Inlägg från: Anonym (Biobonus) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Biobonus)

    nötter till småbarn?

    Anonym (Man ska) skrev 2021-04-09 14:39:53 följande:

    Har spenat farliga ämnen? Trodde bara att de va för hög järnhalt för små barn man ska ju undervika för mycket järn till bäbisar


    Livsmedelsverket:

    ?Ge inte gröna bladgrönsaker som exempelvis salladsblad, ruccola och spenat eller rödbetsjuice före ett års ålder. De innehåller mycket nitrat som omvandlas till nitrit i kroppen. Små barn är särskilt känsliga för nitrat och nitrit, som i för stora mängder påverkar kroppens förmåga att transportera syre i blodet.?
  • Anonym (Biobonus)
    Anonym (Ja) skrev 2021-04-12 07:59:13 följande:

    Färdig mat som tex ost, bröd, kokta bönor i burk (inte alltid) osv.


    OT men blev så nyfiken.. är ni vegetarianer eller äter ni kött och fisk? Jag har svårt att tänka mig en biff utan salt som framhäver och balanserar smaken, likaså går mycket smak bort i en ångad/kokt vit fisk helt utan salt?
  • Anonym (Biobonus)
    Anonym (Ja) skrev 2021-04-12 09:41:45 följande:

    Det var inte jag som inte använder något salt (fast jag använder det sällan och liten), jag bara svarade hur man kan äta saltat mat utan att själv tillsätta salt.


    Sorry!
    Anonym (-) skrev 2021-04-12 10:59:23 följande:

    För att tillsatt socker och salt inte är särskilt bra.


    Provar rätt person nu, hoppas jag: OT men blev så nyfiken.. är ni vegetarianer eller äter ni kött och fisk? Jag har svårt att tänka mig en biff utan salt som framhäver och balanserar smaken, likaså går mycket smak bort i en ångad/kokt vit fisk helt utan salt?
Svar på tråden nötter till småbarn?