• 100wfs

    Bjudning med småbarn

    Billie38 skrev 2021-07-18 23:18:23 följande:

    Sänk kraven på att allt måste vara perfekt.

    Fundera över vad syftet är med bjudningen, är det för att leka lyckliga o perfekta hemmet eller för och ha trevligt med vänner? Tror det blir mer riktigt om du slutar oroa dig för att barnen stökar till och tar det som det kommer. Är det inte kul så gör det inte.


    Skulle också fundera över syftet med bjudningen. Är det själva grejen att visa upp ett perfekt städat hem med fin dukning och flera rätters hemlagad mat, eller är det att få umgås med vänner? 

    Gör det så enkelt som möjligt. Beställ pizza med hemkörning, ät från kartongerna, drick alkoholfri öl, glass ur frysen till dom som vill ha efterrätt. Keep it simple. Tänk noll förberedelser, lätt att städa upp efteråt, och fokus på att man ska ses och ha trevligt en stund. 
    Annars är ju knytkalas jävligt underskattat och spralar ut fixandet på fler. Även "finare" middagar har vi haft som knytis, och då är det alltid underförstått att den vi är hemma hos slipper ordna med någon rätt/mat utan dennes bidrag består i dukning och disk/städ efteråt. 

    En kompis barn har mer spring i benen så när hon har någon lite längre bjudning brukar hon införskaffa något som håller ungarna sysselsatta ett tag, typ ett nytt sällskapsspel, TV-spel eller något dom kan aktivera sig med ute som är enkelt att sätta igång med typ badminton. Men hon har även haft barnen hos barnvakt, om vi vuxna ska dricka alkohol.

    Om man håller på att dräpa sig för att få till en middagsbjudning så förstörs ju allt som är roligt med det. 
Svar på tråden Bjudning med småbarn