Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?

    nattuw skrev 2021-01-08 04:19:51 följande:
    Youtube är en struktur för att visa rörlig bild. Internet är tekniken för överföring. Jämför marknätet vs radiovågor.

    Det var en dålig liknelse. Youtube är inte en förutsättning för att kunna sända. Vitmaktkanalen Swebbtv. SwebbTV kan sända sina videor utan Youtubes hjälp. En bättre liknelse skulle vara om lokalradiostationen SD radio med lågt genomslag  krävde att få främlingsfientliga inslag publicerade på den kommersiella radiostationen Mix Megapol med stort genomslag även om SDs inslag stred mot Mix Megapols regelverk.


    nattuw skrev 2021-01-08 04:19:51 följande:
    Som sagt staten i form av en  socialdemokratisk politiker ville förbjuda paraboler. För vissa är det fria ordet något som måste bekämpas. För andra är det fria ordet något eftersträvansvärt.

    Virrpannor finns i alla partier men vad är värst? Att en S politiker för mer än 30 år sedan (i parabolTVs ungdom) förespråkade ett förbud mot alla paraboler eller att en Sverigedemokratisk riksdagsman för bara 4 år sedan la det antisemitiska förslaget  i Sveriges riksdag att begränsa judars ägande av svenska mediebolag?


    nattuw skrev 2021-01-08 04:19:51 följande:

    Jag noterar att du inte har svarat på själva grundfrågan. Anser du, i likhet med SD att privata mediebolaget t.ex. Youtube ska tvingas dela t.ex. nazism eller islamism även om avsändaren trots varningar bryter mot Youtubes regelverk (som du kan läsa här: www.youtube.com/intl/sv/about/policies/)


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2021-01-08 20:03:30 följande:
    Det var inte en liknelse utan fakta. Att det inte överensstämmer med ditt narrativ hör inte hit.
    KillBill skrev 2021-01-08 08:06:00 följande:
    Anser du, i likhet med SD att privata mediebolaget t.ex. Youtube ska tvingas dela t.ex. nazism eller islamism
    Jag noterar att du fortsätter jämföra nazism och islam.

     Nej det är inte fakta.


     Är du så obildad att du inte förstår att Islam och islamism inte är samma sak?


     Jag noterar att du fortfarande inte svarar på min fråga.. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2021-01-08 20:56:19 följande:

    För de som är intresserad av yttrandefrihet och hur de stora techbolagens dominans påverkar yttrandefriheten har Adam Cwejman skrivite en läsvärd ledare i GP "Det är inte ovanligt att helt okontroversiella Youtube-kanaler hamnar i Kafkaartade situationer då de stängs av, videoklipp försvinner eller blir snudd på omöjliga att hitta. Kontakterna med Youtube-supporten är ofta begränsade. De anklagade får sällan specifika anklagelsepunkter presenterade för sig.
    ---
    En invändning mot att det här överhuvudtaget handlar om censur är att censur i ordets rätta bemärkelse enbart kan ske i relationen mellan stat och medborgare.
    ---
    Visst är det så, om man helt bortser från samtliga viktiga omständigheter. Google, Facebook och Twitter är idag snarast att betrakta som transnationell infrastruktur som nyttjas av miljarder människor. "
    Adam Cwejman: "I den nya offentligheten kan vem som helst censureras". GP 2021-05-21. ( www.gp.se/ledare/i-den-nya-offentligheten-kan-vem-som-helst-censureras-1.39508918 )

    Frågan om de stora techjättarna och deras dominans på marknaden sträcker sig alltså långt bortanför KillBill:s sedvanliga försök till att få allt att handla om SD. Det är en fråga som är så pass stor att den har ändrat hela medielandskapet.

    Redan vid förra valet i USA (där Trump vann) var det vissa som började prata om att Trumps vinst kunde bero på hur bra Trump var på att utnyttja den nya tekniken till sin fördel. I detta val har vissa börjat prata om att Trump förlorade valet för att techjättarna favoriserade det demokratiska partiet och använde sina plattformar för att motarbeta Trump.

    Det må vara hur det vill med den saken men bara det faktum att privata bolag har blivit så dominerande att de kanske kan påverka utgången av ett demokratiskt val borde stämma till eftertanke.

    I USA har kongressen börjat intressera sig för frågan: "Tech-titanerna deltog alla i utfrågningen via videolänk och Amazons vd Jeff Bezos, Google och Alphabets vd Sundar Pichai, Facebooks vd Mark Zuckerberg och Apples vd Tim Cook fick, förutom att svara på frågor om man medvetet hindrat mindre företag att etablera sig och därigenom stärkt sin egen position, även frågor om politisk styrning av innehållet på sina plattformar."
    SVT 29 Juli 2020: "Kongressen: Techjättarna är för mäktiga" ( www.svt.se/nyheter/utrikes/kongressen-techjattarna-ar-for-maktiga ).

    Så frågan är betydligt större och betydligt mer komplicerad än att någon obskyr svensk Youtube kanal som de flesta inte har hört talas om har stängts av. Det är en fråga som redan har påverkat medielandskapet och som dessutom, enligt vissa, har potential att påverka hela det demokratiska systemet.

