Inlägg från: EliS86 |Visa alla inlägg
  • EliS86

    Hjälp med pojknamn

    Har kört fast helt med namn. Av alternativen är ett min absoluta favorit som pappan vägrar, ett hans absoluta favorit som jag just nu vägrar och ett alternativ är en eventuell kompromiss som båda kan tänka sig men inte känner 100% för.

    Hör gärna vad andra tycker men bespara mig snälla trolliga kommentarer som ?alla tre namn är jättefula?, det bidrar inte med något alls. Har ni däremot förslag på namn i stil med alternativen tas de tacksamt emot :)

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hjälp med pojknamn
  • EliS86
    Litorina skrev 2021-09-25 07:37:12 följande:

    Vad har ni för relation till Ebbot Lundberg och Loa Falkman? Även om Loa verkar vara ett etablerat namn på Island är ju båda namnen i första hand smeknamn/artistnamn på två kända musiker.


    Vad jag har läst så är Loa ett väldigt gammalt svenskt namn, inget smeknamn.

    Ebbot är ett väldigt gammalt engelskt namn så de du nämner är inte mina första associationer men har å andra sidan inget emot någon av dom.
  • EliS86
    race race skrev 2021-09-25 08:20:17 följande:

    Ebbot är för krångligt.

    Förslag:

    Arne. Abbe. Affe. Atle. Allan. Bjarne. Benny. Berätta. Bengt. Cedrik. Calle. Ebbe. Elliot. Freddie. Franke. Frode. Folke. Falke. Gunde. Harry. Henny. Isa. Jonah. Kasper. Love. Loe. Leo. Levi. Malte. Mats. Manne. Noah. Neo. Noel. Ola. Pelle. Per. Sture. Sune. Svante. Sverre. Sten. Ture. Truls. Tore. Theo. Toste. Valle. Wilmer. Zack.


    Tack för fler tips! Har själv tänkt att Ebbe skulle bli smeknamn om det blev en Ebbot. Gillar Manne men det har röstats ner pga clownen. Noah tycker jag är jättefint men kanske lite för vanligt numera..
  • EliS86
    Litorina skrev 2021-09-25 08:52:19 följande:

    Förlåt min nyfikenhet, men varför skulle man ha ett smeknamn på Ebbot? Svenskar tenderar ju att vilja göra en och flerstaviga namn till tvåstaviga. (Nils blir Nisse, Katarina blir Tina osv.) Ebbot är redan tvåstavigt (eftersom det är smeknamnet Tobbe baklänges).

    Jag har alltså inget emot att någon heter Ebbot och kallas Ebbe (som också är fint, liksom Abbe, som också är ett smeknamn, och Manne), jag bara undrar hur du resonerar.


    Jadu, när det gäller Loa så har du rätt. När jag scrolla sidor så finns det både de som hävdar att Ebbot är ett gammalt brittiskt arvsnamn, ett påhittat nordiskt namn respektive flicknamn. Har inte gjort djupare efterforskning än så.

    Ledsen att göra dig besviken med att inte ha något djupare resonemang om smeknamn. Min uppfattning har varit att Ebbot är ett fullständigt namn medan Ebbe är ett tydligare smeknamn samtidigt som alternativen Eberhard eller liknande inte alls känns aktuella. Precis som det bli Olof kan bli en Loffe eller en Olle trots redan tvåstavigt ursprung så tycker jag inte att det var så konstigt.
  • EliS86
    Litorina skrev 2021-09-25 09:52:23 följande:

    Ja, just det! Olof har jag inte tänkt på, att det är tvåstavigt redan. Det är väl konsonanten på slutet man vill bli av med kanske.

    Jag hittar samma info som du om Ebbot. För mig är Ebbot en enskild persons hittepånamn (som E-type eller Miss Li) och Ebbe etablerat som förnamn så länge att jag inte ser det som smeknamn.

