Inlägg från: Katinka89 |Visa alla inlägg
  • Katinka89

    Hur fick ni era barn att äta grönsaker?

    Har en 8- månaders son som är väldigt skeptisk till mat. Delammar och vi har börjat introducera mat vid 6 mån ålder. 3 måltider plus mellanmål. Allt som är sött och krämigt slinker ner glatt men så fort det blir grövre saker, fisk och grönsaker kommer protester och matvägran. Har provat mycket, att ge små munsbitar som han själv får utforska och ta till munnen (slängs på golvet) kombinera med sådant han gillar, och mosa till slät konsistens. Inget funkar riktigt. Känner mig så misslyckad ibland och blir ledsen. Hur gör man? Ska men truga eller bara släppa det och bara ge sådant barnet gillar? Man kan ju inte heller låta barnet enbart få frukt och yoghurt. Har provat ge broccolipure med en klick söt klämmis och då åker det ibland ner, men det känns ?fel?, som att man luras, eller är allt som funkar bra? Brukar sånt här falla på plats med tiden? Det som känns mest jobbigt är att det känns som om jag förstör hans matglädje och det är det sista jag vill.

  • Svar på tråden Hur fick ni era barn att äta grönsaker?
  • Katinka89
    Jag är bara jag skrev 2021-07-15 17:58:45 följande:

    All mat och alla grönsaker gick ner på en gång med stor glädje hos den äldre.Sött fick han inget före 1-årsdagen förutom lite banan ibland. Nummer 2 var mer skeptisk och vi fick ta det ganska lugnt med matintrot. Vid 8 månader var det på sin höjd en måltid per dag utbytt. Nu äter han också allt förutom ärtor. Det går bara inte och vi tvingar självklart inte. 


    Ok, men ni gav alltså inga frukter i princip alls då? Det ska väl ändå vara bra med frukter ur vitamin- och fibersynpunkt.... tänker jag. Lite mosat i gröt etc. Med sött menade jag just frukt (inget med tillsatt socker dvs)
Svar på tråden Hur fick ni era barn att äta grönsaker?