Inlägg från: Anonym (Ut!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ut!)

    Missbrukande man

    Anonym (A) skrev 2021-10-03 18:43:28 följande:

    Samma här


    Samma här! Alkis eller pundare.....spelar ingen roll.
  • Anonym (Ut!)
    Anonym (L) skrev 2021-10-03 20:34:59 följande:

    Jag har valt att försöka göra allt för att hjälpa honom istället. Vi har trots allt en familj och ett långt liv ihop. Han vet att han har en chans kvar och har valt att ta den genom att söka hjälp för sitt beroende och sitt dåliga mående. Hade jag mått så dåligt som han gör nu så hade jag gått under helt om han lämnat mig utan stöd. Så det är upp till bevis nu. Ta tag i problemen så vi alla kan må bra igen, eller så blir han själv.


    Min reaktion beror på att jag varit ett av era barn, min mamma var du. Det är inte en framgångssaga att växa upp med en missbrukare till förälder. Tänk dig riktigt noga för. Vill du leva det liv jag levt?
  • Anonym (Ut!)
    Anonym (Ut!) skrev 2021-10-03 20:49:10 följande:

    Min reaktion beror på att jag varit ett av era barn, min mamma var du. Det är inte en framgångssaga att växa upp med en missbrukare till förälder. Tänk dig riktigt noga för. Vill du leva det liv jag levt?


    Vi var "trots allt också en familj med många år ihop"...Tre barn och en mamma med blåmärken då och då...
  • Anonym (Ut!)
    Anonym (Lite så) skrev 2021-10-03 20:54:02 följande:

    Bara för att du själv har vart missbrukare och jobbat på behandlingshem så kan du inte dra alla över en kam genom att veta vad du pratar om.

    Det är ju ofta de människor med en form av svaghet eller ett stort begär som missbrukar.

    Oerhört många klarar av att hålla en god relation till saker och ting medan vissa inte har det.

    Vissa använder preparat för att bedöva/fly och andra gillar ruset som de får genom att ta/dricka något och kräver mer.

    Sedan finns det människor som kan ha ett sunt förhållningssätt till saker och ting. Så det är mer individuellt än att själva saken är olaglig/laglig. Och det handlar inte heller om kultur då det som sagt är individuellt.

    Så det spelar då heller ingen roll att fler tycker som du. För det är inte fakta du kommer med utan du går på egen erfarenhet utav det du har vart med om.

    Exempel. Min storebror var fast i drogträsket och missbrukade tjack och opiater i flera års tid och jobbar även själv nu på behandlingshem för unga killar.

    Jag har testat diverse droger under ungdomen men har aldrig fastnat för något. Händer att jag röker 3-4 joint per år och dricker ungefär lika ofta. Min bror är helt emot droger sedan han blev ren för 17år sedan, dricker dock alkohol varje helg, även om det bara är 1-2 glas vin eller kom öl. Jag är liberal och lägger mig inte i andras val av sak, men dock tragiskt om dom inte kan ha ett sunt förhållningssätt och begränsa sig själva.


    Två glas vin eller några öl varje helg...och ren? Jojo...men inte nykter.
Svar på tråden Missbrukande man