Inlägg från: Anonym (Kay) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kay)

    Hur länge har ni ammat?

    Vet inte om mitt svar är relevant för TS, men valde att inte amma. Ville bara flika in att den möjligheten finns också ???????

  • Anonym (Kay)
    MinaBernt skrev 2020-07-14 00:34:46 följande:

    Självklart finns det alternativet! Vad var anledningen till att du valde att inte amma?

    Min fundering kring amning handlar mest om nyfikenhet kring hur andra tänker.


    Jag kände mest ett obehag när jag tänkte på amning innan barnet kom. Läste och läste olika forskningsstudier, rapporter etc och kom fram till att de flesta fördelarna med amning finns på gruppnivå, snarare än individnivå, och började känna alltmer att amningens fördelar inte vägde starkare än dess nackdelar (för mig).

    Vi flaskade på från början, men tänkte prova amning en gång (bara för att se om jag skulle känna annorlunda) men det gick inte alls. Fick otroliga äckelkänslor och kände mig bara arg på min bebis. Säkert inte det normala att känna på det viset, men jag tänker att jag kände ju mig själv väl och visste vad jag ville från början.

    Sedan var det otroligt skönt att få sova på helgerna då maken tog nattmatningarna, vilket verkligen gjorde att jag kunde vara en mycket gladare och mer engagerad förälder överlag. Är nog rätt sömnkänslig, så de nätterna var guld värda för veckan som följde.
Svar på tråden Hur länge har ni ammat?