• Aniiee

    Min vegetraiska/veganska liv börjar snart!

    Du låter som en typsik kommer-aldrig-funka-för-du-har-ingen-susning-om-vad-du-pysslar-med-person.

    Du behöver inte bli övermätt. Men du behöver få i dig det du behöver. Ät en hel broccoli om dagen, du, de är inte så stora. Du kommer få i dig fibrer, men inte tillräkligt med andra näringsämnen, framför allt inte tillräkligt med kalorier. Megadyrt blir det också räknat kcal/krona (ca 6 kcal per krona för färsk, ca 14 på fryst vanlig, ca 7 på fryst eko). Men skitbra om man vill ha mycket c-vitamin och mycket folat (275% resp. 109% av RDI). 

    Det finns som en anledning till att veganer och vegetarianer äter bönor och ärtor och nötter och frön i mängder.

    Nej, du, ska du göra något som håller och dessutom kunna träna så måste du verkligen tänka några varv till och LÄSA PÅ innan du börjar. Och inte ens då är det säkert att du lyckas eller vill i längden.

    Förresten, vad var det mer i den där salladsskålen? Låt mig göra ett litet breakdown för dig.....


    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Aniiee
    RenLuft skrev 2020-11-24 06:48:44 följande:
    Bönor och ärtor köper jag nog idag. Du skriver mega dyrt. Men om jag struntar i att köpa den sortens mängd av kalorier som finn si t.ex helkyckling. Utan bara nöjer mig med kanske två broocli eller kanske till och med bara en. Om dagen.

    Blir inte det då billigare, om jag egentligen kör på med grönsaks diet eller vad man skall kalla det. I kombination med havregryn & ägg.

    Jag kanske åtminstone kan köra det här i en liten period?
    100wfs skrev 2020-11-23 23:38:39 följande:

    Jag var vegan i fem år och din kostplan (eller, idé?) är helt åt fanders. Du kan inte leva på i huvudsak grönsaker med ägg och havregrynsgröt som komplement. Och du kommer definitivt inte få magrutor av det. 

    Du måste läsa på ordentligt så att du får i dig allt du behöver.



    Du antingen läste eller förstod inte vad jag skrev. Kyckling skulle vara mycket billigare räknat kcal per krona än broccoli. Du vill nämligen ha många sådana, inte få. 

    Du ska inte "köra det här en liten period". Jag vill inte att du ska svälta och få näringsbrist för dyra pengar. Jag vill att du ska klara av att hålla god kost så du mår bra och kan träna som du vill. Du ska läsa på och göra upp en bra två-veckorsplan innan du ändrar något alls. Om du vill ha hjälp på traven kan jag ge dig en dags mathållning så du har något att utgå ifrån. Säg bara till i så fall om du vill vegansk eller till exempel ovo-vegetarianskt (som du verkar vara inne på nu, dvs grönsaker+spannmål+ägg,), eller lakto-ovo-vegetariankst (även mjölk, alltså)
    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
Svar på tråden Min vegetraiska/veganska liv börjar snart!