    Den intressanta frågan är huruvida det är en bra ide att lägga vår framtid i händerna på privata intressen. Privata intressen som är mäktigare än någon enskild stat och vars bevekelsegrunder vi inte vet något om och där vi varken har inflytande eller insyn.


    Du fortsätter att välja att inte besvara frågan: Anser du,att privata mediebolaget t.ex. Youtube ska tvingas dela t.ex. nazism eller islamism även om avsändaren trots varningar bryter mot Youtubes regelverk (som du kan läsa är: www.youtube.com/intl/sv/about/policies/)

    Om ditt svar är ja så bör du kunna peka vad i Youtubes regelverk som inte är acceptabla villkor. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2021-01-08 21:34:22 följande:

    Hade det varit en fråga om nazism så hade sannolikt klassats som hets mot folkgrupp och fallit under allmänt åtal.

    Nu handlade det, enligt ditt första inlägg, om påståenden som berörde covid-19. Om Youtubes regelverk förbjuder nämnandet av covid-19 så har swebbtv brutit mot reglerna. Säger Youtubes regler att man inte får ta upp covid-19?


    Det är inte förbjudet att nämna covid 19 och det hade du känt till om du läst YouTubes regelverk som jag länkat till.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2021-01-10 22:21:04 följande:

    Det var du som påstod att det var omnämnanden av covid-19 som fick kanalen nedstängd.


    Jag skriver att anledningen till att SwebbTV blivit utslängda från Youtube är att de vid flera tillfällen brutit mot YouTubes tegelverk och bla spridit felaktig information om covid 19.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    ToniErdmann skrev 2021-01-10 22:45:15 följande:

    Skrämmande utveckling när YouTube stänger ner SwebbTV och andra samhällskritiska rösters konton.

    Facebook har stängt ner en demokratiskt vald presidents konto.

    Det fria ordet ska tystas av dem som så ofta talar om hur viktigt demokrati och yttrandefrihet är.


    Det är ett sundhetstecken att dessa mediebolag upphör att sprida galningen Trumps uppvigling som orsakat flera människors död.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    ToniErdmann skrev 2021-01-11 01:33:20 följande:
    Då antar jag att du heller inte har något emot att butiker förbjuder vissa människor och folkslag att besöka dem.

    Är det ok att ICA-handlare portar romer därför att de är så stöldbenägna?

    Är det ok att ett försäkringsbolag inte vill ha med vissa grupper att göra därför de ofta förekommer i försäkringsbedrägerier?

    Här finns behov av att förytliga vissa omständigheter.  


    Youtube hindrar inga människor från att titta på deras plattform utan det handlar om att en organisation, efter upprepad misskötsel och brott mot Youtubes regler, inte längre får vara en del av Youtubes utbud. Om vi jämför med ICA-handlaren så kan varken leverantörerna eller kunderna tvinga ICA-handlaren att tillhandahålla vissa sortiment. ICA handlaren bestämmer själv till 100% vad som ska säljas i den egna butiken.


    Dina påståenden är dock inte helt ointressanta. Det är ICA handlaren som bestämmer vem han vill sälja till och han kan tex vägra att sälja till någon som tidigare har snattat/misskött sig i butiken. Under flyktingkatastrofen 2015 var det flera försäkringsbolag som vägrade att försäkra flyktingförläggningar (pga. risken för brandattentat) och vill du teckna en barnförsäkring så kan du inte göra det om ditt barn har haft vissa sjukdomar (t.ex. hjärtsjukdom).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-01-11 09:18:01 följande:
    Samma mediebolag tillåter diktaturer att sprida hat och propaganda. Kinas diktator twittrade om hur fantastiskt deras koncentrationsläger för uigurer fungerade. Irans diktator sprider antisemitism och hotar att utplåna ett demokratiskt land. De är välkomna.

    Hycklare.
    Youtube är öppet för alla förutsatt att man inte bryter mot användarvillkoren. Anser du att Youtube även i övrigt borde censurera innehållet?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-01-12 15:48:38 följande:
    Följande nyhet om youtubes ägare publicerades idag:

    computersweden.idg.se/2.2683/1.745408/google-overvakar-e-post

    Google övervakar anställdas e-post - efter att de startat fackförening

    Google ska hålla på att övervaka sina anställdas e-post och leta efter "söndrande" språk, rapporterar The Telegraph, via Business Insider.

    Företaget ska börjat med detta några dagar efter att 400 anställda startat fackföreningen Alphabet Workers, en av de första i Silicon Valley. Fackföreningen säger att de vill arbeta för inkludering, transparens och en högre etisk standard.

    Tycker du som sosse att ett företag som agerar på detta sätt bör få etableringsstöd?

    Absolut inte men det är relativt vanligt att amerikanska företag har en taskig personalpolicy.  Man kan vara kritisk mot detta samtidigt som man stödjer Youtubes rätt att själv bestämma vilka regler som gäller för inlägg på Youtubes kanaler. Det är en mer rimlig inställning än högern som kämpar för att försvaga facket och som driver linjen att Youtube ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier även från kanaler som bryter mot Youtubes regler. 


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?