Inlägg från: Anonym (Cilla) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Cilla)

    I vilken vecka är man abortmotståndare?

    Anonym (Anti) skrev 2021-02-13 17:17:30 följande:

    Jag skulle vilja säga att det hörs på själva namnet- abort-motståndare. Då är man helt enkelt emot abort. Vissa så helt emot att abort inte ens ska förekomma vid fara för mammans liv. Andra tycker det är okey, men inte mer än så. Ytterligare några tycker även abort är okey vid våldtäkt och incest. Men man är ju absolut inte abortmotståndare om man tycker det är okey till v.12. Då är man ju för abort.


    Fullständigt ologiskt! Med det resonemanget skulle de som bara accepterar våldtäkt och incest som orsaker också benämnas "för abort".
  • Anonym (Cilla)
    Anonym (Anti) skrev 2021-02-13 18:00:31 följande:

    Nej, i Sverige räknas man som abortmotståndare även om man tycker abort är okey vid fara för mammans liv. I just det fallet har man ju egentligen inget val. Antingen sätter man in medicin/behandling till kvinnan som gör att hon överlever, men inte fostret eller också låter man bli och då dör ju båda två. En vän till mig råkade ut för just detta. Hon fick en blodpropp som gravid och hade inte överlevt utan medicin. Att rädda hennes blivande barn var  inte möjligt. Men hon överlevde och de 6 barn hon senare fick.


    "Men man är ju absolut inte abortmotståndare om..." skrev du. Jag sa absolut inget om till vilket läg

    ger man räknas i Sverige utan jag påpekade att ditt resonemang kring att man hör det på ordet är fullständigt ologiskt. Dina personliga anekdoter har heller inget med logik och språk att göra. Om man kan kallas abortmotståndare trots att man är för abort i vissa fall (incest, risker, våldtäkt, sjukdom, tidig graviditet) så betyder det ju, tvärtom mot vad du skriver, att man INTE hör det på själva namnet. Gränsen är flytande.
  • Anonym (Cilla)
    Anonym (Anti) skrev 2021-02-13 19:10:04 följande:

    Jag har varit emot abort hela mitt liv, medlem i Ja till Livet från det grundades. Gått Ja till Livet-marschen flera gånger. Det jag skriver är alltså inga personliga anekdoter utan hur man brukar definiera en abortmotståndare. De flesta jag känner är emot abort (har faktiskt aldrig känt nån som sagt att de är för abort) och delar min syn på när det är tillåtet, dvs vid fara för mammans liv. För oss är gränsen inte flytande alls. Nu har jag sagt mitt. 


    Du har verkligen svårt med läsförståelsen idag. Försök ännu en gång och LÄS vad jag skriver istället för att komma med random inlägg som bara berör samma ämne.

    Jag ska försöka göra det mycket enkelt:

    1. Du skrev att man hör det på ordet.

    2. Du skrev i samma svar att man inte är abortmotståndare om man är FÖR vissa aborter och EMOT andra.

    3. Du skrev i samma inlägg att man är abortmotståndare även om man är FÖR abort vid t.ex. våldtäkt.

    4. Du bekräftar alltså själv att gränsen är flytande och att man INTE hör det på ordet.

    5. Du bekräftar senare också att du själv är FÖR abort vid fara för kvinnans liv.

    6. Du är alltså inte EMOT precis alla aborter i alla tänkbara situationer = det hör man inte på ordet.

    Ta en ordbok som kvällslektyr i fortsättningen så ska du se att det går bättre. Börja med "anekdoter".

    Det är dock inte särskilt ovanligt att lägre IQ och abortmotstånd går hand i hand.
Svar på tråden I vilken vecka är man abortmotståndare?