Inlägg från: Anonym (julle) |Visa alla inlägg
  • Anonym (julle)

    hoppa av gymnasiet

    Finns det möjlighet att börja senare så du kan gå klart skolan först?
    Finns det möjlighet att göra klart studierna på distans?
    Hur stabilt är jobbet egentligen? Har du en ekonomisk trygghet där borta i Tyskland, speciellt nu under coronatider?
    Vad gör du om du åker dit och hatar jobbet?
    Är det väldigt svårt att få jobb inom yrket du vill satsa på eller känner du att du måste ta detta jobbet? Annars kan du ju bara hitta ett annat jobb efter studierna. 

    Jag avråder starkt från att hoppa av gymnasiet. Det må låta väldigt lätt i teorin, att det "bara" är att plugga upp betygen på komvux senare, men verkligheten ter sig oftast väldigt annorlunda. 

    Generellt sätt behöver man gymnasiekompetens i Sverige men jag har ingen koll på just din yrkeskategori så den kanske är ett av undantagen där erfarenhet väger upp.

    Som någon som aldrig gick gymnasiet utan istället fick ta varenda kurs på komvux senare: det är verkligen inte "bara" att göra det senare. Det är mycket svårare än du tror. Verkligheten kommer bita dig i röven. Man hamnar även efter sina jämngamla i livet och det känns som att man ständigt får springa ikapp. Väldigt lätt att du helt enkelt aldrig orkar ta tag i plugget senare i livet eller att dina omständigheter inte tillåter det. Det är just när man är ung och främst bor hemma som det är så himla lätt att plugga. 

Svar på tråden hoppa av gymnasiet