    Men av de tre namnen du föreslår så tycker jag inte att något är olämpligt. Alla funkar. Men Loa är min favorit. :)


    Tack för input! Då har vi samma favorit :)
  • EliS86
    FrusenFru skrev 2021-09-25 16:34:30 följande:

    Alla svenskar med någorlunda allmänbildning kommer tänka på Loa Falkman och Ebbot ifrån Soundtrack of our lives. Gillar inget av namnen men smaken är ju som baken.

    Mio är simpelt och barnsligt. Tänk att vara en 55-årig revisor och heta Mio.


    Det är helt okej att du inte gillar något av namnen men om du läser inlägget igen så kan du notera att jag bad specifikt om att hålla åsikter som ?alla namn är fula? för sig själv. Det tillför liksom inget i sammanhanget.
  • EliS86
    fluu skrev 2021-09-25 13:50:15 följande:

    Jag föredrar nog Loa.

    Fler förslag:

    Vide, Tuve, Noam, Nim, Levi, Kian, Jonah, Isar, Ilon, Valde, Kåre, Imre, Gillis, Eli, Alve, Finn, Flynn, Trym, Tim.


    Tack för inspel och fler namnförslag! Har haft Finn och Flynn på listan tidigare, kanske ska testa dom en vända till :)
  • EliS86
    Linnie skrev 2021-09-25 18:25:45 följande:

    Jag förstår och respekterar din åsikt.

    Men måste ändå säga att i en diskussion om namn så diskuterar man ju namn och då borde allas åsikter ändå vara välkomna.


    Det håller inte jag med om. Jag förutsätter att det finns en stor massa här som inte gillar något av namnen och det är helt okej. Det är inte vad jag frågade om och bortom syftet med inlägget. Om jag ska välja utifrån de tre namnen så hjälper det mig lite att höra att inget av dom är fina. Du får som sagt tycka som du gör men ser verkligen inte poängen med att ta sig tid och kommentera det givet hur inlägget är formulerat.
  • EliS86
    Linnie skrev 2021-09-25 18:23:28 följande:

    Falke, Atle, Franke, Elliot och Noel är väldigt fina namn!

    Jag röstade Ebbot.

    Får jag gissa, ts? Pappan vill att barnet ska heta Mio men du tycker det är för vanligt och bara påminner om Mio-möbler?

    (kanske borde vänta med att kommentera tills jag läst hela tråden..) 


    Haha spot on med gissning iaf :D
  • EliS86
    FrusenFru skrev 2021-09-25 19:08:23 följande:

    Vad är syftet med tråden om man får rösta på namnen men inte kommentera dem? Varför ens ha en omröstning? Och du bestämmer inte vad folk får skriva, Familjeliv är ett öppet forum där alla är välkomna att skriva.


    Man ska rösta och kommentera och svara på vilket av de tre namnen man föredrar och gärna komma med alternativ. Du gjorde inget av det. Kanske håll dig till de allmänna debatt-trådarna om du känner så starkt för det. Man MÅSTE inte in och kommentera i varenda tråd, den här kan existera utan din åsikt. Kommer ignorera eventuella följdkommentarer från dig nu, hej hej!
  • EliS86
    Maymom skrev 2021-09-26 00:15:33 följande:

    Ebbot är min favorit. Ebbe som flera nämnt är också jättefint.

    Lo känns ju väldigt vanligt nu och då kan ju Loa vara en lite roligare och ovanligare variant.


    Tack för inspel! Tänkt i samma banor angående Lo och Loa, även Noah (som är vanligt just nu och jättefint enligt mig) och Loa :P
  • EliS86
    mari123 skrev 2021-09-26 05:43:03 följande:

    Grabben är inte född än vad jag förstår? Jag skulle vänta med att bestämma namn tills jag mötte babys ögon för då kanske han "ser ut" som en Loa etc eller kanske ngt HELT annat!?


    Nä han bakas fortfarande :) så kan det absolut vara! Första reaktionen på dottern när hon kom var att hon såg ut som en Moa (namn som inte alls funnits på vår lista), men då en nära vän till pappan hade en Moa redan fick vi ignorera det. Då var det ändå skönt att ha lite namn att utgå ifrån.
Svar på tråden Hjälp med pojknamn