• sextiotalist

    Trött på att bli utesluten

    Anonym (Less bonusmamma) skrev 2020-12-16 01:03:01 följande:
    Nej jag vet, men jag får inte kontakta barnet via Messenger för soc, jag får ingen information gällande diagnoser osv.

    Det börjar bli väldigt tungjobbat
    Där gör de helt rätt, de får inte lämna ut information, det är styrt genom sekretesslagen. Om de gör bedömningen att ditt engagemang skadar mer än gör nytta, så gör de rätt i sina beslut.
    Ska inte förringa din frustation, jag förstår att du vill väl. Men du har inte de möjligheterna.
    Ibland är det så att man får inse att vissa fighter kan man inte ta. Om det är så att du har varit en trygg punkt för flickan, så kommer hon komma ihåg det. Det är inte heller då omöjligt att hon själv vänder sig till dig den dagen hon är redo för det.
    Släpp detta nu. Du kommer aldrig vinna det här. 
  • sextiotalist
    Anonym (Less bonusmamma) skrev 2020-12-16 09:49:58 följande:
    Det är garanterat mamman som ligger bakom, hon som sa till soc att jag inte skulle få höra av mig till barnet för att det var skadligt, hon som senast häromdagen när jag försökte via soc att få till ett samarbete kring diagnoserna som sa blankt nej.
    Det finns en lag som heter sekretesslagen. Det innebär att soc inte får lämna ut information till andra än de som är vårdnadshavare. Dvs de skulle gjort ett lagbrott om de lämnade ut information.
    Det är möjligt att mamman ligger bakom att du inte får kontakta dottern, men eftersom du inte är vårdnadshavare, så har du ingen rätt alls att ta del av detta. 
  • sextiotalist
    Anonym (Less bonusmamma) skrev 2020-12-16 10:00:13 följande:
    Jag vet att det är mamman även om soc sa till mig att det var vad de ansåg. Ang diagnosen som jag ju vet att hon har så var det mamman jag ville samarbeta med och hon har ingen sekretess men hon vägrade samarbeta
    Inget du kan tvinga henne till. Så än en gång, skippa den striden, du kommer inte vinna den
Svar på tråden Trött på att bli utesluten