max 40 bara. Då förstår jag.
Svar på tråden Finns risker med att sätta in två embryo?